אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ימי צ'ילאג

ימי צ'ילאג

בימים אלה ימלא עשור למהפך שעשתה בחייה אורנה צ'ילאג, מפוליטיקאית לייננית ובעלת יקב. שלוש הסדרות שהיא עושה מבוססות על הרבה סבלנות, והתוצאה ייחודית

02.08.2009, 11:26 | שלמה פפירבלט

את יקב צ'ילאג אפשר להשוות לפונדק קטן - ארבעה חדרים, מטבח ביתי מעולה ויחס מחבק - המתנהל בעולם של מלונות חמישה כוכבים. אבל מי רוצה להסתפק בעולם שבו רק בתי מלון גדולים וממוסחרים? לא אורנה צ'ילאג, ייננית ובעלת יקב, החוגגת כעת עשור למהפך בחייה.

היא היתה פוליטיקאית, חברת מרצ, אך החליטה לעשות שינוי. היא נסעה לאיטליה, למדה יין באוניברסיטת מילאנו, התמחתה ביקב אנטינורי הידוע בטוסקנה, ובשנת 1999 חזרה לארץ והחלה עושה כאן יין. בתחילה בקטן, בכמויות של אלף־אלפיים בקבוקים. עשר שנים לאחר מכן היא מתגאה ביקב מטופח באזור התעשייה של יהוד, ב־15 אלף בקבוקים בשנה שכרבע מהם נחטפים ליצוא לארה"ב, גרמניה, ברזיל ופולין, ובמקום ייחודי בסצינת היין הישראלית.

פרימו 2004 פרימו 2004 פרימו 2004

היא עושה יין שמחובר באופיו לאגן הים התיכון, יין בסגנון עולם ישן, והאני מאמין שלה הוא "יין שלוקח את הזמן". מקור הענבים שלה משני כרמים, כרם בן־זמרה וכרם נס־הרים, הממוקמים שניהם בגובה של 800 מטר באקלים המאפיין את אגן הים התיכון. לענבים ניתנת שהות להבשיל כפי שהטבע תכנן, והם נבצרים ידנית בשעות הצוננות של סוף הלילה. צ'ילאג מקפידה על קירור ארוך של התירוש לפני התסיסה, על תסיסה אטית וקרה, על סחיטה עדינה, על התיישנות בחבית ועל התיישנות ארוכה בבקבוקים אצלה ביקב. יש זמן. ליקב יש שלוש סדרות יין, כולן ראויות לציון, כל אחת בסוגה:

סדרת Vivo2006: יין בלנד (קברנה, מרלו, סירה) ויין זני מרלו. הבקבוקים השתבחו שנה בחביות עץ אלון צרפתי, ונחו עוד שנה וחצי בבקבוק. מחיר מומלץ: 80 שקל.

סדרת Solo 2005: הסדרה הבוגרת של היקב, ובה שני יינות זניים - מרלו וקברנה סוביניון - שהתיישנו 18 חודשים בחביות עץ ושנתיים בבקבוקים. מחיר מומלץ: 110 שקל.

Primo: יין הדגל של היקב, שמושק רק בשנות בציר מובחרות. בימים אלה יצא לחנויות פרימו 2004, העשוי קברנה סוביניון ומעט מרלו. היין עשה שנתיים תמימות בחביות ושלוש שנים בבקבוקים, והתוצאה נפלאה. זה יין עם ארומות פרי ריבתיות עזות, תבליני עץ מובהקים ומגע עשיר ומורכב על החך. יין שמעניק אשליה שאפשר ללעוס אותו. חוויה. מחיר מומלץ: 170 שקל.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
זה לא המשביר, זה בוטיק מעצבים, הבנת?
ובוטיק מעצבים אומר שמעצבת טעמים מוכשרת ומלומדת יוצרת יין במגע ידני בכמות קטנה- יחסית שדורשת עלות מינימלית על מנת לכסות את ההוצאות. רק בית-חרושת גדול שמייצר בקבוקים בסיטונאות (גם אם ערבים לחיך) יכול לציע מחירים שווים לכל נפש. בעולם יש מקום לכל הסוגים. במקרה של צ'ילג- יש גם יינות בשתי קבוצות מחיר- אז בלי התלהמות בבקשה. יישר כוח לייננים הטובים השמאלנים והימניים. (אך בעיקר לאלו שעושים יין טעים)
אילן , ת"א  |  03.08.09
לכל התגובות