אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - הורייזן סמיקונדקטורס נסגרת: 70 איש הולכים הביתה

פרסום ראשון - הורייזן סמיקונדקטורס נסגרת: 70 איש הולכים הביתה

חברת הסטארט אפ של יוצאי וויז'נטק נסגרת בעקבות מצוקת המימון בענף השבבים; החברה גייסה במהלך קיומה למעלה מ-34 מיליון דולר מהקרנות גיזה ו-CSK

12.07.2009, 17:22 | מאיר אורבך ואסף גלעד

לאחר 7 שנים של פעילות, חברת הסטארט-אפ הורייזן סמיקונדקטור של יוצאי וויז'נטק נסגרה לאחר שגייסה למעלה מ-34 מיליון דולר מקרן גיזה וקרן CSK. בבת אחת פוטרו 70 עובדי החברה, רבים מהם מהנדסי חומרה ותוכנה מצטיינים.

בהורייזן סמיקונדקטור פותח שבב שמאפשר במכשיר אחד לשדר ולצפות בתקנים רבים, על גבי אותו המכשיר: DVD, בלוריי, MPEG4, H264 ועוד. את הפתרון ציפתה הורייזן לשווק ליצרניות DVD, IPTV ויצרני מכשירי מדיה-סנטר. 

משרדי הורייזן היום, צילום: עמית שעל משרדי הורייזן היום | צילום: עמית שעל משרדי הורייזן היום, צילום: עמית שעל

סבב הגיוס הגדול שלה נערך בהיקף של כ-16 מיליון דולר בשנת 2004 לפי שווי של כמה עשרות מיליוני דולרים. את הסבב השני של הגיוס שערכה החברה שנה לאחר מכן בהיקף של 18 מיליון דולר, היא ערכה כבר לפי שווי של כ-100 מיליון דולר.

מקורב להורייזן סיפר ל"כלכליסט", כי ההחלטה על סגירת החברה התקבלה לאחר הקשיים שנקלעה אליהם הקרן היפנית CSK, שהפסיקה לתמוך בחברה. על פי הערכות החזיקה הקרן היפנית כ-45% ממניות חברת הורייזון סמיקונדקטורס. המשקיעים הנותרים בחברה, קרנות הון הסיכון הישראליות JVP וגיזה, והמייסדים מורד ויביץ החזיקו בשאר המניות.

עוד אמר המקור כי המשקיעים הנותרים ניסו לגייס משקיעים חדשים, בהם מוטורולה שכבר החליטה להשקיע 3 מיליון דולר בחברה, אך נמלכה בדעתה, ואף העמידו עבורה הלוואת גישור. לדברי אותו מקורב עדיין לא ברור אם החברה תעמוד בכל המחוייבות שלה כלפי עובדיה.

צמד היזמים של הורייזון - מורד ויביץ - רשם בשנת 2000 את אחד האקזיטים המפוארים כאשר מכר את חברת ויז'נטק ליצרנית השבבים ברודקום. העסקה שבאותם ימים הוערכה בכ-800 מיליון דולר במניות, אך קיבלה זמן קצר לאחר המכירה תפנית כאשר התברר שמרבית התשלום עבור החברה היה במניות שהיו אמורות להיות מועברות ללקוחות עתידיים של החברה ולא לעובדי החברה או למשקיעים.

בסופו של דבר קיבלו משקיעי החברה ועובדיה כ-200 מיליון דולר במניות בלבד. בכירים בענף מספרים כי עד היום נמכר השבב של ויז'נטק בברודקום במיליונים רבים מדי שנה. להצלחתם של מורד ויביץ היתה שותפה גם קרן CSK, שהחליטה לאחר ההצלחה להשקיע בצמד היזמים גם בהורייזן.

קרן CSK גייסה בשנת 2007 קרן של 100 מיליון דולר להשקעה בחברות הייטק ישראליות, הקרן השקיעה תחילה 15 מיליון דולר בשנת 2007, אך ההשקעות העתידיות בשנים שלאחר מכן לא זרמו לחברות.

המנהלים אמיר מורד ולאוניד יביץ אינם מגיבים. משקיעים רבים בחברה ובכירים בה סירבו להגיב.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
חבל מאוד שהישראלים מתמחים באקסיטים וכשאין מי שיקנה מתפרקים... זה חורבן להייטק שלנו
אולי במקום למכור תמורת מניות את הסטארטאפ הקודם שלהם הם היו מנסים להחזיק מעמד ולקנות את המתחרים שלהם.. כםי שעשו ועושים טבע, קומברס אמדוקס צקפוינט תארו לכם מה היה קורה אילו החברות הללו היות עושות אקסיט בתחילת דרכם.. כאן יש צמד יזמים שחיפש אקסיט כפי שעשה בעבר רק שעכשיו במיתון לא היה מי שיקנה אותם והחברה התפרקה. יש כאן בעיה של ניהול המכוון לאקסיט. ממציאים מוצר מעולה ומוכרים אותו לאמריקאים והם משלמים במניות, מנצלים את הידע ומעבירים לאט לאט את החברה או רק את הטכנולוגיה לארה"ב. כל האקסיטים הללו שמחסלים חברות מבטיחות עם רעיונות גדולים ופוטנציאל גדילה אינם מקור לגאווה, זה נזק אדיר למדינה ולעובדים כאן.
28.07.09
לכל התגובות