אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רזרבות המטבע של סין: יותר מ-2 טריליון דולר צילום: בלומברג

רזרבות המטבע של סין: יותר מ-2 טריליון דולר

אנליסט: "מכל הכלכלות העיקריות סין נראית כרגע בעלת הסיכויים הטובים ביותר". אנליסטים אחרים: "מתפתחת בסין בועה"

15.07.2009, 12:17 | רחל בית אריה

רזרבות מטבע החוץ של סין עברו לראשונה את הסכום המסחרר של 2 טריליון דולר, בעקבות סימני התאוששות במעצמה המתעוררת שעודדו משקיעים זרים להזרים כסף למדינה דרך קניית מניות ונדל"ן.

הרזרבות רשמו עליית שיא של 178 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה, ועומדות כעת על 2.132 טריליון דולר, כך נמסר היום באתר האינטרנט של הבנק המרכזי של סין.

אחרי נפילות חדות בשנה שעברה, מדד שנגחאי קומפוזיט רשם עליה של 74% מאז תחילת השנה, והוא אחד המדדים עם הביצועים הטובים בעולם בחציון הראשון – אך בסין שוב נשמעים חששות שבשנגחאי מתפתחת בועה לא מציאותית כאשר הכלכלה הריאלית למרות סימנים חיוביים רבים, עדיין לא יצאה מהמשבר.

תכנית התמריצים שיזמה ממשלת סין בנובמבר הביאה להוצאות הוניות רבות במדינה ועודדה משקיעים לקדם תכניות השקעה, ואזרחים להוציא יותר מחסכונותיהם. הממשלה גם אילצה את הבנקים במדינה להקל באופן משמעותי את הקריטריונים למתן הלוואות – וחלק מההלוואות זורמות להשקעות בבורסה.

"כסף חם זורם בחזרה לשנגחאי" שרמן צ'אן, אנליסט במודי'ס, אמר לסוכנות בלומברג. "מכל הכלכלות העיקריות סין נראית כרגע בעלת הסיכויים הטובים ביותר". "הקצב של זרימת המט"ח יגבר עוד יותר בחודשים הקרובים, כאשר ההתאוששות של סין תמשוך עוד ועוד משקיעים – וזה יציב אתגר גדול בפני קובעי המדיניות המוניטרית בסין" הוסיף לו ג'נגווי, כלכלן בבנק התעשייה בשנגחאי.

החשש הוא שחלק נכבד מהכסף שזורם לתוך סין הוא כסף של ספקולנטים שעלול לנפח בועת נכסים ומניות במדינה. בן סימפנדורפר, כלכלן ברויאל בנק אוף סקוטלנד בהונג קונג מעריך ש-50 מיליארד דולר מתוך סכום העליות הרבעון האחרון באו מהון ספקולטיבי.

הבנק המרכזי של סין ניסה למכור אג"ח כדי להקטין מעט את הנזילות בשוק בשלושת השבועות האחרונים, אך מבלי לחנוק שוב את השוק. לממשלה חשוב להמשיך את הזרמת ההלוואות כדי לתרום להתאוששות של עסקים קטנים ובינוניים שסבלו קשה מהמשבר העולמי. מכירת האג"ח עם זאת, לא התקבלה בהתלהבות יתרה.

אנליסטים רבים סבורים שסין תשתמש בחלק מהרזרבות התופחות לקניית עוד אג"ח אמריקאי, כשמימשל אובמה מביא את מכירת האג"ח לשיאים חדשים כדי לממן את תכנית התמריצים ואת הרפורמות שלו.

תגיות