אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: בציר הענבים החל תחת עננת המיתון צילום: shutterstock

ארה"ב: בציר הענבים החל תחת עננת המיתון

בתקופה זו של משבר כלכלי, צרכני היין האמריקאים עוברים לבקבוקים זולים יותר וההערכות הן שמגדלי הענבים היקרים יתקשו למכור תוצרתם

14.08.2009, 20:59 | סוכנויות הידיעות

האקלים הכלכלי הצונן מטיל את צילו על בציר היין השנתי בארצות הברית, ויש החוזים כי יהיה קשה למכור את הענבים היקרים בשוק שפיתח טעם חסכן.

"אנשים רבים ששגשגו בעבר מהדקים עכשיו את החגורה", אמר בריאן קלמנטס, שותף בכיר בטורנטיין, העוסקת במכירת ענבים ויין.

הביקוש ליין בארה"ב עלה מעט למרות המיתון, אך הצרכנים עוברים לבקבוקים זולים יותר. מדובר בחדשות טובות לסנטרל ואלי, שדרת התעשייה בקליפורניה, שם מגדלים את הענבים הזולים שמהם מפיקים את היינות הזולים.

"הביקוש לענבים השנה היה חזק כמו בכל אחת מ-10 השנים האחרונות", אמר סטיב שייפר, מגדל מסנטרל ואלי ומייסד חברת סן חואקין וויין.

בחוף הצפוני, הכולל את מחוזות נאפה וסונומה, לרבים מהמגדלים יש חוזים לטווח ארוך עם יקבים, המגנים עליהם מפני המיתון. היו מקרים שיקבים הפרו את החוזים או ניסו להוריד את המחירים במשא ומתן, אך לדברי קלמנטס, זה לא טיפוסי.

עם זאת, לכלכלה השפעה עצומה על שוק הספוט - מכירות ענבים ללא התחייבות חוזית. מחירי זני היוקרה בשוק הספוט ירדו בכ-30% מאז דצמבר, אמר קלמנטס.

בתקופה זו ברוב השנים היקבים מזדרזים להשיג ענבי יוקרה נוספים, במיוחד בשנה כמו הנוכחית, שהיבול צפוי להיות ממוצע או מעט נמוך ממנו. אך השנה שקט.

"איש לא מתחייב לקנות פירות כעת", אמר אריק טיטוס, מנכ"ל טיטוס ויניארדס בעמק נאפה. "הם מחכים לראות מי ימצמץ ראשון".

עיקר היצע ענבי היין בארה"ב הוא מקליפורניה, המייצרת יותר מ-90% מהיין המקומי. עם זאת, קשיי המחירים מורגשים במחוזות יין אחרים, כמו וושינגטון ואורגון, אמר גלן פרוקטור מחברת סיאטי. גם במדינת ניו יורק, השלישית בייצור יין אחרי קליפורניה ומדינת וושינגטון, קיימים אותם לחצי מחירים, לדברי ג'ים בידינט, חבר מועצת מגדלי ענבי היין של ניו יורק.

השאלה הגדולה ליצרני יינות הפרמיום היא האם הצרכנים יחזרו לקנות בקבוקים יקרים. ג'ון רול מטרטפתן פמילי ויניארדס בעמק נאפה אומר שהמכירות עד כה שורדות. יינות שמחירם בסביבות 20 דולר נמכרים היטב וכן יינות יוקרתיים במחיר 200 דולר לבקבוק, המיוצרים בכמויות קטנות ותמיד יש להם ביקוש. עם זאת, הקברנה סוביניון שהוא מוכר ב-50 דולר עדיין נמכר, ולדעתו של רול מדובר בצרכנים שרכשו קודם יינות של 100 דולר.

רול אופטימי לגבי הגידול בצריכת היין, שבסופו של דבר יתבטא בגידול במכירת יינות איכותיים. "כשהכלכלה תשתפר, יותר אנשים ישתו יותר יין", אמר רול. "אנחנו לא יכולים לבקש יותר מזה".

תגיות