אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אי אפשר בלעדיה: טורקיה במקום השני ברשימת יעדי התיירות בחודש יולי צילום: בלומברג

אי אפשר בלעדיה: טורקיה במקום השני ברשימת יעדי התיירות בחודש יולי

עם זאת חלה ירידה של 36% בתנועת הנוסעים לטורקיה לעומת החודש המקביל אשתקד. ארה"ב היתה היעד המבוקש ביותר בחודש שעבר - 140 אלף נוסעים

10.08.2009, 13:58 | יסמין גיל

ארה"ב, טורקיה וגרמניה הן, בהתאמה, היעדים המובילים מבחינת תנועת הנוסעים בנתב"ג ביולי, כך עולה מנתוני רשות שדות התעופה (רש"ת). לארה"ב וממנה נסעו כ-140 אלף נוסעים בחודש החולף, ירידה של 3% בהשוואה ליולי אשתקד. לטורקיה וממנה נסעו כ-117 אלף נוסעים, ירידה של 36% בתנועה לעומת יולי 2008 – אז עמדה טורקיה בראש הרשימה. לגרמניה וממנה נסעו למעלה מ-96 אלף נוסעים, עלייה של 6% לעומת אשתקד.

בתנועת הנוסעים לצרפת, היעד הרביעי ברשימה, חלה ירידה של 3%, ובתנועה ליעד הבא, בריטניה, חלה עלייה של 8%. לגבי היעדים שהועלו כ"חלופות" לטורקיה: בתנועה ליוון חלה עלייה של 53% ביולי; בתנועה לקפריסין חלה ירידה של 5%; ובתנועה לבולגריה עלייה של 20% בהשוואה ליולי 2008.

בסך הכל עברו בנתב"ג בחודש שעבר 1.166 מיליון נוסעים בינלאומיים יוצאים ונכנסים, ירידה של 2.7% בהשוואה ליולי בשנה שעברה. בטיסות הפנים עברו למעלה מ-36 אלף נוסעים, עלייה של 15% לעומת אשתקד.

מבחינת פעילות חברות התעופה בחודש שעבר, גם אלו זכו לאופטימיות לרגע, באחד משני החודשים העמוסים ביותר בשנה: אל על רשמה עלייה של 5% בתנועת הנוסעים הבינלאומית ביולי, בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. יחד עם זאת, מנתוני שבעת החודשים הראשונים של השנה עולה כי החברה רשמה ירידה של 6% בתנועה, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

ארקיע, הממוקמת שנייה בין חברות התעופה המובילות בפעילות הבינלאומית ביולי בנתב"ג, רשמה בחודש זה עלייה של 5% בתנועה, אולם מתחילת 2009 חלה ירידה של 13% בתנועה עם החברה. סאן דור, הממוקמת שלישית, רשמה עלייה של 4% ביולי, אולם במצטבר השנתי רשמה ירידה של כ-1%. ישראייר, הממוקמת שמינית, רשמה ירידה של כ-32% בתנועה ביולי, ובמצטבר מתחילת השנה ירידה של 20%.

מבין חברות התעופה הזרות, לופטהנזה מובילה את הרשימה עם עלייה של 11% בתנועה. אחריה טורקיש איירליינס שרשמה עלייה של פחות מאחוז אחד ביולי - אולם מדובר בעלייה הראשונה בתנועה עם החברה מנתב"ג, מתחילת 2009. גם אליטליה, שבחודשים האחרונים ראתה בעיקר את הקו האדום, רושמת עלייה של 8%. מנגד, בריטיש איירווייס רשמה ירידה של כ-7% ואייר קנדה ירידה של 27% בתנועת הנוסעים ביולי. יצוין כי עם יו. אס. איירווייז שזה לה חודש הפעילות הראשון בארץ, נסעו בחודש החולף למעלה מ-13 אלף נוסעים.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
אני לטורקיה נוסע ואתה
קשקשנים כולכם להיות פאסיביים הכי קל בעולם אז אראדואן פלט כמה שטויות מפיו אז מה.. מה קרה? איפה אתם שיש מאבקים אמיתיים והכרחיים? איפה אתם כשסוגרים מפעלים, מעלים מחירים מפקירים אזרחים? תפסיקו לקשקש עם החרם המיותר שלכם מה עדיף לסוע לאילת לשלם יותר ולקבל הרבה פחות? אני בטורקיה שבוע הבא תהנו (אני בטוח אהנה)
12.08.09
10.
החרם לא נגמר רק בנסיעות לקלאבים בטורקיה !
אני מסכים עם כל אשר נאמר ,אולם במיקרו אזרח מהשורה אומר לא אני אהיה זה שיחנך את הטורקים ובגלל זה אמו נראים כך. אבל זה אינו הפספוס היחידי בנושא החרם על הטורקים , מה קורה עם יבוא הביגוד ,חנויות יוקרה מיבאות חליפות לחתנים ופרטי ליבוש מטורקיה ישנו סקטור שלם שמפרנס את תעשיית ההלבשה שלהם ,מה לגבי יבוא המזון ,החל מספגטי עלוב ספוג בעמילן ועד שימורים וחלבה ושמן זית טורקי , מה לגבי הפועלים הטורקים שמיבאים YILMAZLAR , ואנחנו ברוב חוכמתנו עוד מניפים את הגדל שלהם ביפו ליד ככר השעון (שתמיד אינו מדייק !) . לכן לא לבוא בטענות לישראלים שמחפשים פעם בשנה לנפוש במחיר סביר בטורקיה ,אלא לעצמנו שלא החרמנו את כל היבוא שלהם . לא צריך לרכוש גופיה בלוד ,צריך לחבוש כובע שכתוב עליו אני ישראלי לא גאה.
טורקי , בת ים  |  10.08.09
לכל התגובות