אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרויקט מסלול צילום: רמי זרנגר

פרויקט מסלול

סצינת העיצוב המקומית מחדדת חושים לקראת תצוגות הגמר של בוגרי מחלקות האופנה בשנקר, בצלאל וויצ"ו חיפה. "כלכליסט" מציג הצצה ראשונה לעבודות

07.07.2009, 11:06 | הדס שואף

תצוגות הסיום של בתי הספר המובילים לאופנה, שנקר, בצלאל וויצ"ו חיפה, מאפשרות היכרות ראשונית עם הכישרונות שבדרך ועם מגמות חדשות בתחום. לפניכם ההצצה לפרויקטים של הבוגרים.

שנקר

ראש המחלקה: לאה פרץ. התואר: בוגר בעיצוב - אופנה (Bachelor of Design - Fashion). בסגל המרצים: המעצבים ששון קדם, מאיה ארזי, רונן לוין ועידית ברק, המומחה להלבשה תחתונה רנן בן דוד, הצלם דוד עדיקא ועוד.

בוגרי שנה ד': 36 סטודנטים מסיימים את המחלקה לעיצוב אופנה ושבעה את המסלול לתקשורת וסטיילינג, שלא תיפתח עוד. השנה נפתחה בסדנה עם חוזה הטרנדים טל לנצמן, בעצמו בוגר שנקר וכיום מעצב ועורך בכיר במגזין "Textile View" ובעלים של חברת הייעוץ Interware. ראש המחלקה, לאה פרץ, הנחתה קורס באמנות עכשווית.

תצוגת הגמר: תיערך הערב באולם סטואה שבקיבוץ געש, ב־18:00 וב־21:00. מהנהלת שנקר נמסר כי הוחלט השנה שלא לשחרר מידע על פרויקט הגמר או להצביע על העבודות המוצלחות יותר לפני התצוגה עצמה, כדי לאפשר תחרות שווה בין כל הבוגרים. אולם משיחות עם גורמים שונים עלו שמותיהן של שתי עבודות בולטות: קולקציה של שמלות ערב של יונתן זוהר באורך מלא, עם הדפסים בעבודות יד, רקמות ססגוניות ותוספות כמו נוצות ופרחים, ותומר פיטקובסקי עם קולקציה מחויטת לגברים ברוח האקטואליה הישראלית, עם הדפסי קביים ורובים ובגוני לבן, אפור ואדום.

על בית הספר: מחלקת האופנה של שנקר היא הוותיקה והיוקרתית בארץ, וקשה להתקבל אליה. המועמדים עוברים מבחנים וראיונות, ומתבקשים להציג תיק עבודות. ארבע שנות הלימוד הן קשות ועמוסות, אך הידע שרוכש הסטודנט כולל התמחות מעמיקה במקצועות הטכניים, ביסודות העיצוב, באמנות, בשימושי מחשב ועוד.

סטאז': 20 סטודנטים משנקר התמחו השנה בחו"ל, אצל אלי טהרי, אבשלום גור, מחלקת האביזרים בליווי'ס, רוברטו קוואלי, מרקס אנד ספנסר ובגיר לונדון.

עבודה של דקלה יהושע מבצלאל עבודה של דקלה יהושע מבצלאל עבודה של דקלה יהושע מבצלאל
בצלאל

ראש המחלקה: ענת לידר. התואר: בוגר באמנות B.F.A. בסגל המרצים: פרופ' ורד קמינסקי - צורפת ואחראית תחום תכשיטים, קלודט זורע, מעצבת אופנה ואחראית תחום לבוש, וגליה רוזנפלד, צורפת ומעצבת אופנה.

בוגרי שנה ד': 28 בוגרים: 14 בתחום הלבוש, שניים בחפצים והשאר בתכשיטים. בראשית השנה עברו הסטודנטים סדנאות מעשיות עם מרצים אורחים - כל אחד על פי הנושא שבחר לפרויקט הגמר שלו, ובנוסף ניתן גם קורס טכני על מנת לסייע להם להתמקד בטכנולוגיות שעלו כצורך מהרעיונות הייחודיים שלהם.

תצוגת הגמר: השנה העדיפו בבצלאל להציג מיצגי וידיאו, במקום להצעיד דוגמניות על המסלול. המיצג יעלה בערב הפתיחה של תערוכת הבוגרים, ב־16 ביולי, בשעות 21:00 ו־22:00, ברחבת טרומן, האוניברסיטה העברית (סמוך לקמפוס בצלאל).

עבודות בולטות: "במרחק הליכה", פרויקט של הסטודנטית אלישבע פריד, שנבחר למצטיין המחלקה. פריד יצרה מושבים ומשענות מקליעת נצרים בצורות המדמות את גוף האדם, מיקמה אותם במקומות שונים בירושלים, והם הופכים למעין פסל סביבתי הדן במתח בין גוף לסביבה; "אני יהושע מירופולסקי" הוא פרויקט של הסטודנטית דקלה יהושע, העוסק בכור ההיתוך בארץ ובשני הצדדים במשפחתה.

על בית הספר: בצלאל הוא עוף מוזר בתחום, והמחלקה נחלקת לשלוש התמחויות: לבוש, חפצים וצורפות, שהמאחד בין כולם הוא העיצוב בסביבה הקרובה לגוף. גם לבצלאל קשה להתקבל ויש צורך בתיק עבודות ובבחינות, אולם נראה כי המחלקה עוסקת יותר במחקר של גוף וסביבה, והעיצוב הסופי אינו תמיד קולקציית בגדים.

עבודה של חלי קלקשטיין-אדרי מויצ"ו חיפה, צילום: רמי זרנגר עבודה של חלי קלקשטיין-אדרי מויצ"ו חיפה | צילום: רמי זרנגר עבודה של חלי קלקשטיין-אדרי מויצ"ו חיפה, צילום: רמי זרנגר
ויצ"ו חיפה

ראש המחלקה: רן שבני. התואר: תואר משולב בחינוך ועיצוב B.Ed. בסגל המרצים: מעצבי האופנה יובל כספין, שאול אהרוני ואילנה כרמלי ומעצב הטקסטיל דורון זאבי.

בוגרי שנה ד': 18 בוגרים, שהתחילו את השנה בקורס לבניית תיק עבודות בתחום הסטיילינג, האיפור, השיער, הקולנוע והאופנה. לאחר מכן עברו לפרויקט הגמר. "מדובר בפריטים לבישים יותר", אומר שבני. "הזכרנו לסטודנטים שמדובר במחלקת אופנה, ולא בעיצוב בגדים לתיאטרון, וגם עם בגדים אפשר לעשות שואו".

תצוגת הגמר: ב־14 ביולי ב־20:30 בהאנגר 11 בנמל תל אביב. זו השנה הראשונה שבה התצוגה לא תיערך בחיפה. "אם רוצים אופנה צריכים להציג במרכז", מסביר שבני.

עבודות בולטות: "בחזרה לאשתר" של הסטודנטית חלי קלקשטיין־אדרי, שחזרה למקורותיה במרוקו בסגנון שנות השישים והשבעים, עם צלליות פיסוליות; "אשת לוט" של מיכל שוהם, קולקציה בהירה עם הבלחות אדומות, שהשראתה השקט שאחרי הסערה.

על בית הספר: הביקוש לויצ"ו אינו גבוה כמו לשנקר. עד לפני כשנה וחצי חסר היה לבית הספר הניצוץ החדשני והבינלאומי המצופה ממחלקה לאופנה. מי שאחראי למהפכה המתחוללת במקום כיום הוא ראש המחלקה החדש, רן שבני, שקיבל את התפקיד באמצע השנה שעברה ומאז עמל לשדרג את בית הספר עם מרצים חדשים, שיתופי פעולה מעניינים ותצוגת סוף שנה בתל אביב.

תגיות