אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא חלמתי שאתמודד על לידר השקעות"

"לא חלמתי שאתמודד על לידר השקעות"

דני ברק, מנכ"ל לידר שוקי הון: "אני נחוש לרכוש את השליטה, כי זה צו השעה. יש לי תוכנית ברורה כיצד לנהל את לידר השקעות". ברק הגיש הצעה לרכישת השליטה בלידר השקעות עם קרן KCPS

19.07.2009, 08:33 | גולן חזני והדר רז

אחרי שנכשל בניסיונו לרכוש עם משקיעים את לידר שוקי הון, מנסה דני ברק, מנכ"ל לידר שוקי הון, מתווה אחר. ברק הגיש עם קרן המנוף KCPS הצעה לרכוש את השליטה בחברה־האם לידר השקעות, ולנהל את המשא ומתן עם נציגות מחזיקי האג"ח של החברה.

ברק מעוניין לרכוש את השליטה מידי שותפיו איציק שרם ויאיר פודים בחברה־האם לידר השקעות, המחזיקה ב־51% מבית ההשקעות לידר שוקי הון. ברק, שמחזיק ב־15.5% מלידר שוקי הון, הגיש את ההצעה למחזיקי האג"ח של לידר השקעות, ובמסגרתה הוא יזרים הון לחברה וייהפך לבעל השליטה בה.

"מעולם לא חלמתי שארכוש את השליטה בלידר השקעות, אבל אחרי שנוכחתי שזו הדרך היחידה לשמור על לידר שוקי הון כחברה משגשגת בעתיד, החלטתי לעשות זאת", אמר אתמול דני ברק בשיחה עם "כלכליסט". "מאז שהבנתי שהנושים של לידר השקעות מעוניינים בהסדר, החלטתי להגיש הצעה ואני בהחלט נחוש לפעול לכך שהקבוצה שבהובלתי תרכוש את השליטה, כי זה צו השעה. אני בטוח ששרם ופודים יתמכו בכל הצעה".

מהלך טבעי

ברק, שרקם בימים האחרונים את העסקה, מאמין שהמהלך הטבעי הוא ששרביט הניהול יעבור אליו. "החברה המרכזית של לידר השקעות היא לידר שוקי הון, זה אך טבעי שהאדם שינהל את החברה שהאחזקה העיקרית שלו היא בית השקעות יהיה דווקא אדם שבא מלידר שוקי הון, ומי יותר מתאים לתפקיד ממי שייסד את בית ההשקעות?".

ברק מאמין שיתרונותיו נובעים מהרקע המקצועי שלו כמנכ"ל לידר שוקי הון: "אני חושב שבראש חברת אחזקות, שהאחזקה העיקרית שלה היא פעילות בשוק ההון, צריך לעמוד אדם שזו התמחותו. בשבועות האחרונים פנו אליי כמה גורמים שביקשו לשתף פעולה לצורך השקעה בלידר השקעות, והעניין המרכזי שלהם היה בלידר שוקי הון. היה מחמיא לשמוע את דעתם, וזה רק חיזק אותי למהלך".

ל"כלכליסט" נודע שהן צביקה בארינבוים, שהגיש ראשון הצעת רכש לחברה, והן ברק מעוניינים בהישארותו של יאיר פודים כמנכ"ל לידר השקעות, זאת בשל היכרותו עם החברה ונכסיה. שרם, לעומת זאת, יעזוב את תפקידו כיו"ר החברה ולא יקבל שכר כלשהו עם העברת השליטה.

האם אתה מעוניין לנהל את לידר השקעות, אם תקבל את השליטה בה?

"אני חושב שאני מתכוון כמובן להמשיך ולהוביל את לידר שוקי הון וגם לכוון את הפעילות של לידר השקעות, אבל עדיין מוקדם להיכנס לפרטים מי יעשה מה. מיד אחרי שהגשתי את ההצעה לנציגות הנושים, יזמתי פגישה עם יאיר פודים והודעתי לו על ההצעה; אמרתי לו שאני מעריך את יכולותיו המקצועיות ושאשמח לשתף פעולה".

מה טיב היחסים ביניכם?

"האמת שלא קרה הרבה כמו שנכתב בעיתונים. אני חייב להגיד שלא יכולתי להפיג את החששות, כי היה לי זמן קצר להגיש את ההצעה. האמת שאין שום סכסוך ביני לבינם, ואני חושב שעיקר הרוגז שלהם היה מכיוון שהם חשבו שאני מתכוון לפעול להוצאת לידר שוקי הון מתוך לידר השקעות, אבל מזמן הבנתי שהדרך הנכונה היא לרכוש את השליטה מלידר השקעות. אני מגייס את המשאבים האישיים שלי, בתוספת השותפים, כדי להציל את לידר השקעות מפירוק".

איך תתמודד עם ניהול קבוצה כזו גדולה?

"יש לי תוכנית ברורה. עוד מוקדם לדבר עליה".

האם התכנון המקורי שלך היה להגיש הצעה עם קרן מנוף?

"לא אמרתי איזו קרן זו. רק אמרתי שמדובר בקרן השקעות. בזמן הקצר שהיה לי, היו כמה חלופות והיה צריך להחליט על החלופה הכי מהירה".

עוד שלוש הצעות על הפרק

בצד ההצעה של דני ברק, עומדות על הפרק שלוש הצעות נוספות: הראשונה, ההצעה שהגיש צביקה בארינבוים למחזיקי האג"ח בלידר, השנייה של חברת הכשרת הישוב ששוקלת להגיש הצעה, והשלישית היא של חברה אנגלית שעיקר הפורטפוליו שלה הוא בתחום הנדל"ן. פגישות ראשונות עם נציגות מחזיקי האג"ח יתקיימו השבוע.

הצעת ברק כוללת הזרמת הון תמורת מניות ואג"ח שיבטיחו לו את קבלת השליטה בחברה - הצעה כמעט זהה לזו שהציע בארינבוים. ההצעה מותנית בהגעה להסדר עם הבנקים. בארינבוים הציע להזרים ללידר כ־60 מיליון שקל ולקבל בתמורה מניות ואג"ח להמרה שיקנו לו את השליטה בחברה. התוצאה תהיה דילול ניכר של שרם פודים גרופ (60%) בלידר השקעות ושל בעלי המניות האחרים, ובראשם בית ההשקעות אקסלנס.

עוד נודע ל"כלכליסט" שבארינבוים, שהיה בעצם היחיד שביצע בדיקות נאותות של כחודשיים בחברה, הצהיר בפני מחזיקי האג"ח שאיננו מעוניין בהתמחרות, אבל ביקש למען ההגינות שאחרי שתוגש ההצעה הגבוהה ביותר, יאפשרו לו להשוות אותה בשל היותו המשקיע הראשון שניהל את המשא ומתן ובעצם היה על סף סגירת העסקה, אלמלא ההצעה של ברק.

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", במקביל למגעים על הסדר החוב, מתחולל עימות בין שרם ופודים לבין ברק, שותפם בלידר שוקי הון. שרם ופודים מתנגדים למהלך של ברק למצוא רוכש ללידר שוקי הון. הדברים הגיעו לידי כך שברק אמר שהוא אינו רואה עין בעין את ניהול לידר שוקי הון עם שרם ופודים, ושהוא מסרב להמשיך ולעבוד עמם. ברק ציין בפני מקורביו שהחיבור לשניים לא היטיב עם לידר שוקי הון, והעובדה ששרפ"ג תמשיך להחזיק בחברה, כפי שמסתמן מההסדר עם בעלי האג"ח, תגרום לנזק. משום כך, טוענים מקורות המקורבים לחברה, ברק סבור שמוטב למכור את השליטה בלידר שוקי הון ולהפריד בינה לבין לידר השקעות.

"ברק חיפש במשך שבועות משקיע שירכוש את לידר שוקי הון, אבל שרם לא הסכים, מאחר שהוא מבין שזו החברה היחידה שמכניסה מזומנים ללידר. הרכישה שלה תגרום לבליעת המזומן שייכנס ללידר השקעות על ידי הבנקים ומחזיקי האג"ח, כך שהוא יישאר עם הנדל"ן ועם חברת המחזור EER", סיפר אותו מקורב.

אותו גורם הוסיף שבפגישותיו עם משקיעים הציע ברק לרכוש 51% של לידר בלידר שוקי הון, אבל הכניס סעיף שמקנה לו ולעובדים אופציה לרכוש עוד 20% מידי הרוכש בתוך כמה שנים, ברק, אגב, מכחיש הוספת סעיף שכזה. "ברור שכשברק והעובדים מחזיקים כיום ב־25%, מתוכם 15% של ברק, המטרה שלו היתה להשיג בעצמו את השליטה בלידר שוקי הון בעתיד, מה שהיה משאיר את הרוכש הנוכחי בעסקה שכזו עם אחזקה נמוכה יותר משל העובדים, ולכן לא הגיעה הצעה נוספת". ברק, אגב, אמר למקורביו שדווקא היו הצעות, אבל שרם ופודים סירבו לשמוע אותן. אותו גורם הוסיף שברק התבטא בפני כמה גורמים שלא ייתן יד להעברת השליטה בלידר לצביקה בארינבוים, אם כי אותו גורם מוסיף שגם חלק מהמוסדיים לא אוהבים את החיבור בין בארינבוים לשרם.

תגיות