אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארבע תוכנות גיבוי מומלצות צילום: shutterstock

ארבע תוכנות גיבוי מומלצות

הכלים האולטימטיביים לראש שקט: להעלות את הקבצים לשרתי אמזון, להצפין את המידע שהעליתם לרשת, תוכנת גיבוי חברתית שתחסוך בעלויות האחסון, ושירות שיגבה רק את הקבצים שהשתנו - ולא יבזבז זמן

17.08.2009, 18:32 | רן יניב הרטשטיין

JungleDisk: לגבות לשירותי האחסון של אמזון

JungleDisk היא תוכנת גיבוי מקוון לחלונות, לינוקס או מקינטוש שפועלת עם שירותי האחסון RackSpace או S3 של אמזון, והיא מגבה את הקבצים שלכם אוטומטית בזמנים שקבעתם מראש. JungleDisk תומכת בניהול גרסאות אוטומטי כך שכל קובץ נשמר בכמה גרסאות שונות, וכן מאפשרת לגשת לקבצים המגובים ישירות מסייר הקבצים.

JungleDisk מצפינה את הקבצים שלכם באמצעות מפתח הצפנה אישי כך שאיש מלבדכם לא יוכל לקרוא אותם, וכוללת אפשרויות להגביל את רוחב הפס בשעות מסוימות כדי שלא להשפיע על השימוש הרגיל במחשב ובחיבור הרשת.

JungleDisk עולה 20 דולר, עם שדרוגים לכל החיים וללא הגבלה על כמות המחשבים שעליהם היא מותקנת. האחסון ב-S3 עולה 0.15 דולר לג'יגה-בייט לחודש, העלאת קבצים (גיבוי) עולה 0.15 דולר לג'יגה-בייט, והורדה (שחזור) עולה 0.17 דולר לג'יגה-בייט. כל עוד אין צורך בנפח אחסון גדול במיוחד, המחירים נשארים סבירים ביותר.

אל JungleDisk

להוראות מפורטות לגיבוי עם JungleDisk ושירות S3 של אמזון, קראו את המדריך איך לגבות את המחשב על הרשת

JungleDisk JungleDisk JungleDisk

Mozy: פשוטה אבל כבדה

 

Mozy הוא שירות גיבוי מקוון עם תוכנת גיבוי פשוטה לחלונות ולמקינטוש, שמציע גיבוי של עד 2 ג'יגה-בייט בחינם, או גיבוי בלתי מוגבל ב-5 דולרים בחודש. תוכנת הגיבוי של Mozy פשוטה מאוד לשימוש, והיא מאפשרת לבחור את הקבצים לגיבוי לפי "סטים" מוגדרים מראש (לדוגמה, תיקיות המסמכים הראשיות או הסימניות של אינטרנט אקספלורר), או לבחור ישירות את הקבצים והתיקיות לגיבוי מהכונן הקשיח.

הגיבוי מתבצע על השרתים של Mozy, שירות שמופעל על ידי חברה בת של ענקית האחסון והגיבוי EMC, וכל התקשורת מוצפנת. תוכנת הגיבוי של Mozy מאפשרת להצפין את המידע שנשמר על השרתים באמצעות מפתח ההצפנה שלה, או להגדיר מפתח הצפנה מותאם אישית, וכך לוודא שאיש לא יוכל לקרוא את הקבצים שלכם מלבדכם - אפילו לא האנשים של Mozy.

הגיבוי באמצעות Mozy יכול להיות זול בהרבה מאשר גיבוי באמצעות JungleDisk ו-S3, במיוחד אם אתם מתכננים לגבות כמות גדולה של נתונים. עם זאת, ל-Mozy יש כמה חסרונות. תוכנת הגיבוי פשוטה יותר לשימוש, אבל היא כבדה בהרבה וצורכת הרבה יותר ממשאבי העיבוד של המחשב.כמו כן, תוכנת הגיבוי של Mozy לא שומרת אוטומטית גרסאות קודמות של קבצים, וקבצים שנמחקים מהמחשב נמחקים גם מהגיבוי של Mozy, כך שאין אפשרות לשחזר קבצים שמחקתם בטעות.

אל Mozy

Cucku: גיבוי חברתי

Cucku היא תוכנת גיבוי חברתית - זו לא בדיחה. היא לא נועדה להעלות את הגיבויים הפרטיים שלכם לפייסבוק, או לשלוח עדכונים על מצב הגיבויים שלכם לטוויטר, אלא לשתף את נפח האחסון שלכם עם כמה חברים או קרובי משפחה כדי לחסוך בעלויות של אחסון מקוון.

אפילו אם מדובר בחברים וקרובי משפחה, Cucku מצפינה את המידע שלכם במחשבים האחרים, וכל המידע של החברים ששמור על המחשב שלכם מוצפן גם הוא. אמנם ההצפנה מעניקה שכבה נוספת של הגנה, אך לא מומלץ מלכתחילה לשתף את הגיבוי עם אנשים שאתם לא סומכים עליהם.

איתור השיתופים לגיבוי נעשה באמצעות Skype - ‏Cucku מתחברת ל-Skype שלכם, ומאפשרת להוסיף שותפים לגיבוי מתוך רשימת אנשי הקשר שלכם ב-Skype. פירוש הדבר הוא שצריך להיות לכם ולכל השותפים חשבון ב-Skype, ועליכם להוסיף את השותפים לרשימת אנשי הקשר ב-Skype לפני שתוכלו להוסיף אותם כשותפים ב-Cucku.

הגרסה החינמית של Cucku מאפשרת להתחבר לשותף אחד לגיבוי. הגרסה המלאה, שעולה 50 דולר, מאפשרת להתחבר למספר בלתי מוגבל של שותפים, ולגבות לחמישה שותפים במקביל.

אל Cucku

Cucku Backup Cucku Backup Cucku Backup

Comodo Backup: בעיקר לגיבוי מקומי

Comodo Backup היא תוכנת גיבוי חינמית לחלונות שמתאימה בעיקר לגיבוי מקומי - לכונן קשיח חיצוני או למחשב שמחובר ברשת המקומית, או לגיבוי על גבי תקליטורי DVD. אם יש לכם גישה לשרת FTP, אפשר להשתמש ב-Comodo Backup גם לגיבוי מרוחק.

Comodo Backup תומכת בכמה מצבי גיבוי, ביניהם גיבוי מלא וסנכרון או גיבוי דו-כיווני, וכוללת שירות מובנה לתזמון מראש של משימות גיבוי, לפי מועדים קבועים מראש או באופן חד פעמי. עבור משימות גיבוי קבועות, Comodo Backup יודעת לגבות רק את הקבצים שהשתנו, כדי לחסוך בזמן.

אל Comodo Backup

Comodo Backup Comodo Backup Comodo Backup

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ויש תוכנה
שמאפשרת להשתמש בשרתי הדואר (של ג'ימייל ואחרים) על מנת לגבות קבצים בשיטת WWW: what when where אתם קובעים מה לגבות (קבצים/תיקיות), מתי לגבות (תדירות, זמן וכו') והיכן, באיזה שרת דואר. והתוכנה תעשה לכם את העבודה. זו אמנם תוכנת דואר אבל היא עושה גם את זה ואפשר למצא אותה פה: http://www.emailaya.com
עמוס  |  19.08.09
לכל התגובות