אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר לקריאה שנייה ושלישית: הלנת שכר תיחשב עבירה פלילית צילום: עמית שעל

אושר לקריאה שנייה ושלישית: הלנת שכר תיחשב עבירה פלילית

התיקון לחוק יועבר לאישור מליאת הכנסת בימים הקרובים - וצפוי להיכנס לתוקף ביולי 2010. בין השאר נקבע כי הנוהל להעמיד מעסיק לעבירה פלילית או מנהלית ייקבע באישור היועץ המשפטי לממשלה

21.07.2009, 13:10 | מיקי פלד

לאחר שתי דחיות אישרה היום ועדת העבודה של הכנסת לקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק הגנת השכר, ולפיו הלנת שכר תיחשב עבירה פלילית. התיקון יועבר לאישור מליאת הכנסת בימים הקרובים.

חברי הוועדה, בראשם היו"ר, ח"כ חיים כץ, התנגדו בפעמיים הקודמות לאישור הצעת החוק, אותה יזם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, כחלק מעסקת החבילה. לטענת ח"כ כץ, ההצעה החמירה מדי עם ראשי רשויות מקומיות ומועצות דתיות, המלינים את שכר העובדים בשל אי-העברת כספי מענקי האיזון ממשרד הפנים.

עם זאת לאחר דיונים שהתקיימו אתמול בין נציגי ההסתדרות למשרדי התמ"ת המשפטים והיועצים המקצועיים של הוועדה, הוחלט על אישור ההצעה.

השינויים שהוכנסו הם כי הנוהל להעמיד מעסיק לעבירה פלילית או מנהלית ייקבע באישור היועץ המשפטי לממשלה. כמו כן נקבע כי החוק ייכנס לתוקף ב-1 ביולי 2010.

בהסתדרות מייחסים חשיבות לחוק זה, שכן עד עתה לא היתה סנקציה משמעותית נגד מעסיקים שמלינים שכר. לפני 3 שנים פתחה ההסתדרות בשתי שביתות כלליות בגין הלנת שכר ברשויות המקומיות והמועצות הדתיות, ודרשה סנקציה אפקטיבית נגד המעסיקים שהלינו שכר - ואולם דבר זה לא הושג. ח"כ כץ אמר כי הוא מברך על אישור הצעת החוק, וכי מדובר בשיפור משמעותי בזכויותיהם של העובדים. בתום הדיונים יצאו כל הצדדים מרוצים.

לפי הצעת החוק, יהיה רשאי שר התמ"ת לתת התראה למעסיק שילין שכר- ואף להטיל עליו קנס של עד 35 אלף שקל. השר יכול להגדיל את הקנס על כל יום נוסף שבו נמשכת ההלנה, ובמקרה של הלנה חוזרת אף עשוי הקנס לגדול פי שניים. השר אף מוסמך להגיש כתב אישום פלילי נגד מעסיק אם הלנת השכר נמשכה 90 יום ויותר. במקרה כזה יוכל בית הדין לעבודה לפסוק חצי שנת מאסר.

במקרה שמעסיק יצליח להוכיח כי הלנת השכר נגרמה שלא בשליטתו, יוכל שר התמ"ת לפטור אותו מהחובה הפלילית. יצוין כי ההליך הפלילי אינו מונע מהעובד ששכרו הולן לפנות לביה"ד לעבודה ולתבוע מהמעסיק פיצויי הלנה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
עיני חושב שהוא חכם-כמעביד - הדבר הראשון שאעשה ,אפטר את העובדים ואעבור לקבלן.
החוק עושה שרות דב לעובדים,במקום לתת להם גב. במקרה של קושי תזרימי צפוי כל מעביד יפטר מיד את מכסימום העובדים ויעביר כל עבודה אפשרית לקבלן חיצוני. כך יוצא שהחוק הטפשי הזה מעמיד את העובדים בחזית הקדמית של הקיצוצים הכספיים. זה גם מה שיצא עם דרישות הרישום של שעות העבודה של שלי יחימוביץ. הכנסתי שעון נוכחות לעסק - מה שלא היה קודם - ועכשו על העובדים למלא את הכרטיס גם כשהם יוצאים להפסקה וחוזרים ממנה. כך יוצא שאין מצב שיוצאים להפסקה קודם וחוזרים אחר כך. כל דקה נרשמת ועברתי לשלם לפי דקות במקום לפי שעות. ועל זה בדיוק נאמר ''כל המוסיף - גורע''.
החוזה , רעננה  |  22.07.09