אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבית הלבן בוחן האם להאריך את כהונתו של ברננקי צילום: בלומברג

הבית הלבן בוחן האם להאריך את כהונתו של ברננקי

ברננקי צפוי לסיים בינואר 2010 את כהונתו כיו"ר הפד; לפי ה"וול סטריט ג'ורנל"' לורנס סאמרס, יועצו הכלכלי של אובמה, נחשב מועמד מוביל לתפקיד

09.07.2009, 17:55 | סוכנויות הידיעות

בן שלום ברננקי, נגיד הפדרל רזרב, עומד לסיים את כהונתו בינואר, והבית הלבן עומד בפני החלטה חשובה, האם להאריך את כהונתו. ברננקי ספג ביקורות קשות בבית המחוקקים על טיפולו במשבר הפיננסי ומנגד, זכה לתשואות בוול סטריט.

לדעתו של שר האוצר טימותי גייתנר יהיה משקל מכריע בייעוץ לברק אובמה בשאלת כהונתו של הנגיד. גייתנר עבד באופן צמוד עם ברננקי, ועם המועמד המוביל להחליפו - לורנס סאמרס, לשעבר שר האוצר, שמכהן כרגע כיועצו הכלכלי המוביל של הנשיא.

לפני שיקבל החלטה בסוף השנה, הבית הלבן יבחן מועמדים נוספים, כגון רוג'ר פרגוסון ואלן בלינדר, לשעבר סגן יו"ר הפד, ג'נט ילן, נשיאת הבנק המרכזי של סן פרנסיסקו וכריסטינה רוהמר, נשיאת המועצה הכלכלית המייעצת של ברק אובמה.

מעמדו של ברננקי הלך ודעך, אך 43 מתוך 46 כלכלנים מהסקטור הפרטי תומכים בהארכת כהונתו, לפי סקר עדכני של הוול סטריט ג'ורנל. "מנהיגותו של ברננקי בעת המשבר הפיננסי היתה יוצאת מהכלל, אך לא נטולת טעויות", אמר סקוט אנדרסון מוולס פארגו, שהיה אף הוא בין הנסקרים.

"אלא שבהינתן המגבלות האנושיות בכלל ומגבלות הידע הפיננסי הוא ראוי לסיבוב נוסף של כהונה", הוסיף אנדרסון. חלק מהכלכלנים טוענים ש"אין להחליף את הסוס בזמן המירוץ", ואחרים טענו ש"אין למנות את סאמרס". הבית הלבן לא ממהר להחליט לגבי ברננקי, שלא הביע רצון לסיים את הכהונה. היפוך מגמה (לרעה) עלול לדרבן את אובמה לבחור במישהו אחר. כעת, הבית הלבן מתמקד בבחירת מועמדים חדשים לדירקטוריון הפד. שניים משבעת המקומות פנויים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הבית הלבן שוקל להחליף את ברננקי (...בן-שלום) ואצלנו ?
כנראה שיש לבית הלבן סיבות טובות. עוד נזכור כי הנגיד פישר נתן לברננקי ציון A+. המצב הוא ש-264 מליארד דולר מצויים בידי....(לא תאמינו)...הודו. הודו רומזת כי היא שוקלת להחליף את "מלאי" המטבע האמריקני....תארו לעצמכם שהם יזרקו לשוק 100 מיליארד...ויקנו במקום זה...רובלים(...כפי שרמזו ). אצלנו,שאנו קטנים מהודו באוכלוסיה בערך פי 80 ומחזיקים רזרבות מט"ח של 50 מיליארד דולר !! ( 19%...מהודו)...האם זה סביר ? ידוע שהמדד מקושר לשער ה-$ ועל ידי זה שהנגיד קונה דולרים הוא "משחק" עם המדד. שימו לב: בתחילת כל חודש שער ה-$ יורד ל-3.80 וגם ל-3.90,לקראת ה-15 לחודש מטפס חזרה ל-4.96 ??,.....כך משפיעים על המדד. עוזרים קצת ליצואנים,קצת ליבואנים,חובטים קצת בלוקחי המשכנתאות ו...משפיעים על האינפלציה... מכיוון שאנו עסוקים בייקור המים הראש לא פנוי למחשבות עמוקות יותר...
רותם בעדער , שפילה  |  09.07.09