אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יוסי מימן מביע אופטימיות זהירה: "בעלי המניות ימשיכו להזרים מיליונים לערוץ 10"

בעל המניות המרכזי בערוץ 10 בוועדת הכלכלה: "כדי שערוץ 10 יוכל להמשיך ולהתקיים, התשלומים שהערוץ משלם לקופת המדינה חייבים להידחות למועד שבו הערוץ יוכל לעמוד בהם". היועמ"ש של הוועדה: "אני לא משוכנעת שללא תיקון חקיקה ניתן בכלל להאריך את הזיכיונות של הערוץ"

20.07.2009, 14:27 | נעמה סיקולר ואמיר טייג

יוסי מימן, צילום: אוראל כהן יוסי מימן | צילום: אוראל כהן יוסי מימן, צילום: אוראל כהן

"בעלי המניות מבינים כי עליהם להמשיך ולהזרים בשנתיים הקרובות מאות מיליוני שקלים, והם הסכימו לכך בעבר ובלבד שסכומי עתק אלה יממנו במישרין משכורות לעובדים ותוכניות לשידור", כך אמר היום יוסי מימן, בעל המניות המרכזי בערוץ 10 בדיון על גורל הערוץ שהתקיים בוועדת הכלכלה. לדבריו, "כדי שערוץ 10 יוכל להמשיך ולהתקיים, התשלומים שהערוץ משלם לקופת המדינה חייבים להידחות למועד שבו הערוץ יוכל לעמוד בהם". בכך רמז מימן כי יש נכונות של בעלי המניות להמשיך ולהזרים כספים למימון הערוץ, ובלבד שימצא הסדר לחובות העבר.

בסיומו של הדיון נקראו הצדדים לשוב לשולחן המשא ומתן.

מוקדם יותר הביעה היועצת המשפטית של ועדת הכלכלה, אתי בנדלר, עמדה אשר עשויה לחרוץ מוקדם מהצפוי את גורלו של הערוץ. "אני לא משוכנעת שללא תיקון חקיקה ניתן בכלל להאריך את הזיכיונות של הערוץ", אמרה. המשמעות היא כי גם אם הערוץ יגיע להסדר עם האוצר, לא ברור האם בסמכות הרשות השנייה להאריך את זיכיונו. בנדלר ציינה כי ייתכן שיידרש מבחינה משפטית תיקון חקיקה. תיקון זה הוא הליך ארוך של חודשים לפחות, במהלכם עשוי הערוץ לקרוס.

בפתיחת הישיבה הציג יו"ר הוועדה, אופיר אקוניס, קו נוקשה יחסית וקרא להנהלת ערוץ 10 "להוכיח לציבור ולמקבלי ההחלטות שגם אצלם עושים מעשה. מי כמונו, נבחרי הציבור, יודע שמראית עין היא יותר מחיונית. אם ערוץ 10 רוצה שהמדינה תעזור להציל אותו, הוא צריך לעזור למדינה להציל את עצמו". כפי הנראה רמז אקוניס כי על הערוץ לקצץ יותר בשכר הטלנטים וכן להסכים לעמדת האוצר לפיה יעמידו בעלי המניות של הערוץ ערבות אישית או מזומן בגובה של 10 עד 20 מיליון שקל. בישיבת הוועדה לוקח חלק בעל השליטה בערוץ 10, יוסי מימן.

עוד הטיח אקוניס כי "בשבוע שעבר נשמעה השוואה בין ערוץ 10 למפעל 'עוף העמק'. זוהי השוואה מקוממת, מיותרת ושאינה במקומה. עם כל הכבוד הראוי, מצבו של עובד על פס ייצור בפריפריה, המרוויח שכר מינימום או קרוב לשכר מינימום, אינו דומה למצבם של מי שמרוויח שכר כזה ביום עבודה אחד".

לגבי הרפורמה המוצעת למעבר מזיכיונות לרישיונות, רפורמה אשר נמצאת כיום בהליך חקיקה וזאת לאחר שהופרדה מחוק ההסדרים, אמר אקוניס כי "אני מתכוון לגלות גמישות בנושא המעבר משיטת הזיכיונות לשיטת הרישיונות אבל עוד לפני כן, על ערוץ 10 למלא את התחייבויותיו, על פי החוק , המנהל התקין וההסדר שיגיע עם משרד האוצר".

מנשה סמירה מנכ"ל הרשות השנייה, אמר בדיון: "יש מאמץ רב של בעלי הערוץ אך המציאות לא היתה קלה ובעיקר החדירה של הערוץ אל מול המתחרה החזק. נכון לרגע זה בתחום התוכן לערוץ יש חובות של 70 מיליון שקל ובסך הכל חובות של 150 מיליון שקל. מבחינה משפטית המצב מחייב יציאה למכרז אלא אם יימצא הסדר מיידי שיכלול התחייבות להשלמת דרישות התוכן, כיסוי חובות ותוכנית עבודה עתידית. הזמן הוא בעוכרינו, עד סוף יולי צריך לצאת מכרז".

דבר הפרסומאים "אם ערוץ 10 ייסגר - מאות מיליונים ייגרעו מעוגת הפרסום" תלמה בירו: "ההשפעה הדרמטית ביותר של התכווצות ההוצאה לפרסום היא דומינו של קריסה כלכלית בכל הארגונים העוסקים בפרסום, שיווק ותקשורת, ואובדן פוטנציאלי של אלפי משרות" מיטל זדהלכתבה המלאה

ערן פולק ממשרד האוצר: "גם ברמה הכלכלית התקציבית וגם ברמה המשפטית, כל הסדר יהיה חייב להיות עם כל הגורמים בשוק המסחרי וזה שיקול שהנחה אותנו במשא ומתן מול הערוץ. ההסדר שאנחנו דיברנו עליו מתייחס לפריסה מלאה של חובות התמלוגים של הערוץ (המסתכמים בכ-28 מיליון שקל), לא מדובר בהקלה או פריסה של חובות כלפי הרשות השנייה או בהקלות תוכן, רק בפריסת חובות התמלוגים"

פולק הוסיף, "יש בעיה מבנית בשוק הטלויזיה, ערוץ 10 הוא מקרה פרטי של הבעיה. בשורה התחתונה צריך להיות פיתרון מבני לכל השוק וללא פתרון מבני כזה גם אם נגיע היום להסדר בטווח הבינוני או הקצר נגיע שוב לדיונים כאלה. תחת האמירה הזו החשיבות לדעתנו לקיומו של הערוץ גדולה גם בהיבט הציבורי וגם בהיבט הכלכלי תחרותי, לא ייתכן מצב של ערוץ מסחרי אחד ומונופול בשוק. בהנחיית שר האוצר ובליווי של התקשורת ניהלנו מספר רב של ישיבות עם כל הגורמים בניסיון להגיע להסדר. יש להסדר 2 מגבלות – רצון להגיע להסדר ומגבלות כלכליות משפטיות בוודאי כשאנחנו מקיימים משא ומתן עם גורם פרטי".

"חללית בלי אפשרות לחזור לקרקע"

יוסי מימן, בעל המניות המרכזי בערוץ אמר בדיון: "אלה היו 8 שנים של סיוט בלתי נגמר. אנחנו מדברים על עולם שכאילו מדינת ישראל לא עשירה מספיק כדי לאפשר לעצמה תוכנית חלל ואנחנו משדרים מהחלל. זו חללית בלי אפשרות של החזר לקרקע. האם קיבלנו כסף מהמדינה? האם קיבלנו דבר חוץ מהזכות להפסיד? 1.3 מיליארד שקל הושקעו על ידי בעלי מניות, אני באופן אישי השקעתי 650 מיליון שקל אם הייתי לוקח ריבית היינו מגיעים ל-1.7 מיליארד שקל. שילמנו לרשויות 250 מיליון שקל מסתכלים על הגרוש שחסר אבל איפה התחלנו? התקציב של הרשות השנייה עולה על התקציב של משרד התקשורת".

"רולנד לאודר ומילצן השותפים בערוץ הם אנשים שמבינים בטלוויזיה ועזבו, נותרתי לבד והכתפיים שלי לא מספיק רחבות וגם אין לי חשק. איפה 400 העובדים שלנו הם יחכו שנתיים עד שניתן לזכיין החדש את כל מה שאנחנו מבינים שצריך לתת היום"?

"אני חושש שהחמצן יגיע שנתיים לאחר שהפציינט מת. צריך כללי מסחר שיאפשרו טלוויזיה. למה לשרוף כסף היום כשאפשר להשקיע את אותם סכומים במסך. אנחנו לא מבקשים 'מחיקת חוב' כל מה שביקשנו זה רפורמה של כל המרכיבים שיאפשרו לעשות טלויזיה".

"בשנה הראשונה או השנייה עוד לא מצאתי את הטעות שלא עשינו. אבל אם מסתכלים על כל הכרונולוגיה אנחנו היום 35% משוק הטלויזיה המסחרית. היו טעויות ושילמנו עליהן אבל כל הזמן חזרנו כי לא מצאנו פתרון כולל. האשמה הגדולה היא שלי שנשארתי בתחום".

אבי ניר, מנכ"ל קשת: "כשרגולציה הופכת לדבר הכי דומיננטי בחיים של ענף זה אומר שיש בעייה גדולה ברגולציה. עצם זה שאין פתרון ובכל השנים האחרונות במקום לדבר על טלוויזיה ועל תכנים מדברים על רגולציה זה אומר שהרגולציה שגויה. התיקונים שנעשו מתוך כוונה טובה לעזור לערוץ 10 בעיקר, לא מספיקים. צריך פתרון רדיקלי שיאפשר לכל השחקנים בשוק הטלוויזיה לפעול. צריכה להיות מערכת יותר פשוטה, הכיוון של רישיונות נכון. לא צריכים להיות תמלוגים ודמי זיכיון וכן צריכות להיות חובות להשקיע בטלוויזיה ישראלית. צריך למצוא את הדרך להקצות סכומים ליצירות מקור מנותקות מרייטינג. צריך לעבור לפני המשבר לשיטה אחרת ואנחנו כבר באמצע המשבר".

נורית דאבוש, יו"ר מועצת הרשות השנייה: "התרענו כבר לפני שנתיים שהשיטה נכשלה אני לא מכירה הרבה רגולטורים שיודו בטעות. כרגע יש פה ערוץ שאנחנו מרגישים מחוייבים שימשיך לעבוד וכדי שנגיע לפתרון זה די פשוט. במחויבויות הכלכליות אנחנו פונים למשרד האוצר אומרים תניחו להם לפרוס את זה עם הלוואה של 60 מיליון שקל. באשר למחוייבויות התוכן ערוץ 10 לעולם לא ביקש להתנער ואנחנו נמצא את הדרך לעשות את זה. ופתרון בשני המסלולים האלה יכול לאפשר לערוץ מחר בבוקר להמשיך לעבוד".

 

עדן בר טל מנכ"ל משרד התקשורת: "גם האוצר וגם הרשות השנייה עשו צעדים קדימה. התחושה שלי היא שהגענו לסוף התהליך וצריך לתת דחיפה אחרונה של שלושת השחקנים בדגש על הערוץ. אפשר לגמור את זה עד מהדורת הערב אבל גם הערוץ צריך לעזור לצדדים לעזור לו".

תגיות