אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוביוס: סין עשויה לתפוס תוך שלוש שנים את מקומה של ארה"ב כשוק המניות הגדול בעולם צילום: בלומברג

מוביוס: סין עשויה לתפוס תוך שלוש שנים את מקומה של ארה"ב כשוק המניות הגדול בעולם

יו"ר חברת ההשקעות טמפלטון אסט מנג'מנט העריך כי הדבר יתרחש לאחר שיגדל היקף ההשקעה של תושבי סין בני"ע

18.07.2009, 10:38 | בלומברג

שוק המניות הסיני עשוי לתפוס את מקומו של השוק האמריקאי כשוק הגדול בעולם לפי שווי, וזאת בתוך שלוש שנים,כך העריך אתמול (ו') מארק מוביוס, יו"ר חברת ההשקעות טמפלטון אסט מנג'מנט. לדבריו, הדבר יתרחש לאחר שחברות ממשלתיות ימכרו מניות חדשות ו-1.4 מיליארד תושבי המדינה ישקיעו יותר מכספם בניירות ערך.

"האוכלוסייה הסינית רק בודקת את שוק המניות, ויש להם עוד דרך ארוכה", אמר מוביוס, וציין כי החברות הממשלתיות הסיניות יוצאות בהנפקות ציבוריות ראשוניות ענקיות נוספות.

השוק הסיני מוערך ב-3.2 טריליון דולר, לעומת 11.2 טריליון דולר בארה"ב, לפי נתוני בלומברג. מדד S&P 500 למניות האמריקאיות עלה ב-4.1% ב-2009, ואילו חבילת התמריצים של סין, בהיקף 4 טריליון יואן (586 מיליארד דולר) העלתה את מדד שנגחאי ב-75% השנה.

בחודש שעבר סין אישרה את ההנפקה הציבורית הראשונה מאז ספטמבר. גווילין סנג'ין פרמסוטיקלס וג'ייג'אנג קייבל, שתי החברות הסיניות הראשונות שהונפקו השנה, עלו ב-64% וב-139% בהתאמה מאז שהחל המסחר בהן החודש.

סנג'ין גייסה 910.8 מיליון יואן. וואנמה, המספקת כבלים לספקית החשמל הגדולה במדינה, גייסה 575 מיליון יואן לאחר שהביקוש למניות מצד המשקיעים היה גדול פי 638 מההיצע.

אף שהמניות בסין, הידועות כמניות מסוג A, "מוערכות יתר על המידה במידה מסוימת", השוק עוד יעלה עם עליית הרווחים, אמר מוביוס. לדבריו, התמ"ג הסיני יגדל ב-8% השנה עם השפעת חבילת התמריצים על הוצאת הצרכן.

שווי שוק המניות האמריקאי ירד ב-41% משיא של 19.1 טריליון דולר ביולי 2007 עקב המשבר הפיננסי. מוביוס ציין בהקשר זה כי כלכלת ארה"ב "יצאה מהבוץ" ואינה זקוקה לחבילת תמריצים נוספת. הוא הוסיף כי המניות הרוסיות "מוערכות בחסר" וצריכות להיות "אחזקה גדולה" למשקיעים עם התאוששות השוק.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
תחילת נפילתה של המעצמה החזקה בעולם
תחילה אני רוצה לומר שאני דמוקרט אוהב חופש ביטוי וחופש עשיה. זה הוא התפריט הכי טוב לקידום. אבל כשהדמוקרטיה הופכת להיות אנרכיה. אזיי עדיף במצבים כאלה משטר שאומר איפה צריך לנווט. האמריקאים צחקו על היפנים כשאלה התחילו ביצור המכוניות. הם ראו בהם ג'וקים קטנים שיהיה אפשר לחסל אותם עם קצת K400 ההיפך הוא, לא שטויוטה נמצאת היום במצב טוב או בכלל תעשיית הרכב אבל היום באירופה 60 אחוז מהמכוניות הם מהגוש המזרחי. יפן קוריאה וכן הלאה. ומי שקרס הם ג'נרל מוטורס והרכבים הענקיים של האמריקאים. אופל המערבית כמעט בקריסה. כל הכלכלה העולמית נמצאת בפשיטת רגל. יספרו לי כל המאמינים של המערב שאם אמריקה רוצה היא תחסל את סין. ידידיי נגד סין לא יצא אף אחד למלחמה כלכלית מאחר שאין תעשיין במצב הנוכחי שילך לייצר סחורה במחיר של העולם המערבי. גם עם המחירים של הגוש המזרחי קשה למכור. לכן עדיף היום גם לאמריקאים ולכל העולם המערבי לעבוד בשיתוף פעולה אחרת לא יוציאו אותנו מהמצב לו הביאו אותנו האמריקאים. אין מדינה בעולם שלא ניזוקה מהאמריקאים. ולצערי גם אין היום מדינה כל כך שנואה מאמריקה כפי שהיא גרמה לשנוא אותה. אני מאמין גדול בדיאלוג. אין גיבורים ואין סופרמנים. היו אימפריות שקרסו ויהיו בעתיד עוד כאלה. לצערי אני לא מאמין שהאמריקאים יתאוששו כל כך מהר. אני דווקא השקעתי הרבה כסף בשוק הסיני אני בוטח בו יותר מהשוק המערבי. שבוע טוב
מאיר , שןןיץ  |  19.07.09
5.
ל-3 ארה"ב בעברה, הייתה לא פחות אלימה כנגד אזרחיה
ארה"ב, היא לא טלית שכולה תכלת. ההיסטוריה של העם האמריקאי רווית אלימות, נגד האינדיאנים, סחר בבני אדם לעבדים ואפליה חסרת רסן נגד השחורים, הפרת זכויות אדם לזכות המחאה, השביתה והתאגדות עד לא מזמן. קל לשפוט לפי השורה התחתונה, יש לעיין בכל הטקסט ולא להסתפק רק במה שקורה היום בארה"ב. בלתי אפשרי לדרוש מהסינים, מהיום למחר לשנות מדניות מסורתית, הנמשכת לאורך אלפי שנים. יש לאפשר לסינים את השינוי הדרוש, בהתאם לקצב המתאים להם. סין עוברת תהליך שינוי אטי, התואם את אופייה המופנם, כפי שעמים אחרים עברו תהליך דומה, כולל ארה"ב. זה לא היה מהיום למחר, התהליך דורש זמן.
18.07.09
3.
יש מליארד סינים שחיים....
כל ההבטחות הגדולות על סין לא בטוח שיתממשו כל כך מהר. סין היא מדינה עם שלטון טוטליטרי. שלטון שעושה צנזורה מחמירה והורג אזרחים בהפגנות (ראו ערך אירן). אין ספק שלסין יש את היכולת להיות המעצמה הבאה, אך כח העבודה הזול שלה, היצור בגרושים של טקסטיל, אלקטרוניקה וכדומה יכול גם לעמוד לרעתה. ברגע שהמדינות שמשקיעות בה יחליטו שהם להם רצון להעביר את המפעלים לסין, ויחזירו את הייצור הביתה ,סין תהיה בבעיה קשה. סין נשענת על המערב,יותר משהמערב נשען עליה. אומנם היא מחזיקת האג"ח הגדולה ביותר של ארה"ב ומכן שהיא תלויה מאוד במה שקורה בארה"ב. אם הדולר נופל גם היא תיפול יחד איתו. אם לא יהיה שינוי קיצוני בשלטון הסיני בשנים הקרובות, האזרחים הסינים יתחילו להתמרד נגד השלטון, זכויות האזרח הבסיסיות שיש בכל מדינה אירופאית ובארה"ב, אינם מכובדות בסין. אל תספידו כל כך מהר את ארה"ב, היא תשאר גורם דומיננטי לפחות בעשרים-שלושים שנה באות.
אסף , תל אביב -יפו  |  18.07.09
לכל התגובות