אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיתוף פעולה בין שבלת למשרד עורכי הדין הגדול באסיה

שיתוף פעולה בין שבלת למשרד עורכי הדין הגדול באסיה

משרד שבלת חתם עם דה-צ'נג, המעסיק 900 עורכי דין, על הסכם למתן שירותים משפטיים לישראלים העושים עסקים בסין. ניסיון שיתוף פעולה קודם של שבלת עם משרד סיני נכשל

18.08.2009, 08:50 | רחל בית אריה

משרד עורכי הדין שבלת ושות' חתם בשבוע שעבר על הסכם שיתוף פעולה עם משרד עורכי הדין הגדול ביותר באסיה, דה־צ'נג הסיני, שמטרתו לתת שירות משפטי לחברות ישראליות המעוניינות להיכנס לשוק הסיני.

"יצרנו עם דה־צ'נג מנגנון ייחודי, המאפשר לנו לערוך בקרת איכות ברמה הגבוהה ביותר על עבודתם של עורכי הדין הסינים", מסביר עו"ד עמית בן יהושע, הנציג של שבלת בשנגחאי. "במסגרת ההסכם אנחנו יכולים לבחור עבור הלקוח את עורך הדין המתמחה בעניין הספציפי שלו או במיקום הספציפי בתוך סין שבו הוא רוצה לעבוד. הקפדנו גם שבמשרדים יהיו עורכי דין דוברי אנגלית ובעלי ניסיון בינלאומי".

משרד שבלת, מהגדולים בארץ, נכנס לסין כבר לפני ארבע שנים, וכמו חברות ישראליות רבות בתחומים שונים, חווה שם קשיי הסתגלות ומכשולים בדרך, ועשה טעויות לפני חתימת ההסכם הנוכחי. עו"ד יעקב ישראלי, השותף הבכיר בשבלת, מסביר שהמשרד קיבל מלכתחילה החלטה אסטרטגית לחבור למשרד סיני גדול ולא להקים משרד עצמאי שיעסיק עורכי דין מקומיים, אולם בשלב הראשון ההחלטה לא עלתה יפה.

הפירמה שעמה חתם שבלת על ההסכם הראשון, פירמת עורכי הדין ג'ונג־לון שבסיסה בשנגחאי ואחת החברות הגדולות בסין, לא סיפקה את הסחורה. גורמים בתחום הייעוץ המשפטי בסין מספרים שהיקף העסקים הישראלי הקטן ביחס לענק הסיני אכזב את השותף, וכתוצאה מכך הלקוחות הישראלים נדחקו לתחתית סדר העדיפויות של המשרד.

אנשי שבלת עצמם מספרים שהבעיה היתה בעיקר במחירי הטיפול המשפטי, שהלכו והתייקרו עד שחברות ישראליות התקשו לעמוד בהם. במשרד מבטיחים כי ההסכם החדש עם דה־צ'נג ייתן מענה לבעיות האלה.

"החשש לגיטימי"

"אנחנו תמיד מלאי חששות, אבל סין היא שוק אסטרטגי מבחינתנו וצריך להמשיך בעשייה שם", אומר ישראלי. "החשש לגיטימי אבל ניהלנו משא ומתן ארוך מאוד, מאז אוקטובר 2008, וכיום נראה לי שהצלחנו ליצור מערכת אמון הדדי עם השותפים הסינים. הצלחנו גם להגיע למצב שבו המחירים שמוצעים לנו הם מחירים אטרקטיביים מאוד שלקוחות ישראליים יכולים לעמוד בהם. המצב שאני שואף אליו הוא שהלקוח יוכל לצעוק בעברית, ולקבל מיד עבודה בסינית".

השותף הבכיר של דה־צ'נג בשנגחאי, וואנג חאנצ'י, תולה גם הוא תקוות רבות בשיתוף הפעולה ואומר שהמשרד רואה בלקוחות הישראליים יעד אסטרטגי. "אנחנו נמצאים בתהליך התרחבות מאוד גדול. כרגע אנחנו רוצים להתמקד בהסכם שחתמנו כעת ובעסקים ישראליים בסין, אבל בעתיד הרחוק יותר ייתכן שנפתח גם משרד בישראל. אני מאמין שגם משקיעים סינים יתחילו להתעניין בישראל", הוא אומר.

הסכמים ב־12 מדינות

דה־צ'נג, שנוסדה ב־1992, היתה אחת משותפויות עורכי הדין הראשונות שנפתחו בסין, מדינה שבה החוק והמשפט עדיין מתעצבים ומשתנים מיום ליום. החברה גדלה במהירות בעיקר בארבע השנים האחרונות, וכיום היא מדורגת על ידי המגזין המשפטי “Asia Law Business” כמשרד עורכי הדין הגדול ביבשת, עם כמעט 900 עורכי דין ב־23 משרדים ברחבי סין.

לחברה יש גם משרדים בסינגפור ובטייוואן, ולפני כמה חודשים נפתח המשרד הראשון שלה בארה"ב. לחברה יש הסכמים דומים לזה שנחתם עם שיבולת ב־12 מדינות שונות. המשרד מתמחה במשפט מסחרי ובעיקר בהשקעות זרות, במיזוגים וברכישות ובארגון מחדש של חברות ממשלתיות לשעבר.

תגיות