אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי - הבייבי החדש של סיסקו: חברת שבבים מנתניה צילום: בלומברג

בלעדי - הבייבי החדש של סיסקו: חברת שבבים מנתניה

ענקית התקשורת העולמית הובילה גיוס של 25 מיליון דולר בחברת קומפס, מתוכם השקיעה בעצמה 10 מיליון דולר. את השאר השקיעו הקרנות הישראליות פיטגו ובנצ'מרק

06.08.2009, 07:01 | אסף גלעד

ענקית התקשורת העולמית סיסקו נאלצה לפטר השנה כ־2,000 עובדים, בהם עשרות בישראל, אך השנה הקשה אינה מרתיעה אותה מלהמשיך ולהשקיע בחברות ישראליות. ל"כלכליסט" נודע כי סיסקו הובילה במרץ האחרון גיוס בהיקף של 25 מיליון דולר, יחד עם הקרנות הישראליות פיטנגו ובנצ'מרק ישראל, עבור חברת קומפס (Compass Electro Optical System) - חברת שבבים שפועלת בבניין הסמוך לזה של סיסקו בנתניה.

זהו סבב הגיוס השני של קומפס, וההערכה היא כי סיסקו עצמה השקיעה בחברה 10–15 מיליון דולר, ואת שאר הסכום השקיעו פיטנגו ובנצ'מרק. מאז הקמתה ב־2005 גייסה קומפס 35 מיליון דולר.

בשנה האחרונה לא ביצעה סיסקו השקעות חדשות בישראל, ואת ההשקעות במרכז הפיתוח שלה בנתניה הקטינה סיסקו בעשרות אחוזים.

קומפס, הפעילה בתחום המוליכים למחצה, מפתחת נתב־ליבה (ראוטר) אופטי לרשתות תקשורת, המשלב סיליקון וטכנולוגיית אופטיקה. העלות הנמוכה של הרכיבים האופטיים מאפשרת מכירת שבב במחיר אטרקטיבי לא פחות מזה של יצרניות השבבים המובילות כיום אינטל ומארוול, שהשבב שלהן מכיל סיליקון בלבד.

סיסקו רואה בטכנולוגיה זו אמצעי ליצירת יתרון תחרותי, על רקע התחרות הגוברת עם יצרניות התקשורת מהמזרח, בהן ענקית התקשורת הסינית חוואוי. עד כה דאגו סיסקו ומקימי החברה לשמור על פעילותה בחשאי, כדי להימנע מתחרות בשלב כה מוקדם של הפיתוח.

פיטנגו שמרה עד כה על חשאיות בנוגע להשקעותיה, אולם בתחילת השבוע אמר ראש הקרן חמי פרס כי "הנתונים המצביעים על ירידה דרמטית בגיוסי ההון לחברות סטארט־אפ אינם מדויקים. אנו מבצעים עסקאות רבות מבלי לדווח עליהן".

את קומפס ייסדו יוצאי חברת האופטיקה פאקטלייט, ובראשם ד"ר מיכאל מאש. אהרון מנקובסקי, יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון ושותף בקרן פיטנגו, היה מעורב גם הוא בהקמת החברה. מנכ"ל קומפס הוא מיכאל לאור, לשעבר מנהל פיתוח בכיר בסיסקו שנהפך לאחר מכן לשותף בקרן פיטנגו.

תגיות