אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המועצה הציבורית להגנת הפרטיות: "אבטחת המאגר הביומטרי תעלה מיליארדים"

המועצה הציבורית להגנת הפרטיות: "אבטחת המאגר הביומטרי תעלה מיליארדים"

חברי המועצה פנו במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה לעצור את חוק המאגר הביומטרי, מתוך חשש לדליפת מידע. "המאגר הביומטרי המתוכנן מהווה פגיעה חמורה בזכות היסוד החוקתית לפרטיות", נאמר במכתב

05.08.2009, 17:23 | מארק שון

המועצה הציבורית להגנה על הפרטיות פנתה היום (ד') במכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בבקשה להימנע מהקמת מאגר מידע ביומטרי, עקב חשש כבד לדליפת מידע מהמאגר ופגיעה אנושה בפרטיות האזרחים.

מאגר המידע הביומטרי הינו כיום חלק מהצעת החוק, "תעודת זהות/מסמך נסיעה ומאגר מידע ביומטרי". המועצה להגנה על הפרטיות טוענת כי אין צורך להקים מאגר מידע מרכזי כדי להנפיק תעודות זהות חכמות, אלא קיימות חלופות פשוטות וראויות יותר למניעת הונאות בתהליך ההנפקה. כך, למשל, בגרמניה מונפקים תעודות זהות ודרכונים ביומטריים ללא מאגר מרכזי בשל חשש מפגיעה בזכויות הפרט.

מהמועצה נמסר: "מעצם הקמתו מהווה המאגר הביומטרי המתוכנן פגיעה חמורה בזכות היסוד החוקתית לפרטיות. אולם פגיעה חמורה ובלתי הפיכה שבעתיים תתרחש אם וכאשר ידלוף מידע מהמאגר".

עוד נמסר מהמועצה כי הקמת המאגר, תחזוקתו ואבטחתו צפויות להטיל נטל תקציבי כבד. במדינות שבהן נשקלה האפשרות להקים מאגרים דומים הוערכו העלויות בסכומי עתק של מיליארדי דולרים. "מהטעם הזה הממשל האמריקאי הודיע כי בדעתו לבטל את התכנית הידועה בשם Real ID", כותבים ד"ר מיכאל בירנהק וד"ר עומר טנא, חברי המועצה, "וגם בבריטניה הודיעה לאחרונה הממשלה כי לא תחייב את אזרחיה לשאת תעודות זהות ביומטריות, והיא צפויה אף לבטל בקרוב את 'פרויקט הזהות' כולו, לנוכח עלויותיו העצומות וההתנגדות הציבורית הרחבה שעורר".

המועצה הציבורית להגנת הפרטיות ממונה על ידי שר המשפטים. חבריה הם מומחים בתחומי הטכנולוגיה והמשפט, ובאים משורות המגזר הציבורי, האקדמיה, השוק הפרטי, והחברה האזרחית. המועצה מחווה דעתה בהיבטים של פרטיות ואבטחת מידע של הצעות חוק ופעולות ממשל, ומלווה את עבודתו של רשם מאגרי המידע.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אף אחד לא יודע, ואף עיתון לא מגלה :
1) מה בדיוק יכיל המאגר הזה : את כל האוכלוסייה ? חלק מהאוכלוסיה ? איזה נתונים בדיוק ? תמונה / טביעת אצבעות/ דגימת DNA ? מה בדיוק ? 2) מי דורש את המאגר ולאיזה מטרה ? אולי המשטרה כחלק מהמלחמה בפשע ? אולי הכל גימיק ? 3) איך כל זה יסייע במניעת זיופי מסמכים - תעודת זהות, דרכון, רשיון נהיגה...? 4) מי מתנגד ומה מקורות המימון שלהם ? גם היום יש מאגרי מידע: בנקים, קופת חולים, מס הכנסה ....... איך הם מוגנים ? ולמה שהמאגר "הביומטרי" יהיה מוגן פחות טוב. מי קבע שזה יעלה מיליארדים ? אודה לתשובות במייל : dinazvi@bezeqint.net
צבי גלברד , אשדוד  |  07.08.09
4.
בנוסף רבים כמוני לא יתנו את האצבע ולא ישתפו פעולה
רק שילוב של פוליטיקאים מטומטמים מקדימה ופוליטיקאים עוורים מהליכוד יכול להביא לאסון כמו המאגר הביומטרי. כל מומחי האבטחה בארץ אומרים שזאת תהיה בכיה לדורות. כל מי שמבין בתוצאות של הפגיעה בפרטיות אומר שהדמוקרטיה תשים את עצמה בסכנה קיומית אם למישהו תהיה גישה לכזה מאגר. שטרית לא נותן לעובדות לבלבל אותו ומוביל אותנו לסיוט.
המאגר הוא אסון  |  05.08.09
לכל התגובות