אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלת מניות המיעוט ברציו חיפושי נפט: בעלי השליטה ניצלו הזדמנות עסקית תוך פגיעה בחברה צילום: shutterstock

בעלת מניות המיעוט ברציו חיפושי נפט: בעלי השליטה ניצלו הזדמנות עסקית תוך פגיעה בחברה

התובעים טוענים כי במסגרת גיוס הון, נציגי המשפחות המשמשים כמנהלי החברה הפרו את חובת האמונים כלפי החברה ורכשו באופן אישי תמורת 670 אלף שקל כ-90% מני"ע, ששוויין כיום הוא כ-33.5 מיליון שקל

28.07.2009, 18:29 | מארק שון
בעלת מניות המיעוט בחברת רציו חיפושי נפט, חברת גלובוס אינטרנשיונל השקעות, הגישה הבוקר (ג') לבית המשפט המחוזי מרכז תביעה וביקשה לאשר אותה כתביעה נגזרת נגד בעלי השליטה, המנכ"ל והדירקטורים ברציו.

חברת גלובוס, באמצעות עו"ד גיא גיסין, טוענת כנגד בעלי השליטה, נציגי משפחות העסקים רוטלוי ולנדאו, ביניהם ליגד ויאיר רוטלוי, יגאל וישעיהו לנדאו, כי הם ניצלו באופן ציני הזדמנות עסקית שעמדה בפני החברה, תוך פגיעה מהותית בה.

חברת רציו חיפושי נפט היא השותף הכללי, שמנהל את שותפות רציו. במהלך חודש דצמבר 2008 יזמה החברה גיוס הון מהציבור לשותפות. המנהלים עצמם רכשו באופן אישי את ניירות הערך, במקום לרכוש אותם באמצעות החברה, ובכך גרמו נזק לחברה. כעת דורשת גלובס, בעלת מניות המיעוט, כי בית המשפט יורה לבעלי השליטה להעביר לחברה עצמה את ניירות הערך שנרכשו על ידם בתמורה לעלות רכישתם.

מדובר בתביעה שמוגשת במקביל להליך בוררות שמנהלת חברת גלובוס עם רציו ובעלי השליטה אצל עו"ד אסף ברם, הליך בוררות שככל הנראה הגיע למבוי סתום ובעקבותיה החליטה גלובוס להגיש את התביעה.

התובעת טוענת כי עצם העובדה שמנהלי החברה השתתפו בעצמם בהנפקה, באופן שקרוב ל-90% מניירות הערך שהונפקו במסגרתה הונפקו להם באופן אישי, מעידה על כך כי מדובר בהזדמנות עסקית יוצאת דופן.

בתביעה נכתב, כי מנהלי החברה גרמו לה להשקיע בניירות הערך של השותפות במסגרת ההנפקה בסכום סמלי של 10,000 שקל בלבד, לעומת זאת הם עצמם או באמצעות חברות בשליטתם "קפצו כמוצאי שלל רב על ההזדמנות העסקית יוצאת הדופן שנוצרה לחברה, ומימשו אותה לטובתם האישית. לשם כך השקיעו כ-670 אלף שקל".

לצורך ההמחשה, החברה התובעת כותבת כי אותן ניירות ערך שנרכשו ב-670 אלף שקל שווים כיום, בהתאם לשער ניירות הערך בבורסה ב-23 ביולי, כ-33.5 מיליון שקל. במקביל, ההחזקה של החברה ביחידות ההשתתפות של השותפות דוללו באופן מיידי מ-6% ל-2.15%, כשהחזקות בעלי השליטה קפצו מ-0.08% לכ-74%.

חברת גלובוס טוענת כעת כי חובתם של נציגי המשפחות, כנושאי משרה ובעלי שליטה בחברה, הייתה לגרום לכך כי ההשקעה תתבצע באמצעות החברה עצמה, ומדובר בהפרת חובת אמונים ונאמנות כלפי החברה וכלפי בעלי המניות, וקיפוח ועושק המיעוט.

מהחברה ובעלי השליטה נמסר בתגובה: "טרם קיבלנו את כתב התביעה. נגיב כשנקבל אותה".

תגיות