אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: גולדמן זאקס יוביל את מכירת מניות האצ'יסון בפרטנר צילום: שאול גולן

בלעדי: גולדמן זאקס יוביל את מכירת מניות האצ'יסון בפרטנר

עמיקם כהן, שייצג את האצ'יסון בעסקה, נוטה לחבור לקרן פימי - ואם תזכה הוא עשוי לחזור לחברת הסלולר

05.07.2009, 08:29 | גולן חזני ואמיר טייג

התאגיד הסיני האצ'יסון שכר את שירותיו של בנק ההשקעות גולדמן זאקס כדי למכור את מניות פרטנר, כך נודע ל"כלכליסט". עוד נודע כי עמיקם כהן, מנכ"ל פרטנר לשעבר, שייצג את האצ'יסון בעסקה, נוטה לחבור לקבוצה בראשות קרן פימי שתתמודד על רכישת המניות, ובמקרה שפימי תזכה בשליטה הוא עשוי לחזור לחברה.

בשבוע שעבר דרשה האצ'יסון הסינית מהחברות שהביעו עד כה עניין ברכישת פרטנר, להגיש הצעות לרכישת החברה עד ל־8 ביולי, כלומר יום רביעי הקרוב. פרטנר נמצאת על המדף כבר כמה שבועות. הגופים שמעוניינים לרכוש את השליטה הם קרן פימי של ישי דוידי, הנחשבת לקרן הפרייווט אקוויטי הגדולה בישראל, וכן שאול אלוביץ' וחברת יורוקום. כמו כן, קרן רוהן האמריקאית־בריטית צפויה להתמודד גם היא על רכישת השליטה. היקף המניות שבידי האצ'יסון הינו בשווי 5.3 מיליארד שקל.

עוד נודע ל"כלכליסט", כי פרטנר תחל במהלך גיוס חוב בשני הרבעונים הקרובים כדי למחזר את החוב הקיים, אשר אמור להיפרע בשלבים עד סוף מרץ 2012. מדובר בהליך מימוני רגיל, אשר אינו צפוי להעלות את היקף המינוף של החברה, הנמוך מהותית מהמינוף של המתחרה סלקום. פרטנר נמצאת כיום בהליך לקראת מכירתה, ומבנה ההון הנוח שלה יקל על ביצוע העסקה. דירוג איגרות החוב של החברה הוא -AA, עם תחזית דירוג חיובית.

בסוף השבוע שעבר החלה פרטנר לפרוע את החוב שלה, כאשר שילמה לבעלי האג"ח קרן וריבית בהיקף של כ־200 מיליון שקל. על פי תנאי החוב, אשר נאמד לאחר ההחזר האחרון בכ־2 מיליארד שקל, החברה תפרע מדי רבעון קרן וריבית עד תום הרבעון הראשון של 2012. במקביל צפויה החברה לחזור לשוק ההון ולגייס ממנו אג"ח לשם מיחזור החוב. לפרטנר אין כוונה להפחית את היקף החוב שלה, שכן מרבית המזומנים שמייצרת החברה מופנים מדי רבעון לחלוקת דיבידנד. עדיין לא ברור מה יהיה תמהיל גיוס החוב, שכן החברה שוקלת גם לפנות לבנקים כדי לקבל אשראי. ההערכות הן כי עד תום השנה תגייס פרטנר בין 500 מיליון למיליארד שקל באג"ח.

כיום ממומנים כ־66% ממאזנה של פרטנר באמצעות חוב, לעומת 92% בסלקום. בעלי השליטה בסלקום בחרו להגדיל מאוד את המינוף של החברה, כדי להגביר את קצב חלוקת הדיבידנד. פרטנר נותרה שמרנית יותר, בין השאר בשל כוונות בעל הבית למכור את השליטה בחברה. רמת מינוף נמוכה יחסית תאפשר לבעל השליטה החדש לגייס חוב חדש לתוך החברה, ולהגדיל את המינוף שלה, כדי להוציא דיבידנד חד־פעמי אשר יממן עבורו חלק מעלות רכישת החברה. מפרטנר נמסר: "אנחנו בוחנים אפשרות גיוס חוב בשוק ההון".

תגיות