אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיבידיה במגעים לרכישת ECtel

סיבידיה במגעים לרכישת ECtel

גם סיבידיה וגם ECtel מפתחות מערכות מחשוב לשיפור רווחיות של ספקיות תקשורת. ECtel נסחרת בנאסד"ק על פי שווי של 7.5 מיליון דולר

08.07.2009, 12:57 | אסף גלעד, מאיר אורבך ושי אספריל

שתי המתחרות הישראליות, הסטארט-אפ סיבידיה (cVidya) והחברה הבורסאית ECtel נמצאות במגעים למיזוג או לרכישה. לפי מקורות, את המהלך מוביל בימים אלה שלמה דברת המכהן כדירקטור בסיבידיה מטעם קרן כרמל וקרן ההלוואות פלנוס. סמי תותח, איש קרן ויולה, שבה שותף גם דברת, יושב בהנהלת איסיטל.

שתי החברות מציעות את מוצריהם לאותה הזירה, ולעתים אף מתחרות זו בזו. סיבידיה נוסדה בשנת 2001, והיא מפתחת מערכות מחשוב ופתרונות ניהול ואבטחת הכנסות ומקסום רווחיות, המסייעים לספקיות תקשורת להגדיל את הרווחים, למזער הוצאות ולהגדיל רווחיות. סל המוצרים של סיבידיה כולל פתרון זיהוי ומניעת זליגת רווחים של ספקי תקשורת, מערכת ניהול, מפיצים סלולריים וניטור מערכות לגביית עמלות דילרים.

איסיטל מפתחת מערכות דומות, והיא נסחרת כיום בשווי של כ-7.5 מיליון דולר בנאסד"ק. ככל הנראה לא תירכש איסיטל בסכום גבוה יותר, וייתכן שהוא אף יהיה נמוך. אלון אגיניסקי, מנכ"ל סיבידיה, סירב להגיב ל"כלכליסט". מהקרנות ויולה וכרמל לא נתקבלה תגובה.

על פי אתר חברת המחקר IVC, הכניסה סיבידיה בשנת 2007 כ-7 מיליון דולר, ועל פי ההערכות הכנסות סיבידיה בשנת 2008 הגיעו ל-12 מיליון דולר. האנליסט יונתן קרייזמן מ"אוסקר גרוס" סבור כי המחיר ההולם את העסקה הוא על פי 1-1.2 דולר למניה, כך ששווי העסקה כולה יהיה בין 15 ל-20 מיליון דולר.

סיבידיה היא חברת סטארט-אפ מגובת קרנות הון סיכון. עד היום השקיעו בה עד היום קרן כרמל, קרן באטרי, דקרן סטאר ונצ'רס, הייפריון וסטייג'וואנס. עד כה גייסה סיבידיה 24 מיליון דולר מקרנות אלה.

תגיות