אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אווירת סוף סמסטר באסיפות האג"ח

אווירת סוף סמסטר באסיפות האג"ח

הגופים המוסדיים הפסיקו לשלוח נציגים לאסיפות בעלי האג"ח. בחלק מהאסיפות לא היו מספיק משקיעים כדי להגיע לקבלת החלטות, ולאסיפה אחת לא הגיע אף משקיע

05.08.2009, 07:35 | סיון איזסקו

1. בשבועות האחרונים הולכת וגוברת תופעה של משקיעים המדירים רגליהם מאסיפות בעלי איגרות חוב, עד למצב שבאסיפות אין נוכחות מינימלית של משקיעים, הדרושה כדי לפתוח באסיפה או לקבל בה החלטות. באופן מביך, לחלק מאסיפות בעלי האג"ח שהתקיימו בימים האחרונים הגיעו רק נציגי החברה, נאמן בעלי האג"ח ועורך דין אחד המייצג את מרבית הגופים המוסדיים לצורכי הפרוטוקול.

כך, למשל, קרה באסיפת בעלי האג"ח של חברת בוימלגרין קפיטל, שהתכנסה ביום שני כדי לדון בהסדר אג"ח בהיקף של כ־400 מיליון שקל. באסיפה לא לא התקיים קוורום (מניין) חוקי כדי לקבל החלטות. דבר דומה קרה באסיפת אג"ח של אברות, שהתכנסה ביום ראשון כדי לדון במתווה להסדר חוב בהיקף של 43 מיליון שקל עם החברה. אסיפת בעלי אג"ח גורלית של לנדמארק גרופ, שחייבת כ־240 מיליון שקל לבעלי האג"ח, התכנסה אתמול כדי לדון בעתיד החברה, אולם גם שם לא היה היתה נוכחות מספקת שדרושה לקבלת החלטות. לאסיפת בעלי אג"ח א' של אנטר הולדינגס, שנערכה לפני כחודש וחצי, לא הגיע ולו משקיע אחד.

אף אחד לא בא

עורך דין המשמש כנאמן של שורה ארוכה של סדרות אג"ח אמר השבוע ל"כלכליסט", כי מדובר בתופעה שמתחילה להדאיג אותו. "כנראה שהמוסדיים רואים בתקופה האחרונה איך עליות השערים בשוק מסדרות להם את התשואות לתקופה הקרובה, ומרגישים פחות צורך להתאמץ ולהתערב בפרטי הסדרי החוב המתגבשים".

על פי התקנות, המוסדיים מחויבים לשלוח נציג מטעמם לאסיפות של חברות שבהן הם מושקעים. בפועל מעטים הגופים ששולחים נציג "אמיתי" לאסיפות. בדרך כלל המוסדיים, גם אלו שחרתו על דגלם מאבק עיקש ("ניקח להם את המטוסים") בבעלי השליטה שלא פורעים את ההתחייבויות, לא שולחים את האנליסטים או את מנהלי ההשקעות לאסיפות, אלא שוכרים את שירותיו של משרד בן נפתלי ארז, או של לאומי חברה לנאמנות, כדי שישמש כנציגם באסיפות האג"ח לצורכי הפרוטוקול.

2. באחד מבתי ההשקעות הגדולים במדינה הסבירו אתמול, כי הם לא תמיד מגיעים לאסיפות האג"ח, מאחר שהם מעדיפים לעשות את עבודות הניתוח "בבית" ולא לקבל החלטות פזיזות "בשטח". עוד הם טוענים, כי נוכחות שלהם באסיפות האג"ח עלולה לגרום להם לקבל החלטות מוטות, מטעמים של אגו ודעות קדומות על מנהלי החברה ועל בעלי השליטה, ולא על פי נתונים כלכליים שנמצאים לנגד עיניהם.

במה עוסקת החברה?

3. בעיה נוספת: חלק ממנהלי ההשקעות, שלא נזכיר כאן את שמם, מגיעים לאסיפות לא מוכנים, בלי שעשו שיעורי בית. במקרה קיצוני אחד הגיע לאסיפה אנליסט שלא ידע במה החברה עוסקת. בלי להתבלבל הוא ביקש מהחברה להסביר בכמה מילים במה היא עוסקת, ולאחר שלא קיבל תשובות, פנה באימייל ל"כלכליסט" (האימייל שמור במערכת) בבקשה לקבל קצת רקע על החברה.

4. עם זאת, חייבים לציין כי לא כולם כאלה. מי שהגיע בשנה האחרונה לאסיפות האג"ח הרבות שהתקיימו לא יכול היה שלא להתרשם משיעורי הבית שהכינו מנהלי השקעות ואנליסטים אחדים, שידעו להעריך את מצבה האמיתי של החברה לא פחות מבעלי השליטה בה וממנהליה. ביניהם ראוי להזכיר את מוטי בן ארי, מנהל ההשקעות של קבוצת ישראמקו, בוריס שניידמן ושרון חינקיס ממגדל שוקי הון, שחר רג'ואן מאנליסט ואבי שוויצר מהראל פיא, שלא רק מטריחים את עצמם לאסיפות, אלא גם לקחו על עצמם הובלה של הסדרי חוב והגשת תביעות אישיות נגד ראשי חברות שסרחו, והם נלחמים שם באסיפות בשם כל המוסדיים שהעדיפו להישאר באותו יום במשרד הממוזג.

תגיות