אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: יפן זה כאן

מה מתבשל: יפן זה כאן

מסעדה יפנית חדשה בהוד השרון, טאפאס בר בשוק הפשפשים, מסעדת מוסקט במלון מצפה הימים מארחת שפים וגם תפריטי קיץ מתחדשים

15.07.2009, 11:58 | גלי וולוצקי

אלי גרוסמן, שהקים בשנות התשעים את מסעדת טקמארו המיתולוגית והיה ממקימי ומבעלי המסעדות אונמי וטפאו, משפץ בימים אלה מבנה ברחוב הבנים בהוד השרון, שם יפתח בחודש הבא את מסעדת יאמטויה.

את המטבח תוביל השפית איה אימטני, שעבדה בעבר כשפית בטקמארו ובאונמי. אימטני תרקח תפריט של מנות בסגנון ארוחת האיזקאיה היפנית - מנות קטנות בדומה לארוחות טאפאס ספרדיות.

כרגיל, תהיה הקפדה יתרה על המוזיקה, הבר והאווירה, והמחירים, לדברי גרוסמן, יהיו ברוח התקופה. את הבחירה בהוד השרון הוא מנמק: "זה אזור בתול יחסית מבחינה קולינרית, עם אוכלוסייה טובה שמחפשת איפה לאכול ואיפה לבלות".

טאפאס מבוקר עד לילה

פריחתו הקולינרית של מתחם שוק הפשפשים ביפו ממשיכה, עם פתיחה של טאפאס בר חדש ושמו אלזה. המקום פתוח לארוחות בוקר, סלטים, בורקסים ושקשוקה, ועם בוא הערב הוא מציע תפריט טאפאס. בין המנות: סלט חצילים שרופים בנענע (12 שקל), קבב בקר עם צימוקים וצ'ילי (20 שקל) ושיפודי שרימפס בשמן זית ולימון (25 שקל).

עמיעד 11 יפו. טל': 050-2790323, 050-7970333.

סדנאות יום הולדת

מסעדת מוסקט במלון מצפה הימים חוגגת יום הולדת 10 בחודש של סדנאות בישול וארוחות עם שפים אורחים. בין השפים שיתארחו מ־10 באוגוסט: ארז קומורובסקי, עזרא קדם (ארקדיה), מיקה שרון (ליברה), אידי ישראלוביץ' (אידי), אביב משה (מסה), מאיר אדוני (כתית) ואייל לביא (רוקח 73). הסדנאות פתוחות לקהל הרחב בתשלום של 50 שקל, ולאורחי המלון ללא תשלום. ארוחות השף יוגשו מדי יום חמישי במחיר 250 שקל לסועד.

מצפה הימים. טל': 04-6994523.

תפריטים חדשים

סקאלה בירושלים מחדשת את התפריט עם מנות קלות וקיציות יותר, כמו דניס צלוי במחבת עם סלט בורגול וחציל מעושן, ארטישוק ירושלמי ובייבי זוקיני (102 שקל), טונה צרובה עם סלט שעועית, עגבניות תמר, פפריקה מעושנת, פירה תפוחי אדמה ואיולי בזיליקום (80 שקל) ועוד. מלון מצודת דוד, רחוב המלך דוד 7 ירושלים. טל': 02-6212030.

מסעדת דיקסי הוותיקה בתל אביב, בבעלות השף חיים כהן, מחדשת אף היא את התפריט לאחר תקופה ארוכה. לצד המנות המיתולוגיות (אגס בנדיקט, הום פרייז, כנפיים בצ'ילי ועוד) יוגשו גם מנות חדשות: סלט פאפאיה ירוקה עם סינטה מגולגלת על מלפפון ירוק ברוטב הויסין; פיצבורגר - שילוב של פיצה והמבורגר, שבו ההמבורגר מוגש על בצק עלים עם תוספות משתנות, ועוד. יגאל אלון 120, פינת תוצרת הארץ, תל אביב. טל': 03-6966123.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות