אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל דה בירס: "הביקוש ליהלומים לא נעלם" צילום: shutterstock

מנכ"ל דה בירס: "הביקוש ליהלומים לא נעלם"

לדברי גארת פני, מנכ"ל ענקית הכרייה שמבקר היום בישראל יש מקום לאופטימיות זהירה לגבי מצבו של הענף בעקבות שורה של נתונים המצביעים על התאוששות בחודשים האחרונים. יחד עם זאת לדבריו תעשיית היהלומים נפגעה באופן חמור וחייבת לבצע שורה של התאמות

18.06.2009, 21:46 | נעמה סיקולר

"יש מצבור של נתונים שאולי התחלנו לצאת מהמשבר של תעשיית היהלומים אבל אנו עדיין צריכים להיות זהירים", כך אמר היום (ה') גארת פני, מנכ"ל דה בירס, במפגש שקיים עם יהלומנים בבורסה ליהלומים.

פני הגיע לישראל במסגרת סדרת מפגשים שמקיימת ענקית הגלם העולמית עם יהלומנים בעולם, מפגש דומה נערך לפני שבועיים באנטוורפן.

"תעשיית היהלומים חוותה מצבים קשים מספר פעמים בעשורים האחרונים והתמודדה עם אתגרים גדולים", אמר פני, ובכל הפעמים האלה הוכיחה יכולת הישרדות. בכל תקופה של משבר כלכלי בארה"ב הגיבו מחירי היהלומים בירידה ובהמשך חזרו ותיקנו בעליות. יציאה ממשבר כלכלי בארה"ב תמיד לוותה בזינוק אדיר בביקוש ובמחירים", רמז פני להתאוששות שהוא צופה גם בעקבות המשבר הנוכחי.

"מכיוון שאף אחד מאיתנו לא יודע כיצד העסק שלו יתקן בחזרה לאחר המשבר וכולנו יודעים שהיום אנחנו במשבר יש מספר פעולות שחשוב לעשות אותן כרגע. אנחנו בדה בירס ביצענו אותן ואני חושב שהן הכרחיות לגורמים אחרים בענף והן שיפור תזרים המזומנים, מיקוד הפעילות, התמקדות בעסקי הליבה ובקרה על ההוצאות התפעוליות שלך".

"הביקוש ליהלומים לא נעלם", אמר פני, "על פי סקרים שביצעה דה בירס בארה"ב ובמדינות רבות אחרות אנחנו רואים שאנשים עדיין רוצים יהלומים גם אם הם אומרים לעצמם 'אני לא אקנה עכשיו".

בשלושת החודשים האחרונים אמר פני, אנחנו עדים לשיפור מסוים במכירות ועלייה במחירי היהלומים, בעקבות ההתייצבות של הכלכלה העולמית. "אני חושב שללא ספק ניתן לומר שחל שיפור בביקוש, אם כי השאלה היא האם מדובר בשינוי אמיתי או בתופעה חולפת. כמו הכלכלה גם תעשיית היהלומים מתחילה להראות כיום ניצנים של התאוששות. אנחנו רואים למשל שיפור באמון הצרכנים בארה"ב וזה מדד שהביקוש ליהלומים מתנהג באופן דומה לו".

"ניתן לחלק את התעשיות השונות למספר קטגוריות על פי מידת הפגיעה מהמשבר" אמר פני. "בראש, התעשיות שנפגעו בצורה קטסטרופאלית הן הבנקים, שוק המשכנתאות ושוק הרכב. תעשיית היהלומים לא בקטגוריה הזו אבל היא כן בין התעשיות שנפגענו בצורה חמורה ביחד עם מוצרי יוקרה אחרים שהביקוש להם ירד".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
עד 2013 אנחנו נהיה בחופשה מאונס ולא יעזרו כל הכתבות אין כסף לאנשים
והם חולמים קודם על מקום מגורים עבודה רכב חופשות ורק בסוף על יהלומים ובנוסף לכול הם גם ממשים את תכשיטיהם ומוכרים אותם לכל מיני חנויות תכשיטים על מנת לשרוד את הסערה יש המון סחורה בחנויות שאני תוהה מאיפה ימצאו כל כך הרבה אצבעות לענוד עליהם את האבנים האלו לעניות דעתי והלואי שאני טועה עד 2013 אני הוצאתי את הלופה שלי להשכרה וגם לה אני לא מוצא שוכרים כי אין על מה להסתכל איתה וכול הברען שישנו הוא רק בתוכינו והוא לא זורם בקצה הצינור דהיינו הצרכן לא קונה פשוט כי אין לו כסף והלוואי שאני טועה בהערוכתיאלו ושהעסק יתחיל לזוז גרת פני אומר את הדברים האלו היות והוא דהיינו הסינדיקט שפך כעת 800 מיליון דולד סחורה לשוק היות והם נחנקים תחת עול החובת שלקחו מאופנהיימר ומאוד גופים וזאת על מנת לממן את כל ההסכמים שיש להם עם מדינות שונו בעולם שהם כורים בהם יהלומים
לופה להשכרה  |  18.06.09