אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיסכון בחירייה: מיחזור בפארק שרון יחסוך 30 מיליון שקל בשנה צילום: צביקה טישלר

חיסכון בחירייה: מיחזור בפארק שרון יחסוך 30 מיליון שקל בשנה

מדובר במיחזור של פסולת בניין בהיקף של כ-10 מיליון טונות בשנה, שתחזור אל ההר ותשמש לתמיכה במדרונות התלולים שלו וליצירת עשרות ק"מ של שבילי הליכה ואופניים בפארק

18.07.2009, 20:30 | שי פאוזנר

פסולת בניין בהיקף של כ־10 מיליון טונות תמוחזר במסגרת שיקום הר חירייה והפיכתו לפארק אריאל שרון. הרשויות בגוש דן יחסכו כ־30 מיליון שקל שיועדו לפינוי הפסולת משטחים פתוחים - כך נודע ל"כלכליסט". מהנתונים עולה כי בעבודות השיקום המתבצעות כיום בהר חירייה נעשה שימוש מסיבי בפסולת בניין ממוחזרת, לראשונה בישראל.

חברת פארק אריאל שרון, המקימה את הפארק ואחראית על שיקום חירייה, תקלוט בשנים הקרובות מיליוני טונות של פסולת בניין ממוחזרת שתשמש לתמיכה במדרונות התלולים על הר הפסולת וליצירת עשרות ק"מ של שבילי הליכה ואופניים בפארק. לשטחי מפעל מיחזור פסולת הבניין הממוקם באתר חירייה מופנות מדי שבוע כ־9,000 טונות פסולת בניין.

דני שטרנברג, מנכ"ל פארק אריאל שרון, אישר את הדברים ואמר ל"כלכליסט": "כמות הפסולת הנדרשת בפרויקט השיקום והקמת הפארק תיתן מענה לבעיית פסולת הבניין של גוש דן בשנים הקרובות, אולם במקביל יש לפתח עוד שווקים כגון אספקת חומר ממוחזר למפעלי בטון, תשתית לכבישים וחומרי מילוי".

שטרנברג ציין כי מדי שנה מוציאים המשרד להגנת הסביבה והרשויות המקומיות מיליוני שקלים על פינוי פסולת בניין שהושלכה בשטחים פתוחים בניגוד לחוק. עלות פינוי של פסולת בניין שהושלכה במקומות אסורים עומדת על כ־60 שקל לטונה. לפי נתוני המשרד להגנת הסביבה, כמות פסולת הבניין הנוצרת מדי שנה בישראל כולל עודפי עפר מוערכת בכ־7.5 מיליון טונות - כמות הגדולה ב־12.5% מכמות הפסולת הביתית הנוצרת בארץ בשנה. לאתרי פסולת מוסדרים מגיעות 1.5 מיליון טונות בלבד, ושאר הפסולת מושלכת בשטחים פתוחים, בשדות ובצדי דרכים. עיקר פסולת הבנייה מיוצר מעבודות פיתוח תשתיות, בנייה חדשה, הריסת מבנים ושיפוצים.

פארק אריאל שרון נחשב לפרויקט הסביבתי הירוק הגדול בישראל, שיהפוך את החצר האחורית של מטרופולין דן לריאה הירוקה ולחלון הראווה של המדינה.

תגיות