אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טכנולוגי על הבוקר: התחזית לאייפון - חם, חם מדי צילום: daveynin cc-by

טכנולוגי על הבוקר: התחזית לאייפון - חם, חם מדי

אפל מזהירה: האייפון עלול להינזק בטמפרטורה של יותר מ-35 מעלות; מעילה בבנק של עולם וירטואלי גרמה לקריסתו; חברת המשחקים בליזארד מטפסת אל הענן; ושופט מבטל את פסק הדין במשפט "התאבדות מייספייס"

05.07.2009, 10:44 | יוסי גורביץ

התחזית: לוהט

האייפון ייובא בקרוב לישראל ומתקבל הרושם שכולנו נשלם עליו, גם אלה שלא רוצים בו. לרוכשים העתידיים כדאי לדעת: אקלימית, הג'יזספון לא כל כך מתאים לישראל.

בהתאם למסורת החשאיות של אפל, המידע הוגנב לא בהודעה רשמית אלא נדחף באיזה "מסמך תמיכה". אפל מאיצה במשתמשים להשתמש במכשיר רק באזורים שהטמפרטורה בהם לא עולה על 35 מעלות. להתראות, אילת. היה שלום, ים המלח. ותל אביב באמצע הקיץ? יהיה בעייתי. אפל ציינה שהדבר נכון הן לגבי הדגם החדש, GS3, והן לדגם הקודם. נחמד מצידה, בהתחשב בכך שהקודם מסתובב בשוק כבר שנה.

השקת האייפון 3GS. קשיים בהתאקלמות, צילום: בלומברג השקת האייפון 3GS. קשיים בהתאקלמות | צילום: בלומברג השקת האייפון 3GS. קשיים בהתאקלמות, צילום: בלומברג

החברה מזהירה שבתנאים קיצוניים אלו, ודאי אם המשתמש עושה שימוש פרוע באפליקציות זוללות-סוללה – GPS, נניח - המכשיר עשוי להתחמם, וכתוצאה מכך לתפקד באופן לקוי. במקרה כזה, ממליצה החברה להעביר את הטלפון לאקלים סביר יותר.

יותר ויותר משתמשים מדווחים על כך שהדגם החדש מתחמם מהר מאוד, ולעתים נגרם לו נזק בשל כך. שני הנושאים שלובים: האייפון הוא, בסופו של דבר, מחשב. יש לו מערכת הפעלה מרכזית שפועלת כל הזמן ולעתים עובדת קשה מאוד. כל זה מייצר חום. למחשבים רגילים יש מאווררים ואמצעי פליטה. לאייפון – לא כל כך.

בידיעת אייפון אחרת, בקרוב ניתן יהיה להחליף את מסך הזכוכית שלו בחנויות אפל, ולא יהיה צורך לשלוח את כל המכשיר לתיקון. בהנחה שהתקלה איננה מכוסה על ידי האחריות – במקרה של נפילת הטלפון, נניח – התענוג יעלה 200 דולר. טרם ידוע אם השירות הזה יגיע גם לישראל.

המעילה המקוונת הראשונה?

הנהלת העולם המקוון Eve Online – משחק רב משתמשים שעוסק בסחר בין-גלקטי – הודיעה בתדהמה, בצער רב וביגון קודר על כך שמנכ"ל Ebank (הבנק הגדול במשחק), טיפוס אוסטרלי שעונה רק לשם ריצ'רד, מעל בכספי הבנק, והעלים 200 מיליארדי קרדיטים בין-כוכביים. לאחר מכן שבר ריצ'רד את חוקי המשחק, והצליח להמיר את הכסף הווירטואלי בכסף אמיתי. שער ההמרה של הקרדיט הבין-כוכבי לא משהו: תמורת 200 מיליארד, גרף הנוכל 5,000 דולר בלבד.

הסכום שגנב ריצ'רד מהווה, על פי מקורות, 8.6% מכלל הכסף שהופקד באיבנק. מיד לאחר מכן הסתערו הלקוחות על הבנק והוציאו ממנו את חסכונותיהם, מה שהוביל – כצפוי – להתמוטטותו. בראיון לרויטרס אמר ריצ'רד כי אין לו חרטות. הכסף, הסביר בעליצות, ישמש לתשלום משכנתה על ביתו ולהוצאות רפואיות של בנו.

ודאי שאין לו חרטות: בניגוד למאדוף של העולם האמיתי, שחטף שטוזה של 150 שנות מאסר, המחיר ששילם ריצ'רד היה פעוט: הנהלת המשחק אסרה עליו להשתתף בו יותר. הייתי אומר שזה שווה 5,000 דולר. העונש הנמוך מתמרץ נוכלים; עוד סיבה להקשות עורף כנגד טיפוסים כמו מאדוף, קובי אלכסנדר וקנת' ליי מאנרון.

נתקו את הכבל, אנחנו ממריאים!

חברת המשחקים המשפיעה בליזארד – יצרנית, בין השאר, World of Warcraft, משחק שהפך לתופעה חברתית, שלא לומר סם – מזנקת קדימה, אל הענן. המהלך, עם כל היותו חדשני, דרקוני משהו.

עד כה, משתמשים במשחק – שהוא משחק מרובי משתמשים, למקרה שלא היה ברור - היו מתחברים דרך רשתות פרטיות (LAN) ושרתים פרטיים. בליזארד תוציא בקרוב לשוק את Starcraft II, משחק שרבים ממתינים לו בכליון עיניים – אבל מעתה, שחקנים יצטרכו להתחבר דרך מרכז המשחק המעונן של בליזארד, Battle.net שמו - ורק דרכו.

בליזארד טוענת שההחלטה היתה "קשה לנו", אבל המעבר לענן ולחיבור ייעודי - גם אם בתחום המוגבל של קישור בין שחקנים -  ישפר משמעותית את חוויית המשחק של המשתמשים, כמו גם יילחם בפיראטיות. ואם היא שם, סביר שחברות משחקים אחרות יטוסו בעקבותיה. לתעשיית המשחקים, רצוי להזכיר, יש מחזור כספים גדול מזה של הוליווד. עבדכם הנאמן, שהיה סקפטי עוד כשאירופה היתה חלק מפאנגאיה, מפגין ספקנות בקשר לכל נושא הענן הזה, שנראה לו רעוע למדי; אבל יותר ויותר הוא מסתמן כעתיד, או לפחות ככישלון עתידי קולוסאלי מהסוג שיצחקו עליו שנים אחר כך.

בעצם, לא

 

חבר מושבעים אמריקאי הרשיע במאי האחרון את לורי דרו בגרימת מותה של הנערה מייגן מאייר. כלי הרצח היה חשבון מייספייס (פרטים כאן). למזלה של דרו, "היותו של אדם בן זונה מרושע שהעולם יהיה טוב יותר בלעדיו" עדיין איננו סעיף בספר החוקים, וחבר המושבעים היה יכול לנקום בה רק באמצעות הרשעה עלובה בשלושה סעיפי עוון.

זו היתה פסיקה בעייתית מאוד. מאחר שלא היה שום סעיף שבגינו ניתן היה להעמיד את דרו לדין, התובע ניסה לתלות אותה באמצעות שימוש יצירתי במיוחד בסעיף "חדירה בלתי מורשית" למחשב: מסירת פרטים שקריים למייספייס כשיצרה את החשבון הובילה לכך שהיא נכנסה לשרתי מייספייס בתואנות שווא, היינו ביצעה עבירת האקינג. זה היה מופרך מהבסיס, אבל זה היה מספיק טוב למושבעים.

לא לשופט. לאחר התחבטות ארוכה, ולאחר שהזהיר שההחלטה שלו היא על-תנאי בלבד, קיבל השופט ג'ורג' וו את ערעורה של דרו והפך את החלטת חבר המושבעים. הוא קיבל את טענת ההגנה, על פיה השארת פסק הדין על כנו תהפוך מיליוני משתמשים לפושעים, ואמר שהוא מהווה "הפללה (קרימינליזציה) של מה שהוא בבסיסו הפרת חוזה".

התובע, מצידו, הודיע שהוא גאה בתביעה, משום שאף על פי שהתביעה היתה "סיכון", הרי ש"המשרד הזה תמיד יסתכן למען ילדים". הוא שוקל אפשרות של ערעור. זה עוד לא נגמר.

קצרצרים

 

אם כבר סקפטיות-ענן, רצוי לציין ששריפה בסיאטל הורידה לזמן מה שורה של אתרים כלכליים, ביניהם אתר המסעות של מנוע החיפוש בינג, וש-Google Apps –  מנוע האפליקציות המעונן של גוגל – קרס למשך כמה שעות. כל זה בסוף שבוע אחד.

חנות האפסטור של אפל – שמוכרת אפליקציות לאייפון ולאייפוד טאץ' – ממשיכה לעצבן את כותבי האפליקציות והלקוחות. ההחלטה המשונה החדשה היא איסור על אפליקציה המחקה את הפוסטר הידוע של אובמה, משום שהוא "לועג לאישי ציבור".

 

מיקרוסופט העלתה, ומיהרה להוריד, פרסומת מזעזעת במיוחד, כזו שגורמת לפיאסקו סיינפלד להחוויר. בפרסומת נראה משתמש שמעביר את מחשבו האישי לאשתו, שמתחילה מיד להקיא. גם עליו. הסיבה: סוג הפורנוגרפיה המועדף עליו. הפרסומת היתה מיועדת, כנראה, לקדם את הדפדפן אינטרנט אקספלורר 8, והיא מהללת את פיצ'ר "הגלישה האנונימית" שלו, שאמור ככל הנראה למנוע התרחשותם של מצבים דומים. הכל נהיה הגיוני יותר כשמבינים שהבמאי שאחראי לזוועה הוא זה שגם עשה את סרטי "בית ספר לשוטרים".

בנסיון להקדים את הממשלה הפדרלית החשדנית והחוקים המציקים שלה, הודיעו ארבעה גופי פרסום גדולים בארה"ב על אמנה לשמירה על פרטיותם של גולשים, שמסדירה בין השאר גם את האופן שבו יעקבו המפרסמים אחר התנהגות הגולשים. בחודש שעבר החל הקונגרס בשימוע בנושא, וזימן נציגים משורה של חברות מעורבות, ביניהן גוגל ופייסבוק.

על פי דיווח שטרם אושר, אורקל עומדת לבצע סבב פיטורים גדול במשרדיה באירופה, שיביא לפיטוריהם של כ-1,000 עובדים. אורקל מעסיקה כ-80,000 עובדים ברחבי העולם.

· "טכנולוגי על הבוקר" בכל בוקר בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה הרביעית)

· לטורים הקודמים של "טכנולוגי על הבוקר" - dailytech.calcalist.co.il.

· ל-RSS "טכנולוגי על הבוקר" 

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כל מוצרי אפל מתחממים
יותר מידי, באמת שאני לא מבין גם למה, בפורומים השונים יש מלא שאלות בנוגע לטמפרטורת המחשבים של אפל והרוב טוענים ש-70 מעלות זה סביר לעבודה. כנראה על העיצוב הם משלמים בקירור (מה שבמחשבים משפיע על הביצועים - באינטל כל מעלה מעל 30 C מתחילה לפגוע בביצועים). או שמערכת ההפעלה שלהם מאוד לא מושלמת "מתחת למכסה המנוע" שגורמת למחשב להתאמץ בפעולות שלו.
משה , תל אביב  |  05.07.09
6.
battle.net
השירות הזה, וההכרח להתחבר דרכו ע"מ לשחק מול משתתפים אחרים במשחקים של בליזרד קיים כבר מאז ימי דיאבלו סבא, ווורקרפט 2 הי"ד. החידוש פה הוא שבעוד שבימים עברו יכלו אנשים להתחבר או דרך LAN (ר"ל חיבור מקומי) או דרך Battle.net לשחק באינטרנט, הרי שבSC2 יוכלו השחקנים *רק* להתחבר דרך השירות המקוון. מאחר והחוק הראשון של אבטחת מדיה אומר "מפתח אוף-ליין לעולם ייפרץ" הרי שבכך מנסים למנוע את שיטת "bring your own computer, network cable and CDs of the game" הנפוצה במשחקי LAN.
ארז , בת ים  |  05.07.09
3.
בואו לא נגזים עם הריצ'רד הזה
בוא לא נשווה אותו למיידוף. מיידוף (כמו שאר הדוגמאות החינניות) גנב כסף. "ריצ'ארד" רימה במשחק. הוא גנב כסף של מונופול, וכששאר השחקנים תפסו אותו, הם גירשו אותו מהמשחק. זה לא שונה ממש מאנשים שמשחקים שהם גנבים בדי.אנ.די או מכייסים דמויות אחרות בג'נריישן אאוטבק. הבעיה כאן היא אצל האנשים המפחידים שמוכנים להשקיע חמשת אלפים דולר ( במצטבר, אני מקווה, ולא על ידי בן אדם אחד...) בשביל כסף צעצוע.
05.07.09
לכל התגובות