אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: אחת הנושות של רייפמן מסרבת להסדר המתגבש צילום: אוראל כהן

בלעדי: אחת הנושות של רייפמן מסרבת להסדר המתגבש

קרן רוקמור, שאלי רייפמן חייב לה 2 מיליון דולר, לא מתכוונת להסתפק בהחזר של 66% מהחוב לפי המתווה המתגבש עם המנהל המיוחד. עורך הדין של החברה ל"כלכליסט": "לא נסתפק בפחות מ-100% מהחוב. אם לרייפמן יש נכסים, הוא ייאלץ לממש אותם"

30.06.2009, 08:53 | ענת רואה

קרן רוקמור אינווסטמנט הניו יורקית, שפתחה בהליכי כינוס הנכסים נגד מייסד אמבלייז אלי רייפמן, מתכוונת להתנגד להסדר הנושים המתגבש ולעמוד על כך שרייפמן יחזיר לה את מלוא החוב, העומד על 2 מיליון דולר.

במתווה הסדר הנושים הציע רייפמן לגייס עד אמצע יולי הלוואה של 40 מיליון דולר, שתחולק בין נושיו, ולקבל הפטר מיתר חובותיו, המסתכמים בכ-60 מיליון דולר. למעשה, בעקבות הסדר זה אמורים הנושים לקבל החזר ממוצע של 66% מגובה החוב כלפיהם, כאשר רייפמן אמור להישאר עם אחזקותיו באמבלייז.

עו"ד גד מינא. "רייפמן הגיש בקשה לפטור אותו מהפקדת ערבון של 15 אלף שקל בנימוק שאין לו כסף. כמה ימים אחר כך, כשהוא רצה לצאת מהארץ, הוא הציע להעמיד ערבות בנקאית של 2 מיליון שקל" עו"ד גד מינא. "רייפמן הגיש בקשה לפטור אותו מהפקדת ערבון של 15 אלף שקל בנימוק שאין לו כסף. כמה ימים אחר כך, כשהוא רצה לצאת מהארץ, הוא הציע להעמיד ערבות בנקאית של 2 מיליון שקל" עו"ד גד מינא. "רייפמן הגיש בקשה לפטור אותו מהפקדת ערבון של 15 אלף שקל בנימוק שאין לו כסף. כמה ימים אחר כך, כשהוא רצה לצאת מהארץ, הוא הציע להעמיד ערבות בנקאית של 2 מיליון שקל"

אלא שלדברי עו"ד גד מינא, המייצג את קרן רוקמור, הקרן לא מתכוונת להסתפק בהחזר של רוב החוב אלא תדרוש לקבל החזר של 100%. עו"ד מינא אמר ל"כלכליסט" כי "רייפמן מוליך שולל את נושיו במשך תקופה ארוכה, פעם טוען שנכסיו מסתכמים ב־40 מיליון דולר ובפעם אחרת טוען שיש לו נכסים ביותר מ־200 מיליון דולר. אם יתגבש הסדר שמעניק לנושים פחות מ־100% מהחוב כלפיהם, אני לא רואה כל סיבה מדוע מרשתי, כמו גם נושים אחרים, יסכימו להסדר כזה".

רוקמור היא חברת השקעות ניו יורקית שמנוהלת על ידי ברוס ברנשטיין, שאף הגיע לדיון בבית המשפט.

יש או אין כסף?

עו"ד מינא אמר עוד כי "רייפמן הגיש בקשה לפטור אותו מהפקדת עירבון בערעור לבית המשפט העליון בסך 15 אלף שקל, ונימק זאת בכך שאין לו כסף. כמה ימים לאחר מכן כשהוא רצה לצאת מהארץ הוא הציע מיוזמתו להעמיד ערבות בנקאית של 2 מיליון שקל. הדברים לא מתיישבים אחד עם השני".

החלטת השופטת ורדה אלשיך להורות על כינוס נכסיו של רייפמן ניתנה בעקבות שתי בקשות, בהן בקשתה של רוקמור, שטענה כי התקשרה עם רייפמן בהסכם אופציה ורכשה לבקשתו מניות ב־2 מיליון דולר בחברת סאפיינס שבשליטתו, כדי להזרים כסף לחברה. הקרן טענה כי לפי ההסכם היתה לה אפשרות לחייב את רייפמן בכל עת לרכוש את המניות בחזרה באותו סכום, אך בפועל כאשר מניית החברה קרסה והיא ביקשה לממש את האופציה, רייפמן התנער ממנה והעלה טענות שונות נגד ההסכם.

המנהל המיוחד שמונה לנכסיו של רייפמן, עו"ד איתן ארז, מסר בתגובה: "מדובר בביצה שלא נולדה. נכון לרגע זה, אין שום הסדר נושים ואין שום מקור נראה לעין להסדר נושים".

"כולם יהיו מרוצים"

עו"ד דורון אפיק, המייצג את רייפמן, מסר בתגובה כי "אמרנו שלדעתנו אפשר לסגור הסדר ב־40 מיליון דולר, אבל לא אמרנו שכל נושה יקבל 66%. אנחנו נגיע להסדר שכולם יהיו מרוצים ממנו. יש אנשים שכן מאמינים באלי רייפמן ומוכנים לסייע כדי לסגור את הסיפור, וחלקם יהיו מוכנים לוותר על חלק מהחוב כלפיהם לטובת הסדר נושים".

תגיות