אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוטל צו עיכוב היציאה נגד היהלומן פיליפ סטלמן צילום: shutterstock

בוטל צו עיכוב היציאה נגד היהלומן פיליפ סטלמן

בית המשפט ביטל את הצו שניתן לפני שלושה חודשים במסגרת תביעת הבנק הבינלאומי; "למרות שאינו אזרח, הרי שאשתו הישראלית, אחד מילדיו שמשרת בצה"ל וביתו בתל אביב מעידים שאין חשש שייצא מהארץ לצמיתות", קבע השופט

26.07.2009, 09:36 | מארק שון

בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל ביום חמישי את צו עיכוב היציאה מהארץ שהוצא נגד פיליפ סטלמן, בעלי חברת פילסטל יהלומים, וקבע כי החל ממחר יהיה חופשי לצאת מהמדינה כרצונו.

הצו ניתן בסוף חודש אפריל, לבקשת הבנק הבינלאומי, שהגיש תביעה של 42 מיליון שקל נגד חברת היהלומים ובעלי המניות שלה - חברת סטלמן אינטרנשיונל גרופ, פיליפ סטלמן, אחיו רוג'ר ואביהם מוריס. הבנק טען כי בני המשפחה ערבים באופן אישי לחובות החברה, שהגיעו ל־64 מיליון שקל.

במקביל מתנהל נגד חברת פילסטל הליך פירוק לבקשת בנק איגוד, בשל חוב של 11 מיליון דולר לבנק. סך חובות כל החברות הקשורות אליה מסתכמים ב־55 מיליון דולר.

בהחלטתו דחה השופט אבי זמיר את טענת הבנק, שיש חשש כבד שפיליפ - אזרח בלגי ללא אזרחות ישראלית - ייצא מהארץ לצמיתות או לתקופה ממושכת במטרה להתחמק מחובות החברה. זמיר קיבל את קו ההגנה שאמר כי מרכז חייו בישראל.

25 שנה בארץ

כשנשאל סטלמן בדיונים מדוע, אחרי 25 שנה בארץ, לא הוציא אזרחות השיב: "חשבתי על זה הרבה. שני ילדיי צברים ואשתי ישראלית. רציתי לעשות את זה וזה נדחה. אין סיבה אחרת". השופט כתב בהחלטתו שעל פי כל הסימנים - אשתו ישראלית, אחד מילדיו משרת בצה"ל והוא גר עם משפחתו בתל אביב - אין חשש שייצא מהארץ לצמיתות או לתקופה ממושכת.

הבנק ניסה לטעון גם לחשש להברחת נכסים, מאחר שבית מגוריו בישראל נרשם על שם אשתו ורכב המרצדס שלו אינו רשום על שמו אלא "הוברח לצורך התחמקות מעיקול", ואולם סטלמן טען שהזכויות בדירה הועברו על שם אשתו כבר לפני כשלוש שנים. בית המשפט נטה לקבל את גרסתו שכל מה שהוגדר "הברחת נכסים" היה למעשה ניסיון לפתור את הבעייתיות שנוצרה בעקבות שינוי מדיניות האשראי כלפיו, תוך כוונה ממשית לפרוע את החוב בעיתוי מאוחר יותר.

סטלמן טען כי הבנק שינה את המדיניות כלפיו באופן פתאומי, לאחר שדרש בתחילה לפעול לצמצום מסגרת האשראי בצורה הדרגתית, ולאחר מכן שינה באופן פתאומי את גישתו לגבי אופן פירעון החוב.

תנודתיות מצומצמת

בנימוקיו לביטול צו היציאה מהארץ ציין השופט עוד כי במסגרת התביעה הוטל עיקול על נכסיו של סטלמן עד לגובה סכום התביעה, ובמסגרת הליך הפירוק שמתנהל מונה כונס נכסים לחברה, "כך שטווח התנודתיות במצבת נכסיו הוא מצומצם ממילא, ונתון לפיקוח מסוים מצד כונס הנכסים ובית משפט של פירוק", כתב.

תגיות