אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: על ורסצ'ה 83 להחליף שם תוך שנה צילום: בלומברג

ביהמ"ש: על ורסצ'ה 83 להחליף שם תוך שנה

ורסצ'ה האיטלקית ניהלה הליכים ארוכים נגד חברת האופנה הישראלית בטענה לגזל סימן מסחרי. השופט קיבל את התביעה אך העניק לחברה "תקופת חסד" להתארגנות

10.08.2009, 09:10 | ענת רואה

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב עמירם בנימיני הורה לחברת "ורסצ'ה 83" לשנות את שמה בתוך שנה, כך שייאסר עליה לעשות כל שימוש בשם ורסצ'ה בעברית ובאנגלית. פסק הדין ניתן בהמשך להליכים ממושכים שניהלה ורסצ'ה האיטלקית נגד החברה הישראלית בטענה כי מדובר בגזל סימן המסחר הרשום שלה ובהטעיית הלקוחות.

השופט בנימיני קבע בהחלטתו כי נוכח הנסיבות המיוחדות של המקרה והתנהגותה של ורסצ'ה, שהשלימה במשך עשר שנים עם מתן סימני מסחר הנושאים את השם ורסצ'ה לחברת "ורסצ'ה 83", הרי שתינתן לחברה הישראלית "תקופת חסד של כשנה להתארגן לשינוי השם על כל הכרוך בכך", כך שצו המניעה ייכנס לתוקפו רק באוגוסט 2010. עם זאת, יתר צווי המניעה שניתנו במהלך ההליכים ונועדו לצמצם את ההטעיה ולבדל את שתי החברות ימשיכו ויעמדו בתוקף.

פסק הדין של בנימיני ניתן בתביעה שהוגשה בשנת 2000 על ידי חברת ג'אני ורסצ'ה באמצעות משרד עורכי הדין גלוזמן, שם־טוב, חוברס ברויד ושות', נגד חברת ורסצ'ה 83. את ורסצ'ה 83 ייצגו עורכי הדין יעקב וחנה קלדרון.

בעניין תביעת ורסצ'ה העולמית לפיצוי כספי קבע השופט כי יש צדק בטענות הנתבעים כי התובעת אינה זכאית לפיצוי כספי על השנים שמיום הקמת החברה ועד הגשת התביעה לפני תשע שנים, שכן בשנים אלה היתה ורסצ'ה האיטלקית מודעת להפרה ובכל זאת לא עשתה דבר. לעומת זאת, קבע השופט כי ורסצ'ה האיטלקית תהיה זכאית להשבת רווחים שהפיקה הנתבעת על חשבונה מאז שנת 2000. סכום הפיצוי ייקבע בהמשך.

חנות ורסצ חנות ורסצ'ה במילאנו. על החברה בארץ נאסר להשתמש בסימנים דומים | צילום: בלומברג חנות ורסצ

14 חנויות ברחבי הארץ

ורסצ'ה 83 עוסקת ביבוא, ייצור ושיווק של בגדי גברים ברשת הכוללת 14 חנויות ברחבי הארץ, והיא הוקמה ב־1983 על ידי בניהו צדיק פור שנתבע אף הוא. שתי החברות, ורסצ'ה העולמית וורסצ'ה 83, רשמו בישראל סימני מסחר הכוללים את השם ורסצ'ה. החברה האיטלקית הגישה ב־1989 התנגדות לרישום שם המסחר, אך בהמשך משכה את התנגדותה בטענה שהחברה הישראלית היתה אז קטנה ואיכות בגדיה ירודה.

במהלך ניהול ההליכים הממושכים הורה השופט יהודה זפט על צוי מניעה זמניים שיבדלו את ורסצ'ה 83 מהרשת האיטלקית באמצעות תליית שלטים בחנויות המבהירים שהן אינן קשורות בדרך כלשהי לבית האופנה האיטלקי ג'אני ורסצ'ה. כמו כן נאסר על ורסצ'ה 83, בהסכמתה, לעשות שימוש בסמנים שהזכירו את אלו של הרשת האיטלקית בלוגו שלה ובמילים מסוימות.

להשיב עטרה ליושנה

בנימיני קבע בפסק הדין כי לא יכולה להיות מחלוקת על כך שוורסצ'ה הוא מותג־על בינלאומי המוכר היטב בישראל וכי הנתבעים לא היו בוחרים לאמץ את השם אלמלא כן. לדבריו, התובעת הוכיחה את העילה של הפרת סימן מסחרי הן לגבי השימוש בשם והן לגבי השימוש בסמל המדוזה ובמסגרת משוננת.

"הנתבעים התקדמו בשיטתיות צעד אחר צעד לקראת השתלטות על המוניטין של התובעת בישראל, ומשהגיעו מעשיהם לאותה מסה קריטית אשר הופכת את ההטעיה של ציבור הלקוחות לבלתי נסבלת יש להשיב עטרה ליושנה ולתת סעד ברור ונחרץ שישים לכך קץ", פסק. (א 2960/00)

תגיות