אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התמ"ת מגן על יצרניות הברזל: קבע כי היבואנים ייאלצו להפקיד ערבות צילום: אלכס קולומויסקי

התמ"ת מגן על יצרניות הברזל: קבע כי היבואנים ייאלצו להפקיד ערבות

הממונה על היטלי סחר: "קיים גידול משמעותי ולא צפוי ביבוא ברזל מצולע לבניין, אשר גרם נזק חמור לענף המקומי"

18.06.2009, 15:18 | הדר קנה

משרד התמ"ת מקשה על יבוא הברזל לבנייה: הממונה על היטלי שכר הורה למנהל המכס לדרוש מיבואני ברזל להטיל ערובות בסך 133 דולר לטונה, על מנת לחזק את היצרניות הישראליות.

חוד אסף תעשיות ויהודה פלדות, שתי החברות היחידות בישראל המייצרות ברזל מצולע לבנייה, הגישו לאחרונה בקשה לממונה על היטלי סחר במשרד התמ"ת, לנקיטת אמצעי הגנה נגד יבוא ברזל מצולע לבנייה.

הבקשה הוגשה באמצעות עו"ד גיל נדל, בעל משרד העוסק ביבוא, יצוא וסחר בינלאומי, ובליווי הכלכלן ערן הורוביץ, לאחר שהתברר לחברות כי בתקופה האחרונה, בשל המשבר הכלכלי העולמי, נרשמו ירידות חדות במחירי הברזל בעולם; אלה השפיעו על מחירי היבוא והמכירה בישראל, והביאו להגדלת נתח השוק של היבוא באופן משמעותי, דבר שגרם לנזק חמור וישיר לתעשייה המקומית.

שתי החברות טענו בפני הממונה על היטלי הסחר, כי הגידול ביבוא גרם להן נזק חמור, ופגע, בין השאר, ברווחיות, בכושר הייצור, במחירים, במכירות, בנתח השוק, ובתזרים המזומנים. לדברי נדל, שתי היצרניות מעסיקות עובדים רבים, נמצאות בפריפריה, ובשל המצב הן אף נאלצו להשבית באופן זמני את קווי הייצור.

מדובר בבקשה שהוגשה בהתאם לתיקון החדש של חוק היטלי סחר שנכנס לתוקף בסוף 2008, ומאפשר לממונה לנקוט אמצעי הגנה על התעשייה המקומית, ולדרוש הפקדה של ערבות בגובה ההיטל המשוער. התיקון נועד להתאים את החוק הישראלי להוראות ארגון הסחר העולמי.

ואכן, הממונה השתמש בסמכותו, והודיע למנהל המכס כי מעתה, בכל יבוא של ברזל מצולע לבנייה, ולמשך 200 יום, ידרוש מהיבואן הפקדת ערובה בסך 133 דולר לטונה, לשם מניעת הנזק לתעשייה המקומית.

"מצאתי כי קיים גידול משמעותי ולא צפוי ביבוא ברזל מצולע לבניין, אשר גרם נזק חמור לענף המקומי", כתב הממונה, ראובן פסח, בהחלטתו. "קבעתי כי קיים צורך בהפקדת ערובה זמנית למניעת נזק העלול להיגרם לענף היצרני המקומי אשר יהיה קשה לתקנו אלמלא ערובה זמנית. כמו כן, קבעתי כי מתקיימות נסיבות חמורות המצדיקות הטלת ערובה זו".

לדברי נדל, מדובר בהחלטה ראשונה מסוגה זה שנים רבות, שכן עד עתה הוטלו בעיקר היטלים המגינים על התעשייה המקומית מפני נזק שמקורו ביבוא במחירי היצף. הפעם, נקטה המדינה אמצעי הגנה מפני נזק הנגרם מגידול בהיקפי היבוא ומהשפעתו הקשה על התעשייה המקומית. 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ברזל לבנין
האם מישהו במשרד התעשיה בדק כמה העלו מפעלי הברזל את מחירי הברזל בזמן ההתיקרויות העולמיות? ובאיזה יחס להתיקרות העולמית? בטוחני שלא, משום שאז מפעלי הברזל הרויחו הון עתק מההתיקרויות, והם התרגלו לרווחים גבוהים, ואילו כשהמחירים בשוק העולמי בצניחה הם בוכים למשרד התעשיה, מספיק עם השמירה על המפעלים שאינם ברי תחרות, ושהם רווחיים רק כשהמדינה מגינה עליהם, לו המדינה היתה מגינה ככה על תעשית הטכסטיל, התעשיה הזו היתה ממשיכה לעבוד עם אלפי פועלים, דרך אגב מפעלי הברזל אינם מפסידים גם היום, אבל הם רוצים להרויח הרבה יותר, ומשרד התעשיה לא מבין שעבודות התשתית שהמדינה מבצעת יעלו הרבה יותר יקר, בעבודות אלו מרכיב הברזל גבוה ביותר.
בן ארי , חיפה  |  20.06.09
לכל התגובות