אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העליון קיבל את ערעור מזרחי טפחות וחייב את אלי אוזן ב-7 מיליון שקל צילום: אביגיל עוזי

העליון קיבל את ערעור מזרחי טפחות וחייב את אלי אוזן ב-7 מיליון שקל

ביהמ"ש דחה את את ערעורו של אלי אוזן, לשעבר מבעליה של קבוצת נגה וקבע כי לבנק אין אשם תורם לכ-40% מיתרת חשבונו של אוזן

02.08.2009, 17:28 | צמרת פרנט
בית המשפט העליון דחה הבוקר (א') את ערעורו של אלי אוזן, לשעבר מבעליה של קבוצת נגה, וקיבל את ערעור בנק מזרחי טפחות תוך שהוא קובע כי לבנק אין אשם תורם לכ-40% מיתרת חשבונו של אוזן.

אוזן ויצחק גולדנברג, שהיו בעלי השליטה בקבוצת נגה שקרסה בסוף 2002, פתחו בשנת 2000 חשבון בבנק מזרחי טפחות תוך שהם מייפים את כוחו של מנהל החשבונות בחברה לבצע פעולות בחשבון.

באמצעות אשראי שהעמיד הבנק, נרכשו בחשבון ניירות ערך של חברות בבעלותם של אוזן וגולדנברג. השניים התחייבו לשעבד לטובת הבנק את ניירות הערך.

בנוסף, התחייבו שאם שווי השוק של הניירות יפחת עד לכדי 200% מסכום האשראי שהוענק להם, יוסיפו בטחונות, אחרת יוכל הבנק לממש אותם. לאחר שהחברה קרסה ירד שווי השוק של ניירות הערך מתחת ל-200% וכעבור מספר חודשים הפכו הניירות לחסרי ערך.

הבנק דרש מאוזן כי יפרע את יתרת החוב שבחשבון, שעמדה על סכום של למעלה מ-7 מיליון שקל. אוזן מצידו טען כי לא הוא זה שאישר את קניית הניירות, אלא מנהל החשבונות שעשה זאת באמצעות הוראות טלפוניות ולכן אינו אחראי ליתרה.

בית המשפט המחוזי קיבל את תביעת הבנק אולם פסק כי הבנק נושא באשם תורם בשיעור של 40% ליתרת החובה שבחשבון מאחר ולא וידא כי אוזן מודע לעסקאות רחבות ההיקף שבוצעו. בית המשפט העליון, כאמור, הפך את ההחלטה וקבע כי לבנק אין אשם תורם.

קבוצת נגד שקרסה הותירה אחריה חובות של 800 מליון שקל. כחלק מאותן חובות חויב אוזן בנובמבר 2008 לשלם בפסק בוררות 21 מליון שקל לאיש העסקים אריה דגן ולחברת אמדר פיתוח. נגד אוזן וגולדברג הוגשו עוד תביעות רבות, בין היתר על ידי בנק אגוד וסולל בונה.

נגד השניים הוגש גם בשנת 2006 כתב אישום חמור באשמת גניבה של 19.5 מליון שקל מכספי נגה, תוך ביצוע עבירות של גניבה, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, ודיווח מוטעה. משפטם נקבע להוכחות לחודש אוקטובר בבית המשפט השלום בתל אביב.

תגיות