אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות השידור של סין השיקה ערוץ טלוויזיה בערבית צילום: בלומברג

רשות השידור של סין השיקה ערוץ טלוויזיה בערבית

סגן נשיא CCTV: "הערוץ יחזק את התקשורת בין סין למדינות ערב". יגיע ל־300 מיליון צופים

28.07.2009, 08:57 | רחל בית-אריה, בייג'ינג

רשות השידור הממלכתית של סין, CCTV, התחילה השבוע להפעיל ערוץ טלוויזיה חדש בשפה הערבית. הערוץ, לפי הדיווח הרשמי, ייקלט ב־22 מדינות במזרח התיכון ובצפון אפריקה ויגיע לקהל של 300 מיליון צופים.

"הערוץ ישמש גשר חשוב שיחזק את ההבנה והתקשורת בין סין למדינות ערב", אמר ג'אנג צ'אנגמינג, סגן נשיא CCTV, עם ההשקה הרשמית בשבת. יחסי הסחר בין סין למדינות ערב מתהדקים במהירות, וסין נהפכה ב־2008 ליצואנית הגדולה ביותר לעולם הערבי, תוך שהיא עוקפת את ארה"ב.

הערוץ הוא חלק ממאמץ נרחב של סין להרחיב את השפעתה בעולם, ובעיקר במדינות מתפתחות. במסגרת המאמץ הקצה השלטון 6.6 מיליארד דולר להרחבה של השידורים בשפות שונות וכן של העיתון הממלכתי "צ'יינה דיילי" ושל סוכנות הידיעות הרשמית "שינחואה" המספקת שירותים באנגלית, צרפתית, ספרדית, רוסית וערבית, נוסף על סינית.

 

ב־CCTV סירבו לפרט מהו הסכום שהושקע בהקמת הערוץ הערבי, אך דיווחו שהוא יעסיק בשלב ראשון כ־80 עובדים ויופיעו בו קריינים סינים דוברים ערבית. ל־CCTV יש כבר היום ערוצים באנגלית, צרפתית וספרדית. הערוץ הערבי ישדר 24 שעות ביממה ויכלול מהדורות חדשות ותוכניות בידור וחינוך.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
סין ומדינות ערב, סיפור אהבה
הכתבה הינה כתבת המשך המחזקת את הכתבה שפורסמה בכלכליסט ביום 25 ליוני 2009 בשם: סין והערבים: סיפור אהבה: ..."הסחר בין סין ובין מדינות ערב עומד לשחזר את תור הזהב של דרך המשי, טוען בן סימפנדורפר, כלכלן שפעל בשני הקצוות של הדרך הזו. בספרו "דרך המשי החדשה" הוא מסמן את ציר המסחר החדש שיוביל את כלכלת העולם" כתבתה של רחל בית אריה. אין פלא בצעד הזה של סין מול העולם הערבי , "כהערכה" לשת"פ ויחסי הגולמין בין המדינות - סין קונה נפט ומדינות ערב מוצפים במוצרים סינים. למרות שישראל ידועה ספקית טכנולוגיה מובילה לסין, חברות ישראליות רבות מיצרות בסין וקיימות השקעות ישראליות במדינה הסינים מעדיפים בשלב הנוכחי לא להכיל את ישראל בהסדר זה על מנת לא ליצור מתחים מיותרים בין ספקי הנפט , הקנינים והמשקיעים הפוטנציאלים במדינות ערב ובינם. סביר להניח כי עם ירידת המתח במזרח התיכון, " הסדרים" חדשים בין מדינות ערב וישראל, תכלל ישראל בהסדר זה ולא מפני שישראל זקוקה לו אלא כצעד הערכה למדינה.
Bezalel , מרכז  |  28.07.09