אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוליפ: שובו של הבלינצ'ס צילום: אוראל כהן

טוליפ: שובו של הבלינצ'ס

חובבי המטבח ההונגרי שעוד לא התגברו על סגירת יהודית בגן העיר ימצאו ניחומים בטוליפ התל־אביבית. מומלץ להיצמד למנות הליבה

13.07.2009, 12:05 | גלי וולוצקי
יושבי יהודית בגן העיר, הקונדיטוריה ההונגרית הוותיקה שנסגרה לאחרונה, ירגישו בנוח במסעדת טוליפ החדשה. ולא במקרה. הבעלים של המקום, לאצי שגב, מי שניהל את הקונדיטוריה שנים ארוכות, פתח מסעדה שמזכירה יותר מכל את בתי האוכל של פעם: אווירה ביתית, יחס אישי ומנות שעיצובן מזכיר את תור הזהב של הבלינצ'ס ההונגרי.

ואכן נראה שיוצאי הונגריה הוותיקים כבר אימצו את המקום אל לבם. בשעת צהריים טוליפ מציגה תפוסה מלאה, ומרבית השולחנות מאוכלסים באנשים שמחליפים הלצות בהונגרית עם בעל הבית. העיצוב - פרחי פלסטיק, מחיצות ברזל מפורזלות בנוסח בודפשט ומיזוג מקרטע - מוסיף אף הוא, למרבה הפלא, לקסם הביתי של המקום.

בצהריים מציעה המסעדה מבחר סבוך של דילים. הזול שבהם הוא סלט ניסואז, או יווני או רוקפור, המוגש עם לחם ושתייה קלה במחיר 39 שקל. יש גם בלינצ'ס צמחוני במחיר זהה, מבחר תבשילים הונגריים מסורתיים ב־55 שקל (כולל שתייה קלה וסלט קטן) וארוחות הכוללות מרק, לחם ומנה של דגים ב־79 שקל.

בלינצ בלינצ'ס גולאש. טעים אף על פי שיולי בחוץ | צילום: אוראל כהן בלינצ

הבחירה הטבעית נפלה על שני מאכלים הונגריים קלאסיים. על המיץ (אשכוליות או לימונדה, שניהם לא מאיכות מזהירה) ועל הסלט הקטן והסתמי שהוגש לצד העיקריות אין צורך להתעכב. אבל על מנת הבלינצ'ס גולאש שקיבלנו (55 שקל) כדאי גם כדאי. לשולחן הגיעה צלחת ובה שני בלינצ'ס שמנמנים ממולאים בצלי גולאש קצוץ ומונחים מעדנות על כמות נדיבה של רוטב שמנת מתוקה ופפריקה. לא בדיוק סוג המנה שעליה מפנטזים בקיץ הישראלי, ובכל זאת מנה טעימה ונעימה.

גם העיקרית השנייה שבחרנו, מאפה תפוחי אדמה, ביצים קשות, גבינה צהובה ושמנת חמוצה (55 שקל), תתאים יותר לימות החורף. זהו מאכל הונגרי קלאסי מנחם ומספק, והוא ייערב לחכם של חובבי הפחמימות באשר הם, אף שלא יזכה בהמלצת התזונאית שלהם.

למרות הצורך להתמודד עם מנות כה כבדות במיזוג הצולע של טוליפ, לא ויתרנו גם על דיל הצהריים המציע קינוח ושתייה חמה ב־39 שקל. בלינצ'ס ממולא אגוזים ברוטב שוקולד היה חינני וטעים בדרכו המיושנת.

עם תום הארוחה יצאנו לרחוב התל־אביבי קצת יותר כבדים, קצת יותר מזיעים, אבל עם צ'ארדש בלב.

פרטים:

שם: טוליפ.

ז'אנר: הונגרי.

מיקום: יהודה הלוי 52 תל אביב. טל': 03-5668444.

מחיר העסקית: 39–79 שקל, א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: חובבי פפריקש באים בימים.

שירות: אישי ויעיל.

נגישות נכים: אין.

חניה: חניון בתשלום

ביהודה הלוי.

שורה תחתונה: כמו פעם.

תגיות