אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל התנגדות הבנקים: אייזנברג יציע הסדר חדש לבעלי האג"ח באוסיף צילום: גרמי פלדמן

בגלל התנגדות הבנקים: אייזנברג יציע הסדר חדש לבעלי האג"ח באוסיף

היום תציג החברה של שלמה אייזנברג הסדר חדש שלפיו יידחה החזר של 65 מיליון שקל לבעלי האג"ח עד דצמבר. הריבית תעלה וישועבד נכס

19.07.2009, 08:34 | גולן חזני

ההסדר שהציע שלמה אייזנברג לבעלי אג"ח סדרה ד' של חברת אוסיף שבשליטתו לא ייצא לפועל. אוסיף תכנס היום אסיפת בעלי אג"ח שתדון במתווה חדש שהגתה, מאחר שלדבריה הבנקים, שגם הם נושים של החברה ושל החברה־האם ישרס, מתנגדים להסדר.

לפי ההצעה החדשה, תפרע אוסיף 50% מיתרת הקרן שהיתה אמורה להיות משולמת ביוני ובספטמבר (65 מיליון שקל) עד 20 באוקטובר 2009, ואת 50% הנוספים עד 20 בדצמבר 2009. החוב כלפי בעלי האג"ח עומד על 170 מיליון שקל. תמורת הדחייה מוכנה אוסיף להיכנס למשא ומתן עם בעלי האג"ח על העלאת הריבית, ולשעבד, שוב בכפוף לאישורי הבנקים, נכס שבבעלותה לטובת מחזיקי האג"ח.

אוסיף הודיעה כבר במאי כי לא תעמוד בהתחייבויותיה לבעלי האג"ח במועד. ביוני הציעה החברה לבעלי האג"ח כי ב־21 ביוני היא תפרע 29 מיליון שקל, ואחרי שלושה חודשים 44 מיליון שקל נוספים. יתרת האג"ח תומר לאג"ח ה' של החברה־האם ישרס.

אוסיף מנסה למכור את חלקה במתקן ההתפלה בפלמחים תמורת 58 מיליון שקל ולממש השקעה ברומניה כדי לעמוד בתשלום האג"ח כולו.

ביום שישי, לאחר פניית "כלכליסט" לקבלת תגובה לידיעה, דיווחה אוסיף לבורסה על התנגדות הבנקים להסדר הישן. לדברי החברה: "בהסדר המוצע נעשה ניסיון לפתור את כל סוגיות אג"ח סדרה ד' של אוסיף כולל התשלום העתידי של עוד שנה להסדר זה, אשר כלל מחויבויות של בעלת השליטה ישרס חברה להשקעות. המערכת הבנקאית התנגדה לכך, ולכן לא התקבל ממנה אישור להסדר שהיה תנאי מתלה, ולכן הסדר זה לא ניתן לביצוע.

"לכן ביום ראשון יוצע לאסיפה הכללית הסדר של החוב הפתוח בלבד, המסתכם ב־65 מיליון שקל אשר היו אמורים להשתלם בתאריך 20.6 לבעלי חוב זה. יוצא שצריך לדחות את התשלום במספר חודשים תוך תשלום ריבית ראויה ומתן ביטחונות למתן הקרן והריבית. חשוב להדגיש שלא היו בעבר כל ביטחונות לבעלי איגרות חוב אלה".

איזנברג רכש את השליטה (64%) באוסיף מידי ארקדי גאידמק בסוף 2008, תמורת 135 מיליון שקל, לפי שווי של כ־210 מיליון שקל. כיום נסחרת החברה לפי שווי של 138 מיליון שקל.

אוסיף סיימה את הרבעון הראשון של השנה בהפסד של 28 מיליון שקל, לעומת הפסד של 60 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ההפסד נגרם בעיקר בגלל החברה־הבת ארנסון הסובלת מגירעון תזרימי בגלל פעילותה הקבלנית, מימוש רכוש קבוע, שיערוך שלילי של פרויקט רחובות בחברה־הבת עוגן והוצאות המימון בחברה. החברה רשמה ברבעון הראשון צמיחה של 51% בהכנסות ל־134 מיליון שקל, ותזרים המזומנים מפעילות שוטפת היה חיובי בהיקף של 17.6 מיליון שקל.

תגיות