אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תכלית: "אין מקום לעליות משמעותיות בתל בונד בשבועות הקרובים" צילום: אריק סוויסה

תכלית: "אין מקום לעליות משמעותיות בתל בונד בשבועות הקרובים"

אורי כהן, אנליסט ראשי בתכלית בית השקעות, בסקירה שבועית מיוחדת ל"כלכליסט"

14.08.2009, 08:49 | כתב כלכליסט

לאחר רצף עליות ממושך ומרשים הסתיים שבוע המסחר במגמה שלילית, הן בשוק המניות והן בשוק האג"ח. יום המסחר האחרון בשבוע הסתיים אומנם בעליות של כ-0.7% בזירת התל-בונד, אולם בסיכום שבועי, ירדו מדדי התל בונד בשיעור של כ- 0.5%-0.7%.

יעד האינפלציה של בנק ישראל עומד בפני פריצה:

על פי הערכות הכלכלנים השונות, מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, אשר צפוי להתפרסם ביום שישי בצהריים, צפוי לרשום עליה של 0.7%-1%, כשחלק מהתרומה למדד הגבוה הצפוי, ניתן לייחס להיטל המים שנכנס לתוקפו בתחילת חודש יולי. נזכיר, כי מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן ב-2.1%, כך שקריאה ברף העליון של תחזיות הכלכלנים תוביל לפריצה של טווח היעד העליון של בנק ישראל, העומד על 3% אינפלציה.

אילן בן דב טורף את הקלפים

איש השבוע הוא ללא ספק אילן בן דב, אשר השלים את אחת העסקאות הגדולות שנראו במשק הישראלי, כשרכש את השליטה בענקית הסלולר פרטנר. ככל שהתחזקו ההערכות כי בן דב הינו הזוכה המיוחל במכרז, כך גברו העליות באגרות החוב של החברות אשר בשליטתו. כך לדוגמה, עלתה אגרת החוב טאו תשואות ג' בכ- 25% במהלך השבוע האחרון, תוך שהיא משלימה עלייה אדירה של למעלה מ- 750% מהשפל אליו נקלעה בשיא המשבר הפיננסי.

שוק התל בונד לאן?

מדדי התל בונד לקחו השבוע אתנחתא קלה מראלי העליות האדיר של השבועות האחרונים. מרווחי התשואה מהאג"ח הממשלתיות עלו השבוע בשיעור של עד 0.1%, לאחר שהצטמצמו בשבועיים שלפני כן בשיעורים ניכרים. מרווחי התשואה הנוכחיים במדדי התל בונד 20, 40 ו-60 הינם 1.85%, 3.59% ו-2.63%. כפי שציינו בשבועות הקודמים, אין אנו צופים המשך צמצום משמעותי ברמת המרווחים ולכן סבורים כי פוטנציאל רווחי ההון במדדי התל בונד מוגבל למדי. חשוב לזכור, כי האינפלציה הנוכחית גובה מחיר ניכר מהחברות במשק, מאחר שמרבית הרכב החוב שלהן צמוד מדד.

בזירת המאקרו, הולכים וגוברים הקולות הטוענים כי הנגיד פישר יעלה את הריבית בחודש ספטמבר, לאור הפריצה הצפויה של טווח יעדי האינפלציה שהציב בנק ישראל. להערכתנו, הנגיד עומד בפני דילמה לא פשוטה, מאחר שהעלאת ריבית סביר שתוביל להמשך היחלשות המטבע האמריקני אל מול השקל, מגמה ממנה חושש פישר. השבוע פורסמו נתוני סחר החוץ, אשר המשיכו במגמת השיפור. נוסיף לכך את הפסקת ההתערבות היומית של בנק ישראל בזירת המט"ח ונקבל מתכון להמשך התחזקות השקל בטווח הקצר. מלאכתו של פישר יכולה להיות קלה בהרבה במידה שעמיתו האמריקני, בן ברננקי, יעלה את הריבית, אולם האחרון לא ממהר לעשות זאת והותירה השבוע על כנה.

אנו מעריכים כי ריבית בנק ישראל לא תישאר ברמתה הנוכחית בסוף השנה הנוכחית. קשה להעריך את מועד ההעלאה המדויק, אך ניתן לומר כי הוא אכן מתקרב. לאור זאת, אין אנו רואים מקום לעליות שערים משמעותיות במדדי התל בונד בשבועות הקרובים. 

תגיות