אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בין הנהנים מאקזיט תמי 4: אייל קורן מקרן סאמיט שקרסה צילום: גיא אסיאג

בין הנהנים מאקזיט תמי 4: אייל קורן מקרן סאמיט שקרסה

קורן צפוי לקבל כ־1.3 מיליון שקל ממכירת תמי 4 לשטראוס. לידר שוק הון שתיווכה בעסקת המכירה תקבל גם היא עמלה בגובה של 1%-3% מסכום העסקה

14.07.2009, 09:43 | גלי ברגר

אייל קורן, ממקימי קרן ההשקעות סאמיט אשר נסגרה לאחרונה, הוא אחד המרוויחים מהמכירה של תמי 4 לשטראוס, וצפוי לקבל כ־1.3 מיליון שקל. קורן רכש יחד עם אייל חומסקי וראובן אדלר 2% בתמי 4 באוקטובר 2005 לפי שווי של 70 מיליון שקל. מאז הרכישה אחזקותיהם בחברה דוללו, והן מוערכות היום בכ־1.5%, כך שהם יקבלו יחד כ־4 מיליון שקל, כולל דיבדנדים שיחולקו.

קרן סאמיט נסגרה לאחר שמחקה כ־84% מכספי המשקיעים במרץ ומאי 2009. אדלר וחומסקי עצמם היו בין המשקיעים בקרן סאמיט, וגם הם איבדו חלק מכספם עם סגירתה.

ל"כלכליסט" נודע כי מי שעוד ייהנה מהאקזיט של תמי 4 הם לידר שוקי הון, אשר היתה בנקאי ההשקעות שליווה את עסקת המכירה. דני ברק, מנכ"ל לידר, ליווה אותה באופן אישי. לידר ליוותה את תמי 4 כחתם מוביל להנפקה בסוף 2007, הנפקה שלא יצאה אל הפועל. בלידר חיפשו משקיע אחר, וכך נוצר החיבור בין פריזמה (שפורקה ואחזקותיה בתמי 4 עברו לפסגות) לתמי 4.

עם שטראוס יש ללידר שוקי הון יחסים ארוכים וחמים, והיא גם ליוותה אותה בהנפקת האג"ח האחרונה. העמלה הנהוגה בתיווך עסקאות מסוג זה היא כ־1%–3%.

שטראוס תשלם לתמי 4 סכום של 291 מיליון שקל, כך שלידר יכולים לקבל 3–9 מיליון שקל.

המשא ומתן בין שטראוס לתמי 4 החל בסוף 2008, אך הוקפא עקב המשבר וחודש באפריל השנה. זאת לאחר שלפני פחות מעשור כבר הייתה התעניינות ראשונית של שטראוס.

המרוויחים הגדולים מהעסקה, שנחתמה בשבוע שעבר, הם מי שהיו בעלי השליטה בתמי 4 - קרן פימי בה מחזיק ישי דווידי, חברת קאזו של שמוליק וולודינגר, וחברי קיבוץ נתיב הל"ה, שחלקם יעברו להיות עובדי שטראוס ולכן יקבלו תוספת לפנסיה.

 , צילום: אלירן אביטל צילום: אלירן אביטל  , צילום: אלירן אביטל

תגיות