אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זמן לאסטרטגיית יציאה? המומחים מייעצים לברננקי להפסיק את רכישת האג"ח צילום: בלומברג

זמן לאסטרטגיית יציאה? המומחים מייעצים לברננקי להפסיק את רכישת האג"ח

העיתוי הנוכחי, יהיה המתאים ביותר ליציאה מהשקעה באיגרות החוב הממשלתיות, ואם אכן יעשה כן ה'פד', לא צפויה עלייה חדה בתשואות של איגרות החוב הלא צמודות, כך מאמינים הפעילים הבכירים בשוק האג"ח בארה"ב

11.08.2009, 12:20 | שהם לוי

בעוד הבנק המרכזי האמריקאי ממשיך את צעדי ההקלה הכמותית במטרה לסייע לכלכלה הגדולה לצאת המיתון החמור, מאמינים הפעילים בשוק האג"ח כי זהו בדיוק הזמן עבור ברננקי לצאת מתוכנית הרכישות לאיגרות החוב הממשלתיות. בשיאו של המשבר הפיננסי החליט ה'פד' על רכישות איגרות חוב של ממשלת ארה"ב בטווחים שונים לפדיון, זאת במטרה להפשיר את שוק האשראי ולהוריד את שיעורי הריבית לטווח הארוך, להם השפעה ישירה על שיעורי הריבית הנדרשים עבור משכנתאות.

העיתוי הנוכחי, יהיה המתאים ביותר ליציאה מהשקעה באיגרות החוב הממשלתיות, ואם אכן יעשה כן ה'פד', לא צפויה עלייה חדה בתשואות של איגרות החוב הלא צמודות, כך מאמינים הפעילים הבכירים בשוק האג"ח בארה"ב. את טענותיהם, מבססים על התשואה שמעניקות איגרות החוב הממשלתיות הצמודות של הממשל האמריקאי (TIPS). אותן איגרות מגלמות ציפייה לאינפלציה ממוצעת של 1.96% במשך 10 השנים הבאות, שהיא נמוכה ב-0.74% מהאינפלציה הממוצעת במהלך העשור האחרון - ונמוכה מכדי לפגוע משמעותית בשווי איגרות החוב הלא צמודות.

בעוד איגרות החוב הצמודות מעניקות הגנה למשקיעים מפני סטיות חריגות משיעור האינפלציה, האיגרות הלא צמודות אינן מספקות הגנה זו והמשקיעים בהן חשופים לתנודות מחירים. מאחר והתשואה הנומינלית באיגרות הלא-צמודות היא קבועה, במידה וחלה עלייה באינפלציה נשחקת התשואה הריאלית של המשקיעים, דבר שלא קורה באיגרות חוב צמודות, בהן התשואה הריאלית היא קבועה. בעתות שבהן יש ירידה חדה בקצב האינפלציה נוהרים המשקיעים אל איגרות החוב הלא צמודות ובכך ממקסמים את התשואה הריאלית שהם משיגים, היות ואלה משלמות קופון קבוע ובלתי תלוי במדד המחירים לצרכן.

"בשוק לא מעוניינים שהבנק המרכזי ימשיך בתוכנית מאחר והרחבתה תגרור חששות כי הכסף שהדפיס הבנק המרכזי, מקורו במימון הגירעון של הממשל האמריקאי" - שכידוע מביא להעלאת קצב האינפלציה, אמר מיהיר ווראה, המנהל נכסים בשווי של 14 מיליארד דולר ב-Real Return Fund.

אם תופסק התוכנית לרכישת איגרות החוב הממשלתיות, לאור הירידה בהוצאות הצרכנים ביוני - 0.4% בהשוואה לחודש יוני בשנה שעברה, יהיה ניתן להבין כי הבנק המרכזי מעוניין לשלוט באינפלציה עוד לפני שהיא מתפרצת, כך טענו האנליסטים בקרדיט סוויס.

תגיות