אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: המעסיקים ייתנו ציונים למוסדות אקדמיים צילום: מיכאל קרמר

בלעדי: המעסיקים ייתנו ציונים למוסדות אקדמיים

המועצה להשכלה גבוהה והוועדה לתכנון ותקצוב שוקדות בימים אלה על סקר ראשון מסוגו שיבדוק את שביעות רצונם של מעסיקים מבוגרי האוניברסיטאות שקלטו. עד היום נערך סקר דומה בקרב בוגרים בלבד

23.07.2009, 07:07 | נעמה סיקולר

לראשונה בישראל יבקרו המעסיקים במשק את תפקודם של המוסדות האקדמיים בישראל ואף ייתנו להם ציונים. כך נודע ל"כלכליסט". המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) והוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) שוקדות בימים אלה על הכנת סקר מעסיקים בשיתוף הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הסקר יבדוק את שביעות רצונם של המעסיקים מבוגרי המוסדות האקדמיים שנקלטו אצלם, ובין השאר את איכות הלימוד וההכשרה היישומית והתיאורטית של הבוגרים ואת ההבדלים בין המוסדות השונים כפי שהם באים לידי ביטוי בעבודה, הלכה למעשה.

"עד כה הפעיל המל"ג סוג אחד בלבד של סקר לבדיקת שביעות רצון מהמוסדות האקדמיים", אומרת גלית איזמן, ממונה תחום מחקר וקשרי חוץ במל"ג. "מדובר בסקר בוגרים שהתבצע אחת לשנתיים וסקר את שביעות הרצון של הבוגרים מאיכות ההוראה במוסד האקדמי שבו למדו, את קלות השתלבותם בשוק התעסוקה ואת רמות השכר". הבעיה, לדבריה, היא שקולם של המעסיקים וחוות דעתם על האוניברסיטאות לפי התרשמותם מהבוגרים אינם באים לידי ביטוי בסקר הקיים. בשל כך הוחלט לקיים את סקר המעסיקים מהשנה הבאה, מדי שנתיים, כך שהסקרים יתבצעו לחלופין מדי שנה.

כל סקר מעסיקים, שייערך בקרב גופים פרטיים וממשלתיים, יתמקד בחמישה תחומי לימוד. התחומים שייסקרו יהיו זהים לתחומים שמסקרת באותה שנה ועדת האיכות הבינלאומית שמפעיל המל"ג. הוועדה מפיקה בכל שנה דו"ח שמשווה את הרמה המקומית לרמה העולמית בכל תחום. בעקבות סקר המעסיקים יופק דו"ח הסוקר את מצב מוסדות ההשכלה כפי שהוא משתקף בדירוגם של המעסיקים, תוך התמקדות באותם חמישה תחומי לימוד.

התחומים שייסקרו ב־2010 הם: הנדסת תעשייה וניהול, סיעוד, מתמטיקה וסטטיסטיקה, מזרח תיכון ולימודי מדעי המדינה וממשל. הממצאים אמורים להוות שיקול באישורי תוכניות לימוד ובהמלצות לשינויים במוסדות ובתוכניות לימוד.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
איך הגיעו דווקא לתחומים הנ"ל?
הרי אילו תחומים לא תחרותיים שהמידע אליהם לא יתרום כלום למשק, ולסטודנטים לעתיד. חבל להשקיע משאבים לשווא. זה בזבוז כמו לסקור את תחום הרפואה, שהרי ברור שלא משנה מוסד הלימודים, רופא הוא רופא ולא תהיה לו בעיה למצוא עבודה בכל מקום בארץ. למה לא לסקור את תחומים הבאים: מדעי המחשב, משפטים, ראיית חשבון, הנדסת חשמל, כלכלה? הרי אילו תחומים שבהם יש המון בוגרים בכל שנה, ויש תחרות רבה בשוק העבודה על המשרות. כך הסקר יהיה רלוונטי גם למשק(ליתר המעסיקים) וגם לסטודנטים לעתיד אשר תהיה להם אינדיקציה היכן כדאי ללמוד את המקצועות המבוקשים. ובנוסף תפתור את הסוגייה שכולם תמהים לגביה בשוק העבודה - האם באמת קיים מישהו המעדיף(ללא טלפון מהאבא של הסטודנט) את בוגרי המכללה הבינתחומית על בוגרי אוניברסיטאות?
אורי מינץ , ירושלים - האונ' העברית  |  23.07.09