אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שגריר ארה"ב נפגש עם שר האוצר לקדם מיסוי האלכוהול צילום: shutterstock

שגריר ארה"ב נפגש עם שר האוצר לקדם מיסוי האלכוהול

ארה"ב והאיחוד אינם שבעי רצון מהוצאת המיסוי מחוק ההסדרים ולוחצים להפסיק את האפליה לרעת הייבוא

05.07.2009, 21:41 | הדר קנה

שגריר ארה"ב בישראל ג'יימס קנינגהם נפגש היום (א') עם שר האוצר יובל שטייניץ ונציגי רשות המסים במטרה לקדם את מיסוי האלכוהול שהוצא לאחרונה מחוק ההסדרים.

ארה"ב והאיחוד האירופי אינם מרוצים מהוצאת המיסוי מחוק ההסדרים ולוחצים על ישראל להעביר שיטת מיסוי שלא תכלול אפליה בין הייצור המקומי של האלכוהול לבין יבוא האלכוהול. בפגישה נכחו גם שגרירי האיחוד האירופי, בריטניה ואירלנד.

לפי ההצעה המקורית של רשות המסים, היה אמור להיות מוטל מס קנייה על משקאות משכרים - על ליטר כוהל נקבע שיוטל מס אחיד של 37 שקל לכל ליטר משקה, ומס הקנייה על בירה יועלה ב־40 אגורות לליטר. בהמשך, בשל לחץ שהופעל מצד התעשיינים המקומיים, שונה מתווה המיסוי כך שהיה אמור לכלול מס אחיד של 15 שקל לכל ליטר משקה ועוד תוספת של 50% מערך המשקה. במקרה של משקאות מיובאים, המס המוטל היה גבוה יותר בכמה עשרות אחוזים.

מתווה זה היה אמור להוזיל במעט את המשקאות המיובאים, ובמקביל לא לייקר במידה משמעותית את המשקאות המיוצרים בישראל.

כיום המיסוי מחושב הן על פי המחיר הסיטונאי של המשקאות והן על פי אחוז האלכוהול שבהם. על משקאות זולים (עד 5 דולרים לליטר) מוטל מס של 45% אם הם מכילים פחות מ־17% אלכוהול, ומס של 75% אם שיעור האלכוהול בהם גבוה מ־17%. על משקאות שעולים יותר מ־5 דולרים לליטר מוטל מס אחיד של 120%, ללא קשר לאחוז האלכוהול. כעת מבקשים ארה"ב והאיחוד לקדם חקיקה נפרדת בנושא. מלשכת שר האוצר נמסר: "השר הנחה את רשות המסים למצוא פתרון לנושא בחודשים הקרובים בדרך שתהלום את מחויבותה של ישראל להסכמי הסחר העולמיים".

תגיות