אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קופ"ח מכבי: חולים בפריפריה יתייעצו עם רופאים בוידיאו צילום: shutterstock

קופ"ח מכבי: חולים בפריפריה יתייעצו עם רופאים בוידיאו

הקופה תשקיע 10 מיליון שקל בשלב הראשון של פרויקט שיחבר מטופלים לרופאים מומחים, באמצעות שיחות וידיאו ושליחת ניידות רפואה לישובים מרוחקים

16.08.2009, 13:47 | מיקי פלד

קופת חולים מכבי הודיעה היום (א') על פרויקט להגדלת הנגישות של אוכלוסיות הפריפריה לשירותי בריאות. הקופה תשקיע בשלב הראשון של הפרויקט 10 מיליון שקל, שיכלול בין השאר גם רכישת ציוד וידיאו דרכו יוכלו חולים במרפאות מרוחקות לתקשר עם מוקדי רופאים מומחים.

ניסוי ראשוני של הפרויקט בוצע לאחרונה בין המרפאה באילת למוקד המומחים היושב בתל-אביב, ובחודשים הקרובים יוצבו מכשירי וידיאו נוספים במרפאות נוספות, ביניהן במצפה רמון ובנתיבות, שיתקשרו עם מרכז המומחים בבאר-שבע.

ד"ר אהוד קוקיה, מנכ"ל מכבי, אמר כי "השאלה של אופן התיגמול של הרופאים נותרה עדיין פתוחה. ישנו גם חשש שהרופאים ירגישו כי מעמדם יפגע בעקבות כך שאינם מתראים עם החולה פנים-אל-פנים, אולם הם צריכים לדעת שהמהלך לא מתבצע על-חשבונם, אלא איתם".

בנוסף, תוציא מכבי ניידות אולטרה-סאונד ואקו לב ליישובים מרוחקים, ותקים מוקד תרגום טלפוני לעולים חדשים שישמש חיבור בין המטופל לרופא. הפרויקט כולל ניסיון לטפל באחת הבעיות העיקריות של שירותי הבריאות בפריפריה והיא המחסור ברופאים מומחים.

ד"ר קוקיה מודה כי "גם עם תמרוץ כלכלי משמעותי לא ניתן יהיה להביא מסות של רופאים לפריפריה". לכן, לדבריו, הדגש יושם על תקשורת טכנולוגית עם מרכזי רפואה ביישובים גדולים ובמרכז הארץ. ד"ר קוקיה הוסיף, כי בטווח-הארוך הכוונה היא להעביר כמה שיותר מהתקשורת בין המטופלים לרופאים באמצעות שיחות וידיאו ודואר-אלקטרוני במקרים שאינם דורשים פגישה פנים-אל-פנים, כמו במקרים של הארכת מרשם או שאלה נקודתית של המטופל את הרופא המומחה המטפל בו.

בשנה האחרונה ביצעה מכבי מחקר בנוגע לאי-שיוויון בשירותי בריאות בקרב כמיליון מחבריה. כך, לדוגמא, נמצא כי השכיחות של הימצאות מחלות כרוניות, כגון סוכרת, מחלות לב ומחלות כלי דם גבוהים יותר בקרב הרבעון התחתון מבחינה כלכלית מאשר ברבעון העליון. למעשה, המחקר מראה כי שכיחות הסוכרת על-פי הכנסה קטנה ככל שהמצב הסוציו-אקונומי גבוה יותר. הימצאות הסוכרת בקרב נשים ברבעון התחתון גבוהה יותר פי 2 מאשר אצל נשים ברבעון העליון ופי 1.4 אצל גברים.

תגיות