אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביל גייטס: מה חדש במערכת ההפעלה של גוגל? צילום: MCT

ביל גייטס: מה חדש במערכת ההפעלה של גוגל?

בראיון שנתן ל-cnet הביע מייסד מיקרוסופט זלזול בכרום OS ובהתנהלותה של גוגל. לדבריו, פרויקט "Natal", חיישן התנועה המהפכני ל-Xbox, לא יוגבל למשחקים, ובעתיד הוא ישמש בכל מחשב

16.07.2009, 16:12 | אבנר קשתן

מאז עזב ביל גייטס את משרתו כארכיטקט התוכנה הראשי של מיקרוסופט לפני כשנה הוא הקדיש את רוב זמנו ומרצו לפרויקטים הומניטריים, מהתפלת מים באפריקה ועד מציאת פתרון לבעיית המלריה. בראיון לאתר חדשות הטכנולוגיה cnet הוא מראה שעדיין לא השאיר את מיקרוסופט הרחק מאחוריו.

ביל גייטס, צילום: בלומברג ביל גייטס | צילום: בלומברג ביל גייטס, צילום: בלומברג

בראיון התייחס גייטס להודעת גוגל על מערכת ההפעלה שהיא מפתחת, כרום OS: "יש הרבה סוגים של מערכות הפעלה מבוססות לינוקס, אני מופתע שאנשים מתנהגים כאילו מדובר כאן במשהו חדש". וסיים בתחושת תסכול: "צריך לגרום להם לדבר בקונקרטיות על מה שהם עושים. אצל גוגל, ככל שהם מעורפלים יותר, כך הם נראים מעניינים יותר".

גייטס אישר שמועה לגבי פרויקט נטאל (Natal), המוצר העתידי של מיקרוסופט לממשק משתמש למשחקים מבוסס מצלמה וחיישן תנועה. מאז שהוכרז בכנס E3, שאלו אנשים רבים אם הטכנולוגיה תהיה זמינה רק לקונסולת המשחק של מיקרוסופט, ה-XBOX, או שתהיה אפשרית לשימוש גם במחשבים אישיים. גייטס אומר כי לטכנולוגיה יש פוטנציאל לשימוש יומיומי, ולא רק למשחקים, והוא רואה את הטכנולוגיה הזו מוטמעת בעתיד בכל מחשב.

בשנה האחרונה היה גייטס מעורב בפרויקטים בכל רחבי העולם, החל בפגישות עם מדענים ושרים בנוגע לפיתוח תחנות כוח גרעיניות ועד לפטנטים לפחיות בירה השומרות על קור. אבל בין לבין, הוא מסביר שהוא עדיין בקשרים עם מיקרוסופט – בין אם מעורבות בהיקף של כ-20% משרה בתכנון האסטרטגי של מוצרי מיקרוסופט, ובין אם בשיתופי פעולה עם בכירים במיקרוסופט, בהווה ובעתיד. גייטס הקים יחד עם יוצאי מיקרוסופט אחרים את חברת השקעות במחקר Intellectual Ventures.

אחד הפרויקטים האחרונים שיזם בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט הוא להעלות לרשת סדרת הרצאות של הפיזיקאי ד"ר ריצ'רד פיינמן שהועברו בשנת 1964 באוניברסיטת קורנל בארה"ב. מטרת ההרצאות להציג נושאים כלליים בפיזיקה – כוח הכבידה, הקשר בין פיזיקה למתמטיקה וכדומה – ולהראות את החשיבות שלהם מעבר לעולם המשוואות האבסטרקטי. על פי גייטס, הוא נתקל בסרטים של ההרצאות לפני 20 שנה והתרשם עמוקות מיכולתם להכניס אנשים לעולם המדע ולעודד אותם ללמוד. הוא רכש את הזכויות על הסרטים, ובעזרת חטיבת המחקר של מיקרוסופט העלה אותם לאינטרנט לגישה חופשית לכל דורש, כשהוא מצהיר שהוא מקווה שיותר חומרים יועלו לרשת בצורה פתוחה לגישה ושימוש.

תגיות