אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהן המסעדות החדשות והמבטיחות בחו"ל

מהן המסעדות החדשות והמבטיחות בחו"ל

גורדון רמזי בטירה בטוסקנה, תפריט צרפתי־אירי בבניין שאכלס בעבר את רויטרס בלונדון, או אחות קצת פחות יומרנית לספאגו בלוס אנג'לס. תסעו ותסעדו

19.07.2009, 12:01 | גלי וולוצקי

יש אנשים שבעבורם ביקור במסעדות חדשות ומבוקשות הוא פסגת הטיול בחו"ל. עם פרוץ עונת הנסיעות אספנו כמה מהמסעדות המדוברות ביותר לאחרונה שכדאי לבדוק.

פריז

Yam'tcha: המסעדה שנפתחה לפני חודשים ספורים הפכה בין לילה לשיחת העיר. כולם מדברים על השפית אדלין גרטארד, שכן שפית אשה היא עדיין מחזה נדיר בעיר האורות. היא מציעה תפריט המשלב טכניקות בישול סיניות וצרפתיות במטבח פיוז'ן מרתק. בתפריט: טופו בסויה וכוסברה; שרימפס ממוזמביק עם שום; אספרגוס של ראשית העונה עם כבד אווז ועלי חרדל. מחירים: 65–45 יורו. פרטים: 4 Rue Sauval (Rue Saint-Honoré), טל': 01-40-26-08-07.

Passage 53: ביסטרו נעים ונינוח, המציע תפריט המשלב השפעות יפניות ומנות מקומיות. השף הוא יפני שעבד בעבר באידה, מסעדה יפנית מהוללת בפריז. העיצוב של הביסטרו ענייני ולא מושקע במיוחד, אבל המנות הנהדרות מפצות על כך. בתפריט: טרטר עגל על מצע אויסטרים קצוצים ועירית; מרק אפונה; קרפצ'ו עגל; חזה עוף ממחוז ברס. מחירים: 38–50 יורו לארוחה. פרטים: 53 Passage des Panoramas, טל': 01-42-33-04-35.

לונדון

Lutyens: הפרויקט החדש של המסעדן הלונדוני הידוע טרנס קונרן, הממוקם בבניין שאכלס בעבר את מטה סוכנות הידיעות רויטרס ונקרא על שם אחד מחשובי הארכיטקטים של בריטניה, התקבל בלונדון בסקרנות. המסעדה מציעה גם תפריט מגוון של ארוחות בוקר, אך אין ספק שהשעות הנכונות לראות ולהיראות בה הן שעות הצהריים ואחריהן, אז גודשים את הבר שבכניסה בנקאים ופרקליטים מהסיטי. המטבח מציע מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי, עם נגיעות איריות המעידות על מוצאו של השף דיוויד בורק. בתפריט: מוס לובסטר; חזיר צעיר צלוי ברוטיסרי; טארט פרובנסאל. מחירים: 15–30 ליש"ט. פרטים: 85 Fleet Street, טל': 020-7583-8385.

No.20: המסעדה, הממוקמת במלון הבוטיק הצעיר סנקטום סוהו, שנפתח באפריל השנה בהשקעה של כ־10 מיליון ליש"ט, מציעה מטבח אירופי עדכני בחלל המעוצב בסגנון שמרני ואלגנטי. היא פתוחה לארוחות בוקר, צהריים וערב, ומציעה, כמיטב המסורת האנגלית, גם טקס תה אנגלי כהלכתו. בתפריט: סלט קינואה עם אשכולית אדומה, גרגירי רימון ואבוקדו; צ'אודר של סרטנים ותירס; סול בלימון, תרד וחמאת אגוזים. מחירים: 25–40 ליש"ט. פרטים: 20 Warwick Street, טל': 020-7292-6102. אתר: www.sanctumsoho.com.

No 20, לונדון. ז No 20, לונדון. ז'אנר: אירופאי עדכני, מחיר: 40-25 ליש"ט No 20, לונדון. ז

טוסקנה

Gordon Ramsay at Castel Monastero: אף שעל פי עמודי הכלכלה נראה שאימפריית המסעדות של גורדון רמזי בסכנה, הרי שתוכניות ההתרחבות שלו לא נעצרות. בימים אלה נפתחה בטירת מונסטרו בטוסקנה, מלון מהודר השוכן במבנה מן המאה ה־11, מסעדת גורמה חדשה שתנוהל בידי חברת האחזקות שלו. בתפריט ההרצה: ריזוטו חזרת עם תפוחים חמוצים, ברבוניות ושומר; נתח סינטה של בקר טוסקני משובח עם רביולי ארטישוק וריבת בצל. מחירים: 70–100 יורו. פרטים: אתר: www.castelmonastero.com, טל': 070-9218222.

ניו יורק

Gus & Gabriel: נכון שמסעדה המגישה תפריט שכולל צ'ילי ונקניקייה בלחמנייה לא נשמעת הדבר החם הבא, אך כשהבעלים והשף הוא מיכאל פסילאקיס — שבבעלותו גם מסעדת אנתוס הניו־יורקית, אחת משתי היווניות היחידות בעולם בעלות כוכב מישלן, ומי שנבחר לבשל באירוע שנערך בבית הלבן לכבוד יום העצמאות היווני — הסקרנות גוברת. בתפריט: כריכים של קורנד ביף שנכבש במקום וכריכי פסטרמה חמה מתוצרת הבית; מרק בצל; נאצ'וס; 50 סוגי בירות ויותר מ־70 סוגי ברבן, טקילה, רום וויסקי סקוטי. המשקאות החריפים, אגב, מוגשים לשולחן בפלאסק (בקבוק אישי לאלכוהול). מחירים: המנה היקרה בתפריט עולה 15 דולר, מרבית המנות בטווח 5–10 דולרים. פרטים: 222 West 79th Street. טל': 212-362-7470.

Aureole: המסעדה הניו־יורקית המיתולוגית העתיקה את מיקומה בחודש שעבר למגדל הבנק אוף אמריקה בבריאנט פארק, לחלל מעוצב למשעי בסגנון נוצץ ומהודר. היא ממשיכה להציע את אותן מנות מעוצבות שהיא מתמחה בהן, מהמטבח האמריקאי המעודכן עם השפעות צרפתיות. בתפריט: סלט ניסואז של יילו פין טונה; אספרגוס לבנים מצרפת עם עגבניות צהובות מעושנות; אנדיב בוויניגרט אבטיח ובזיליקום; טרטר של קינג סלמון מאלסקה. מחירים: כ־35 דולר לצהריים, 84 דולר לארוחת שלוש מנות בערב. פרטים: 135 West 42nd Street, טל': 212-319-1660.

Aureole, ניו יורק. ז Aureole, ניו יורק. ז'אנר: אמריקאי-צרפתי, מחיר: 84-35 דולר Aureole, ניו יורק. ז

לוס אנג'לס

Wolfgang Puck Bar & Grill: יותר מ־20 שנה עברו מאז פתח פאק את מסעדת ספאגו בבוורלי הילס, ומאז הוא הפך לבעלים של אימפריית מסעדות ונחשב כיום לאחד מאבות המטבח הקליפורני המעודכן. אולי בהשראת המיתון, שמורגש ביתר שאת בעיר הסרטים, פתח פאק לאחרונה מסעדה פחות פורמלית מספאגו היקרה, ובה אפשר לאכול מנות מהמטבח האמריקאי העדכני במחיר סביר — ועדיין להרגיש שאתה במקום הנכון. בתפריט: פריים סירלוין בורגר עם גבינת צ'דר מוורמונט ומרמלדה של בצל סגול; פפרדלה עם ראגו ארנבת. מחירים: 40–60 דולר. פרטים: 800 West Olympic Blvd., טל': 213-748-9700.

שיקגו

:Roof הלאונג' האופנתי שוכן בקומה 27 של מלון וויט (Wit) החדש והמדובר, ומאפשר בחירה בין ישיבה בפנים או בחוץ אל מול הנוף. המטבח האיטלקי מציע מנות קטנות לנשנוש ליד המשקה האופנתי התורן. אך גולת הכותרת היא שולחן לשמונה סועדים הממוקם על רחבת זכוכית המרחפת בגובה 27 קומות. בתפריט: קרוסטיני טונה, עם ביצה קשה, חזרת וסלרי; בריוש קלוי עם ביצים בכמהין ופרמז'ן; צלחת נקניקי סלאמי. מחירים: מנות טאפאס במחיר 5–16 דולר. פרטים: 201 North State Street, טל': 312-239-9501.

תגיות