אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי - חזקיהו דורש ניהול שמרני יותר: החל בסבב דיונים עם הבנקים בנושא סיכונים צילום: יותם פרום

בלעדי - חזקיהו דורש ניהול שמרני יותר: החל בסבב דיונים עם הבנקים בנושא סיכונים

המפקח וצוותו ידונו עם הדירקטוריונים על חשיבות ניהול הסיכונים והממשל התאגידי וכן על אימוץ תקינת באזל 2. הפגישה הראשונה התקיימה אתמול עם דירקטוריון הבינלאומי, ובהמשך צפויות פגישות עם כל הבנקים העצמאיים

21.07.2009, 07:07 | תומר זלצר

המפקח על הבנקים רוני חזקיהו פתח אתמול בסבב פגישות עם הדירקטוריונים של כל הבנקים העצמאיים, לרבות חמשת הבנקים הגדולים - כך נודע ל"כלכליסט". הפגישות עוסקות בעיקר בשלושה נושאים: אימוץ המלצות התקינה הבינלאומית "באזל 2", ניהול סיכונים וממשל תאגידי. את הסבב, שיימשך כחודשיים, פתח חזקיהו בפגישה עם דירקטוריון הבנק הבינלאומי הראשון.

חזקיהו וצוותי הפיקוח מבקשים בפגישות לשים דגש על תפקיד מנהל הסיכונים בבנק. בעקבות קריסת בנקים בארצות הברית ובאירופה, בין השאר עקב השקעה במכשירים פיננסיים מסוכנים כגון משכנתאות סאב־פריים, עלתה חשיבותה של סוגיית ניהול הסיכונים בבנק.

עוד נושא שיעמוד במרכז הפגישות עם מועצות המנהלים של הבנקים הוא אימוץ המלצות באזל 2. המלצות אלו מבקשות לשפר את אופן ניהול הסיכונים במערכת הבנקאית העולמית, ובכלל זה את ניהול נושא הלימות ההון. המלצות באזל 2 יוצרות זיקה בין הסיכונים שלהם חשופים התאגידים הבנקאיים לבין הון המוחזק כנגד סיכונים אלה בצורה מורכבת, כוללת ומדויקת יותר מבעבר.

במסגרת החלת מסקנות באזל 2 בישראל, דורש המפקח מהבנקים להגיע ליחס הלימות הון שלא יפחת מ־12% בסוף 2009. יחס זה מציג את ההון שעל הבנק להחזיק כנגד נכסיו בעלי הסיכון. ככל שהיחס גבוה יותר, כך יציבותו של הבנק איתנה יותר.

חזקיהו וצוותו יבקשו אף לעסוק בסוגיית הממשל התאגידי (corporate governance), המתייחסת לאופן שבו תאגידים מונהגים, מנווטים ומפוקחים על ידי הדירקטוריון. ממשל תאגידי נאות מאפשר את פיתוח עסקי התאגיד בתהליך קבלת החלטות מסודר. גם חשיבותה של סוגיה זו עלתה בעקבות המשבר הכלכלי האחרון.

בכנס קיסריה האחרון שנערך בתחילת החודש אמר המפקח חזקיהו על נושא מגמת השמרנות בענף הבנקאות לאחר המשבר: "המערכת הבנקאית צריכה לחזור לשפיות ולשמרנות, עם תשואות נמוכות יותר. אם זה ייעשה לאורך זמן וביציבות, עדיין אפשר לפרנס יפה את המנהלים והעובדים. אם מוצאים את האיזון בין אי לקיחת סיכונים גדולים לאי־פגיעה בחדשנות, זה אפשרי".

תגיות