אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הארנה של ירושלים - בעלות של 240 מיליון שקלים - יוצאת לדרך ספקטור אדריכלים

הארנה של ירושלים - בעלות של 240 מיליון שקלים - יוצאת לדרך

מפעל הפיס, מועצת ההימורים בספורט ועיריית י-ם פרסמו את המכרז לעבודות התשתית של המבנה, שישתרע על 40 אלף מ"ר ויכלול 10,000 מקומות ישיבה לאירועי ספורט, תרבות ובידור. בקומות התת קרקעיות יהיו מתקני ספורט לשימוש תושבי העיר

14.07.2009, 09:21 | אורי חודי

עיריית ירושלים, באמצעות חברה מוריה, פרסמה היום (ג') מכרז לביצוע עבודות תשתית חפירה, כלונסאות ודיפון להיכל הפיס בירושלים (הארנה). בניית הפרויקט כולו עתידה לעלות כ-240 מיליון שקל ולהימשך כ-36-40 חודשים.

פרויקט הארנה, הממומן על ידי מפעל הפיס, מועצת ההימורים בספורט ועיריית ירושלים, עתיד להשתרע על שטח של 40 אלף מ"ר. בסיום בנייתו יהיו בו למעלה מעשרת אלפים מקומות ישיבה. כמו כן, יכלול המבנה מתקני קבוצות, חדר כושר, מתקנים שונים, אזור עיתונות ומזנונים. ההיכל ישמש, מלבד לפעולות ספורט על ענפיו השונים, גם כמרכז תרבות, בידור והיכל התכנסויות לוועידות מהארץ ומהעולם, מרכז למופעי רוק וכנסים בינלאומיים. כמו כן עתידה לכלול הארנה בריכה אולימפית, מתקני ספורט מים משלימים וכפר אירוח לספורטאים מהארץ ומהעולם.

בעיריית ירושלים אומרים, כי התוכנית המחודשת עוכבה במספר שבועות, לאחר שראש העיר הכריע, בשיתוף הטוטו והפיס, על הוספת אולמות ספורט ואירועים תת-קרקעיים בגודל של כ-5,000 מ"ר לפרויקט, אשר ינוצלו לפעילויות ספורט ופנאי של תושבי העיר.

   

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, ציין כי "יחד עם התוספת התת-קרקעית המשמעותית עליה החלטנו, היכל הפיס ירושלים יהווה תרומה משמעותית לאיכות הספורט ולתרבות בעיר וישים את ירושלים על המפה. הוא יסייע לצמיחה כלכלית ולחיזוק מעמדה הכלכלי, בכך שיאפשר קיום אירועים גדולים בירושלים, שאין כיום אפשרות לקיימם בבירת ישראל, דוגמת הפיינל-פור הישראלי והאירופי, מופעי תרבות גדולים וכנסים בינלאומיים".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
עובדות מדוייקות
1) מבנה היכל הפיס ממוקם ממזרח לאצטדיון הכדורגל ע"ש טדי במלחה. 2) בין מבנה ההיכל לאצטדיון תבנה חניה דו מפלסית כשמעליה רחבת כניסה ראשית משותפת לשני המבנים. 3) הבניין יבנה בשני שלבים, כאשר מעטפת המבנה תבנה בשלמותה כבר בשלב א'. 4) בשלב הראשון יכיל המבנה 5,600 מושבים. 5) התקציב לשלב הראשון בלבד הינו 240 מליון ש"ח. 6) בשלב השני תבצע עיריית ירושלים עבודות גמר ומערכות לצורך השמשת 4,400 מושבים נוספים. 7) התקציב המשוערך לשלב השני הינו כ-60 מליון ש"ח. 8) התוספת התת קרקעית איננה במסגרת התקציב האמור ותגיע ממקורות חיצוניים. בכל מקרה, עם צורת התנהלות העירייה ומוריה, הריני סמוך ובטוח כי לא תבנה ארנה בירושלים בשנים הקרובות למרות היציאה למכרז לחפירה כלונסאות ודיפון . מדינת ישראל, אחלה מדינה עם אנשים מושחתים לרוב.
הפועל , ירושלים  |  14.07.09
לכל התגובות