אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תוכנית הנכסים הרעילים האמריקאית יוצאת לדרך בלי פימקו צילום: בלומברג

תוכנית הנכסים הרעילים האמריקאית יוצאת לדרך בלי פימקו

במסגרת התוכנית ירכשו מנהלי ההשקעות נכסים מהבנקים בהיקף של 40 מיליארד דולר. פימקו לא הסבירה את פרישתה מהתוכנית

09.07.2009, 11:23 | בלומברג

התוכנית האמריקאית שנועדה לסייע לחברות לרכוש נכסים בעיתיים ("נכסים רעילים") בשווי 40 מיליארד דולר מבנקים, יצאה לדרך כמעט ארבעה חודשים לאחר שהוכרזה. התוכנית יצאה לדרך בלי פימקו, קרן האג"ח הגדולה בעולם ואחת התומכות הראשונות בתכנית.

משרד האוצר האמריקאי בחר בתשעה חברות לניהול כספים שייקחו חלק בתכנית ההשקעות הציבורית – פרטית (PPIP), ביניהן בלאקרוק ואינוסקו. פימקו, שרק במארס הודיעה על כוונתה להגיש מועמדות, ביטלה אותה ביוני בשל "חוסר ודאות" לגבי מבנה התכנית.

התכנית הנוכחית של הממשלה היא גרסה מצומצמת יותר של ההיקף שתוכנן תחילה, שבשלב מסוים עמד על טריליון דולר. החלטתה של פימקו העלתה ספקות לגבי המורכבות והתשואות הפוטנציאליות של התכנית. "הדאגה הראשונית שלי היא שמשקיעים מוסדיים ייזהרו לפני שיירשמו," אומר אריק פטרוף, מנהל מחקר בחברת הייעוץ, וורץ. "הפסיפס מורכב יותר והתשואות הצפויות לא ברורות" כמו בתכניות ממשלתיות אחרות, כגון תכנית הסיוע הממשלתית (TARP).

שר האוצר, טימותי גייטנר קידם במארס את תכנית ההשקעות והציג אותה כדרך הנכונה לסייע להאיץ את ההתאוששות של השווקים הפיננסים, זאת על ידי הסרת החובות הבעייתיים מהמאזנים של הבנקים. באותו הזמן, ביל גרוס, מנכ"ל משותף בקרן פימקו תיאר את התכנית כ"מצב שבו כולם יוצאים מנצחים." כיום מסרבים בפימקו להגיב על הסיבות לעזיבתם את התכנית. אולם, דובר החברה, מרק פורטפילד אומר כי פימקו מתכננת להמשיך ולקחת חלק בניסיונות חילוץ נוספים.

תגיות