אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלייה של 66% במספר ספינות המשא שיושבתו צילום: בלומברג

עלייה של 66% במספר ספינות המשא שיושבתו

הירידה בהיקף הסחר הבינלאומי מאלצת את החברות להשבית כלי שיט. חברת הספנות הגדולה בגרמניה, האפאג־לויד, תקבל סיוע חירום מבעלי המניות

30.07.2009, 09:51 | סוכנויות הידיעות

חברת הספנות הגדולה בעולם, מארסק, מעריכה כי בראשית השנה הבאה תחול עלייה של 66% במספרן של ספינות המכולות שיושבתו מפעילות. כלי שיט חדשים שהוזמנו עוד לפני פרוץ המשבר הכלכלי וממשיכים להימסר לחברות הספנות, במקביל לירידה בהיקף הסחר הבינלאומי, יותירו רבים מכלי השיט ללא שימוש.

במסיבת עיתונאים שהתקיימה בסידני העריך מנהל המכירות של מארסק באוסטרליה, אנתוני רנדל, כי היקף הקיבולת של כלי השיט המושבתים עתיד להגיע ל־2 מיליון מכולות 20 רגל (המונח המקובל בתעשייה) לעומת 1.2 מיליון בסוף השנה. "אלו הם זמנים קשים", אמר רנדל. "נפח הפעילות דועך, החברות מתמקדות במאבקים על נתח שוק וכתוצאה מכך תעריפי השילוח ירדו לרמה שאינה סבירה".

בעקבות המשבר העולמי חלה ירידה בצריכה האישית במדינות אירופה ובארצות הברית, והדבר הביא לשחיקה בביקוש למוצרים שמקורם במזרח ובעיקר מסין. בשל כך נאלצות חברות הספנות להציע תעריפים תחרותיים יותר ואף להוציא ספינות מכלל פעילות.

ברבעון הראשון של השנה רשמה מארסק נסיגה של 14% בהיקף השילוח במקביל לירידה של 24% בתעריפים. נוסף על כך רשמה החברה הדנית, המפעילה 470 כלי שיט, הפסד של 559 מיליון דולר.

נכון לחודש האחרון, כ־11% מצי הספינות העולמי (במונחי נפח) היו מושבתים מפעילות. במקביל, עד סוף השנה יקבלו החברות לידיהן ספינות אשר יוסיפו 800 אלף מכולות לקיבולת הכללית. בשנה הבאה עתידה להתווסף קיבולת של 1.7 מיליון מכולות נוספות. "אף אחד לא שיער מראש את עוצמת הדעיכה בפעילות", אמר רנדל שהוסיף כי כמות המטענים הגיעה בחודשים האחרונים לשפל חדש.

בתוך כך הודיעה אתמול חברת התיירות הגרמנית TUI כי בכוונתה לסייע לחברת הספנות הגדולה בגרמניה האפאג־לויד, שבה היא מחזיקה ב־43%, להימנע מפשיטת רגל.

לאחר שנקלעה לקשיים לנוכח המשבר בתעשיית הספנות, הודיעה האפאג כי תעמיד למכירה את אחזקותיה במסוף המכולות בנמל המבורג, הנחשב לאחד המתקדמים בעולם. באמצעות המכירה מקווה האפאג לגייס 315 מיליון יורו, כאשר 215 מיליון יורו מתוכם ימומנו על ידי TUI. גורמים ב־TUI ציינו, עם זאת, כי בכוונתה של האפאג לרכוש בחזרה את אחזקתה במסוף, העומדת כיום על 25.1%, לאחר שתנאי השוק ישתפרו.

במקביל פועלת ממשלת מחוז המבורג לגבש עבור האפאג חבילת ערבויות בשווי מיליארד דולר מהממשל הפדרלי, והודיעה כי תעביר לחברה, המפעילה את צי הספינות השישי בגדולו בעולם, 76 מיליון יורו.

תגיות