אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טכנולוגי על הבוקר: מיקרוסופט כובשת שטחים אבודים צילום: בלומברג

טכנולוגי על הבוקר: מיקרוסופט כובשת שטחים אבודים

מיקרוסופט הכריזה על אופיס 2010 – ומנסה להחזיר לעצמה את לקוחות גוגל דוקס; בן 15 כותב עבודת מחקר – ומורגן סטנלי מפרסם אותה; עובדי פייסבוק נפטרים ממניותיהם בזול; והורדות המוזיקה בירידה

14.07.2009, 10:13 | יוסי גורביץ

עוד מטח בכיוון גוגל

עכשיו אנחנו יודעים מה היה כל כך דחוף לגוגל לפרסם את מערכת ההפעלה (?) שלה בשבוע שעבר, שנה וחצי לפני השקתה: להרוס למיקרוסופט את ההכרזה על אופיס 2010, שהיתה אתמול (ב'). ההתנהגות הלא חברותית הזו – לדפוק אירועים של חברות אחרות – כבר הפכה לסימן היכר של גוגל.

מיקרוסופט שחררה פרטים על האופיס החדש, כמו גם את הקוד שלו, לקבוצה נבחרת של כמה עשרות אלפי בוחנים. כחלק מהמערכת החדשה, תשיק מיקרוסופט גם כלי עריכה מבוססי-ענן. לא, נחמה, זו לא הודעה חדשה (למרות ההיסטריה בבלוגוספירה הטכנולוגית): המדובר בעצם באופיס לייב, שעליו כבר הכריזה מיקרוסופט באוקטובר האחרון. המערכת ה"מעוננת" טרם הופצה – היא תופץ רק באוגוסט, ולא לקהל הרחב אלא לבוחנים – אבל היא מהווה עוד שלב במתקפה המאורגנת של מיקרוסופט נגד גוגל.

רוצים מלחמה? תגידו מתי. סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט, צילום: בלומברג רוצים מלחמה? תגידו מתי. סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט | צילום: בלומברג רוצים מלחמה? תגידו מתי. סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט, צילום: בלומברג

במשך שנים, רכבה גוגל על גב ההצלחה של אופיס בכך שהציגה את "גוגל דוקס". אופיס לייב, או באיזה שם שתקרא לו מיקרוסופט באוגוסט, הוא ניכוס מחדש של התחום הזה. הוא מאפשר עריכה אלגנטית, אם כי מוגבלת, של מסמכים על גבי "הענן" – וכל שהוא כביצה, ביצה טובה הימנו. עכשיו כשמיקרוסופט מציעה כלים מקוונים משלה, היא צפויה לזנב בפלח השוק הזה של גוגל. על כל פנים, היא תמנע מגוגל לבלוע עוד נתחים מהשוק העסקי.

מי שרוצה למצוא מידע מרוכז על כל הפיצ'רים והשפצורים של אופיס 2010, יוכל למצוא אותו כאן.

הישר מפי הסוס

המסמך החם בבריטניה נכתב על ידי מתמחה לא ידוע של מורגן סטנלי. יש לכותב חיסרון מובהק: הוא כמעט בן 16. יש לו יתרון מובהק: הוא כמעט בן 16.

המסמך – אפשר לקרוא אותו כאן במלואו – מנתח את אופן צריכת המדיה על ידי צעירים בריטים. הוא מתמקד בכך שצריכת המדיה שלהם היא בעיקרה באמצעות מכשירים סלולריים. הוא מסביר, למשל, באופן מבריק מדוע צעירים לא משתמשים בטוויטר: שליחת הודעות SMS לאתר דורשת הוצאה כספית (לרוב מוחלט של הצעירים יש סמארטפונים או טלפונים מתקדמים אחרים, אבל הם מוגבלים בהודעות ובשיחות שהם מסוגלים לבצע בהם), והם מעדיפים לשלוח את ה-SMS הזה לידידים. הם מודעים לכך שכמעט אף אחד לא נכנס לדף שלהם בטוויטר.

בפייסבוק, מצד שני, הם משתמשים בעקביות – לפחות ארבע פעמים בשבוע. משחקי מחשב ל-PC הם לא קונים – הם מעדיפים להוריד אותם. משחקי קונסולה הם נאלצים לקנות, כי אין אפשרות פרקטית להורדתם. הם משתמשים כולם באינטרנט – ועושים הבחנה בין שימוש לצורכי עבודה (בבית הספר) ולפנאי (בבית).

עיתונים הם לא קוראים, הן משום שלאף אחד אין כוח לכל הטקסט הזה, כשווידיאו ברשת יסביר את הנושא ב-32 שניות, והן משום שעיתונים נחשבים להוצאה יקרה. הם קוראים חינמוני-מטרו וצהובונים שהורידו את מחיריהם. הם צופים בטלוויזיה – אבל רבים מהם מעדיפים לצפות בה על הסלולרי שלהם, שמשמש גם כנגן מוזיקה, כדי שלא לצפות בפרסומות.

לא רע בשביל מישהו שהוא בקושי בן 16. לא רע בכלל.

פגישה מהירה עם דייווי ג'ונס

כשבית משפט שבדי שלח את שלושת ההיפים והניאו נאצי של פיראט ביי לכלא, ומשכן את הכליות שלהם, צווחו תומכיהם שזה לא יעזור וששום דבר לא יוכל למנוע פיראטיות. גנבי התוכן עצמם היו המומים. הדובר שלהם, פיטר סונדה, עדיין בהלם: כשהארבעה ניסו למכור את האתר, מה שהיה מאלץ את כל הגנבים שהעריצו אותם לשלם על תוכן, ולו באמצעות צפייה בפרסומות, קהל המעריצים לשעבר הפך בתוך שניות לקהל שונאים, והגדיר את הארבעה – שכזכור, כל אחד מהם צריך לשלם מיליון דולרים כקנס, וצריכים לחשוב גם על החיים שאחרי הכלא – כבוגדים. ככה זה: אין כבוד בין גנבים. ועכשיו, בנוסף, יש גם סימני שאלה על עצם עסקת המכירה.

אתרי ביטורנט הפכו לקרשים צפים ברחבי העולם, והמתקפה לא מפסיקה לרגע. צרפת אפילו הפעילה כוחות צבאיים כנגדם. ועכשיו מגיעה המכה האמיתית: הפיראטים מאבדים את הדור הבא.

בסקר שנערך בקרב 1,000 בני 14 עד 18, רק 26% אמרו שהם מורידים מוזיקה. לפני שנתיים, הנתון הזה עמד על 42%. רוב הצעירים משתמשים באתרי סטרימינג – יוטיוב פופולרי מאוד – כדי לצרוך מוזיקה. והאתרים האלה הופכים לבורגניים מהר מאוד. המשמעות היא שתעשיית ההקלטות מתקשה למכור להם אלבומים – הם מעדיפים, בהיגיון מוחלט שהתעשייה מתקשה לקלוט כבר 40 שנה, לשמוע רק שירים מסוימים – אבל מצד שני, הם מספקים לה נתונים על העדפות המוזיקה שלהם. וחולצות וכרטיסי מופע, הם דווקא כן קונים.

אז מתקבל הרושם שחגיגת שוד המוזיקה נגמרת מהר, ושעוד חלק של הרשת עובר תהליך של ביות והצטרפות לכלל הקהילה האנושית. יפה. אי אפשר לעצור פיראטיות? מתברר שכן. כל עוד מתייחסים לנושא ברצינות. 

מוכרים בלבד

עובדי פייסבוק נושמים לרווחה: בעקבות הסדר של המנכ"ל מארק צוקרברג עם הקרן הרוסית DST, הודיעה הקרן כי תקנה עד 20% מהמניות שבידי העובדים, עד סך של כ-100 מיליון דולר. העובדים, דווח, ממהרים להיפטר מהמניות שבידיהם.

יצוין שעל פי שער המכירה – 14.77 דולר למניה – ערכה של פייסבוק צולל עוד יותר. ההערכה האגדית של שוויה – אלוהים יודע מה עבר על מיקרוסופט שהסכימה להערכה הזו – היתה 15 מיליארד; ההשקעה הקודמת של DST קיצצה שליש מזה, ל-10 מיליארדים; וההערכה הנוכחית עומדת על 6.5 מיליארד בלבד. איך זה לאבד כמעט שני שליש מערכך בתוך שנה, מארק?

ועדיין, הערכת שווי של 6.5 מיליארדים גם היא, מציין הרג'יסטר, מוגזמת עד למאוד. המדובר בסטארט-אפ שטרם הונפק בבורסה, שעוד לא מצליח להראות שקל שחוק ברווחים, ושיש לו בעיקר הוצאות. לעלוקות שמעלים לפייסבוק סרטונים ותמונות מכל הבא ליד, לא מתאים להקליק על פרסומות. סביר להניח, על כן, שהערכת השווי הבא תהיה נמוכה עוד יותר. אולי קרובה לזו שיש לפייסבוק על עצמה: 3.7 מיליארדים בלבד. וכבר היו שמועות על עובדים שמוכרים את המניות במחירים נמוכים עוד יותר.

קצרצרים

 

בחדשות רעות אחרות בגזרת פייסבוק, היא עקפה סופית את מייספייס בארה"ב. במאי היה שוויון בין שתי הרשתות החברתיות שם, וביוני הקרב הוכרע. למה חדשות רעות? כי לפייסבוק יש שבעה מיליוני משתמשים חדשים, שהם כולם הוצאות ו(בינתיים) אפס הכנסות.

בהודעה אחרת של מיקרוסופט אתמול נאמר שבעלי עסקים יוכלו לרכוש את חלונות 7 כבר בספטמבר, ולא יצטרכו לחכות יחד עם שאר בני התמותה ל-22 באוקטובר. דא עקא, מסתבר שרובם לא מעוניינים.

בעיות לקינדל מכיוון בלתי צפוי: המגה-בלוגר האמריקאי מאט איגלסיאס מתלונן שהוא קורא כעת את Infinite Jest על הקינדל שלו. אין לו בעיות טכניות, אלא תדמיתיות: מדובר בספר נחשב וכבד – כבד פיזית, מהסוג שנמכר בחבילה מהודרת יחד עם עבד נובי שיישא אותו וסטנד לספר – ופעם איגלסיאס יכול היה להשוויץ בכך בעיני מבקרים, ולהעלות את הונו התרבותי. עכשיו הוא קורא אותו על הקינדל ואף אחד לא יכול להבדיל בין זה ובין איזה רומן רומנטי. אחח, קשיי ההסתגלות לעידן החדש.

מזכירת המדינה האמריקאית, הילרי קלינטון, הופתעה מאד בסוף השבוע, כשאחד מעובדי מחלקת המדינה ביקש ממנה, בפגישת עובדים כללית, לאפשר לעובדים להשתמש בפיירפוקס ולא באינטרנט אקספלורר. הבקשה לוותה במחיאות כפיים סוערות. קלינטון הנבוכה לא הבינה במה מדובר. התשובה, ככל הנראה, תהיה שלילית.

ובמחלקת "שטיקים אנושיים מטומטמים": בת 15 בארה"ב הלכה לה ברחוב, כשהיא עסוקה בשליחת הודעות טקסטים במרץ, מבלי לשים לב למתרחש סביבה. במשהו שפעם היה קורה רק בסרט מצויר, היא נפלה לבור ביוב פתוח. היא נבהלה מאוד, ואיבדה נעל, אבל מעבר לכך לא ניזוקה. עכשיו, כמובן, ההורים שלה תובעים.

· "טכנולוגי על הבוקר" בכל בוקר בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה הרביעית)

· לטורים הקודמים של "טכנולוגי על הבוקר" - dailytech.calcalist.co.il.

· ל-RSS "טכנולוגי על הבוקר"

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הפיראטיות לא תעבור כלכך מהר
הצהרה: אם לא היה פירטיות לא היה MP3 ולא היה נגנים ולא היה יכולת לאנשים לקנות שירים בודדים ולקבל מוזיקה שלא תמיד היו חשופים לזה - רק הפיראטיות עשתה את זה!! אנשים במוצהר לא יגידו, לדעתי, שהם מורידים שירים תמיד יש עוד אתרים פיראטים ועוד אפשריות להוריד חוץ מטורנט מול וכו' HTTP הפתרון צריך להגיע בצורה של חסיות על זמרים (לדוגמא הדיסקים שיצאו בארומה בארץ ודומיהם בחו"ל) וכמובן בהופעות חולצות וכו' את הפיראטיות לא יהיה אפשר לעצור כל עוד יש אינטרנט ויכולת לשלוח קבצים ממחשב למחשב
14.07.09
4.
משה- מדובר בחוויה לעובד וביעול העבודה ברשת
משה, בתור משתמש פיירפוקס שהמעבר מאקספלורר בהחלט לא היה לו קל, אני חייב לציין ששהבדל בין הדפדפנים הוא עצום. ראשית, הדפדפן כמעט לעולם אינו קורס, וכשקורס- מצליח תמיד לשחזר את הסימניות הפתוחות. שנית, מהירות הגלישה הרבה יותר טובה מבאקספלורר הכבד והאיטי. גלישה בפיירפוקס היא הרבה יותר מהירה מגלישה באקספלורר, ולכן יותר יעילה. שלישית, אם פלאגינים נחמדים זה מה שמעצים לעובד את חווית הגלישה- למה לא? אם אתה לא מצפה שעובדיך יגלשו ברשת להנאתם בזמן העבודה (לגיטימי לחלוטין), גם האקספלורר הוא בזבוז זמן עצום.
איתי , ראש העין  |  14.07.09
3.
מזל שלי אין עובדים כמו עובדי מחלקת המדינה
במקום לעסוק בעבודה, הם מתעסקים בשטויות כמו איזה דפדפן הם משתמשים. כל הצעצועים של פיירפוקס מושכים ביזבוז זמן, הרי לאפליקציות עסקיות אין צורך בפלאגים המצורפים לשועל. אצלי עובד כזה היה מפנה בנימוס את שולחנו, גם על ביזבוז זמן בעבודה, וגם על חוסר בגרות.
משה , תל אביב  |  14.07.09
לכל התגובות