אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: ההכנסה הנותרת לאחר הוצאה על מזון בעשירון העליון - גבוהה פי 20 מזו שבתחתון צילום: גלעד קוולרציק

הלמ"ס: ההכנסה הנותרת לאחר הוצאה על מזון בעשירון העליון - גבוהה פי 20 מזו שבתחתון

עפ"י מדד שיעור ההוצאה למזון לפי עשירוני הכנסה של הלשכה, ההוצאה למזון במשקי בית בעשירון התחתון הסתכמה בשנת 2006 ב-48% מכלל ההכנסה נטו, לעומת 7% מכלל ההכנסה נטו בעשירון העליון

14.07.2009, 14:14 | אמנון אטד

ההכנסה הכספית שנותרת לאחר ההוצאה על מזון, גבוהה פי 20 בעשירון העליון מזו שבעשירון התחתון. עובדה מדהימה זו מתבררת ממדד שיעור ההוצאה למזון לפי עשירוני הכנסה, שמפרסמת היום (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

לדברי הלמ"ס, מדד זה מאפשר להצביע על הפערים בהכנסה הפנויה (שלאחר תשלום המיסים) בין קבוצות שונות באוכלוסייה, ועל היכולת לרכוש שירותים המשפרים את שיוויון ההזדמנויות בדור הנוכחי ובדורות הבאים.

על פי מדד זה, ההוצאה למזון במשקי בית בעשירון התחתון הסתכמה בשנת 2006 בממוצע ב-48% מכלל ההכנסה הכספית נטו, לעומת 7% מכלל ההכנסה הכספית נטו בעשירון העליון.

מדד שיעור ההוצאה למזון הוא חלק מפרסום חדש שתפרסם בקרוב הלמ"ס, בשם "מדדים לפיתוח בר-קיימא בישראל". פיתוח בר קיימא מוגדר כפיתוח העונה על צורכי הדור הנוכחי, מבלי שתיפגע היכולת לספק מענה לצורכיהם של הדורות הבאים, והוא מדגיש את הצורך בהתייחסות משולבת להיבטים סביבתיים, חברתיים וכלכליים.

שותים מלוח

מיתר המדדים שמפרסמת היום הלמ"ס, במסגרת הפרסום החדש, מתבררות כמה עובדות מעניינות נוספות: מליחות מי אקוויפר החוף, המספק כ-40% מצריכת המים השנתית, עולה בהתמדה בארבעת העשורים האחרונים. במקביל, נרשמת בתקופה זו ירידה במליחות הממוצעת של אקוויפר ההר.

רמת פליטות גזי החממה לנפש בישראל נמצאת מאז תחילת העשור בירידה, אולם למרות ירידה זו, רמת הפליטה לנפש של גזים אלה בישראל היא עדיין מהגבוהות בעולם.

תגיות