אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שתי טיפות מצידון

שתי טיפות מצידון

הערק הישראלי-לבנוני אל נמרוד, המיוצר בידי לוחם צד"ל לשעבר, ישמח את חובבי האניס האלכוהולי. שורת קוביות קרח בכוס תסדר לכם את הקיץ

28.06.2009, 10:09 | שלמה פפירבלט

זהו ניסיון לתקן במשהו עוול היסטורי ממושך. במשך שנים רבות נחשב הערק במקומותינו, על ידי רבים, למשקה אלכוהולי נחות שצרכניו הם שולי החברה. התדמית הזאת דחקה את הערק מתפריטי אלכוהול במסעדות רבות, ברים ובתי קפה, וגם הביאה לכך שעד לאחרונה קשה היה למצוא בקבוקים משובחים בחנויות המובחרות. לא עוד: הערק, שהוא אולי הים־תיכוני ביותר שבמשקאות (בצורותיו הרבות), מרחיב את מעגל מעריציו והשוק נפתח אליו. ובצדק. בימי הקיץ החמים אין כמו כוס של ערק ששוחות בה קוביות של קרח. הלגימה הצוננת מעודדת, וניחוח המשקה משיב נפש.

שירת העשבים

ערק אל נמרוד. ארומות חזקות ערק אל נמרוד. ארומות חזקות ערק אל נמרוד. ארומות חזקות

הערק המזרח־תיכוני, האוזו היווני, הראקי הטורקי, הריקאר והפרנו הצרפתיים, הסמבוקה האיטלקית, האניסדו הספרדי - הם כולם בני משפחה אחת, משפחת האניס. האלכוהול מופק ממקורות שונים, בתוספת הטעמים והארומות של כמנון האניס, עשב חד־שנתי הצומח לגובה של עד 75 ס"מ, ופרחיו קטנים, לבנים או צהובים. מגדלים אותו באזורים סובטרופיים, ומזרעיו הקטנים מפיקים שמן תיבול. המצרים הקדמונים גידלו אותו על גדות הנילוס לפני אלפי שנים, היפוקרטס הרופא נשבע כי זאת התרופה המושלמת לכל בעיית עיכול, הגאלים הוסיפו אותו ללחם, ואילו הרומאים השתמשו בו כדי לפוגג ריחות פה רעים. כיום האניס במיטבו עם החיבור לאלכוהול. שותים אותו בתוספת של מים - וברגע המזיגה, מעשה קסם, מקבל הנוזל השקוף צבע חלבי (השמן האתרי של האניס נמס באלכוהול, ועם מזיגת המים לכוס יורדים ריכוז האלכוהול ויכולתו להמס את השמן, והוא מרחף כטיפות זעירות במשקה).

מצד"ל למפעל

בימים אלה יצא לשיווק ערק מקומי, אל נמרוד, שיש לו שורשים הנעוצים בארץ הערק המשובח ביותר - לבנון. הוא עשוי בנוסח הערק זחלאווי, מן העיירה זחלה שבלבנון, שם מזקקים באלמביק נחושת יין העשוי מענבי עובידה, שהם ככל הנראה זן קדום של השרדונה המוכר לנו. היין עובר זיקוק ראשון ושני, ובזיקוק השלישי מניחים לאדים לסחוט מזרעי האניס את השמן הריחני (הטיפות היוצאות כמו זיעה מן הזרעים העניקו למשקה את שמו. ערק - בערבית זיעה).

מאחורי ייצור האל נמרוד עומד אליאס כרם, לוחם צד"ל שהגיע לישראל לאחר נסיגת צה"ל מלבנון בשנת 2000. כרם, בן למשפחת מזקקי ערק מדורי דורות, קיבץ סביבו עוד כמה מפליטי צד"ל והקים את המפעל שלו באזור התעשייה של מושב גורן.

הערק של מזקקת הבוטיק אל נמרוד עשוי על פי המסורת, והוא מפתיע בעוצמת הטעמים והניחוחות שלו. האף אינו שבע מללכת אחר ארומות האניס המשכרות, והמגע על הלשון חלק ועשיר בטעמיו. עבור חובבי האפריטיף הים־תיכוני הזה מדובר בבשורה טובה מאוד. הוא יוצא למכירה בחנויות האלכוהול וברשתות השיווק (כשר, בהפצת IBBLSpirit) בבקבוקים של 500 מ"ל, במחיר 55 שקל.

תערוכת בקבוקים

הערק הזה הוא רק אחד ממאות אלכוהולים ותיקים וחדשים אשר יוצגו או ייחשפו לראשונה בתערוכת האלכוהול ברמנ'ס, שתיפתח מחר ותימשך עד יום רביעי (1.7) בהיכל נוקיה בתל אביב. בתערוכה יציגו יבואני המשקאות החריפים מותגים מכל תחומי האלכוהול: וויסקי, וודקה, קוניאק, שנאפסים, טקילה, רום, סיידרים מחוזקים, סנגריה ועוד. הבאים יוכלו לטעום קוקטיילים שונים וכן לבקר במתחם הבירה, שיציג תוצרת מבשלות מהארץ ומהעולם. זאת החגיגה השנתית הגדולה של הענף המגלגל כיום על פי הערכות 300 מיליון שקל בשנה. פרטים: בשעות 24:00-17:00 (כניסה עד 23:00), 50 שקל לאדם, מגיל 21 ומעלה בהצגת תעודת זהות.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות