אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: גם אלסטום הצרפתית מתמודדת על השליטה בסולל צילום: גיא אסיאג

בלעדי: גם אלסטום הצרפתית מתמודדת על השליטה בסולל

ל"כלכליסט" נודע שענקית התשתיות הגישה הצעה במכרז לרכישת סולל. גם שיכון ובינוי בתמונת המו"מ, וככל הנראה גם ג'נרל אלקטריק. הערכות: סימנס ממשיכה להוביל

13.07.2009, 07:07 | גולן חזני וגלית שפיר

מתחמם המכרז למכירת השליטה בחברת האנרגיה הסולארית סולל. ל"כלכליסט" נודע שחברת התשתיות הצרפתית הגדולה, אלסטום, הגישה גם היא הצעה לרכישת השליטה בחברה הישראלית.

עוד הצעה הוגשה על ידי חברת ענק נוספת מבין ארבע הגדולות בעולם בתחומה, ג'נרל אלקטריק או מיצובישי היפנית, ולפי הערכות, מדובר בג'נרל אלקטריק. אתמול פורסם שגם שיכון ובינוי שבשליטת שרי אריסון בוחנת את רכישת השליטה בחברה, אולם ככל הידוע מצויה שיכון ובינוי בהליך התחלתי וראשוני ומעט אחרי הקונצרנים העולמיים הגדולים.

אלסטום שותפה בקבוצת סיטי־פס (20%) להקמת הרכבת הקלה בירושלים ומקושרת גם עם חברת החשמל במכרזים להקמת טורבינות חשמל. אלסטום פועלת בישראל כבר יותר מעשר שנים ועיקר פעילותה עד היום היתה עם רכבת ישראל. את אלסטום מייצג בארץ ובמכרז בסולל דויטשה בנק הגרמני. את המכירה מרכז בנק ההשקעות קרדיט סוויס.

כפי שפורסם ב"כלכליסט" לראשונה לפני כחודש, הגישה סימנס הצעה להשקעה של יותר מ־100 מיליון דולר בסולל. לפי הערכות, סימנס עדיין מובילה במכרז. ההשקעה בסולל מבוססת על שווי חברה של 250 מיליון דולר (לפני הכסף). הקרן הבריטית אקופין השקיעה אשתקד כ־125 מיליון דולר ברכישת השליטה (51%) בסולל וכמחצית מהסכום שולמה לבעל השליטה הקודם לואי בגו, והמחצית השנייה זרמה לחברה. אקופין מעוניינת למכור את רוב מניותיה ואף את כולן, ואילו בגו מעוניין למכור חלק ממניותיו.

המשקיע שיזכה במכרז ירכוש עד 80% ממניות החברה. סולל, שקמה על חורבותיה של חברת לוז שהיתה מחלוצות האנרגיה הסולארית, מעסיקה כ־400 עובדים ומקימה שדות סולאריים בטכנולוגיה תרמו־סולארית. סולל מעוניינת לגייס משקיע בעיקר כדי לחדור לשוק האמריקאי, שבו היא מחזיקה בתשע תחנות כוח שהקימה לוז. התחנות מספקות חשמל לחצי מיליון בתי אב בקליפורניה, ומפיקות חשמל בהספק של 354 מגה־ואט.

לפני כחודשיים זכתה סולל בחוזה לאספקת קולטים לשמונה תחנות כוח סולאריות בספרד בהיקף של 190 מיליון דולר. באותו חודש היא חתמה על עוד עסקה בספרד, שהיקפה נאמד ב־60 מיליון דולר. לפני כשנה הקימה סולל מפעל בפינלנד לבניית מראות פראבוליות הקולטות את אנרגיית השמש.

בחברת סולל אמרו: "איננו מגיבים לשמועות". חברת שיכון ובינוי סירבה להתייחס לידיעה.

תגיות