אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התפוצצה עסקת תנובה-בן זקן למכירת מתחם הסינמה סיטי צילום: גדי קבלו

התפוצצה עסקת תנובה-בן זקן למכירת מתחם הסינמה סיטי

כשנה לאחר שנחתם הסכם ראשוני בין תנובה לחברת מנופים שבשליטת בן זקן ונניקשווילי החליטה תנובה לבטלו חד צדדית. ההערכות בענף הן כי ההחלטה על הפסקת המגעים נבעה מדרישה של בן זקן ונניקשווילי לפתוח מחדש את ההסכם

18.08.2009, 09:51 | שי פאוזנר

יותר משנה לאחר חתימת הסכם ראשוני בעניין, חברת תנובה החליטה חד צדדית לבטל את העיסקה בה היא היתה אמורה למכור את מתחם המסחר, המשרדים והקולנוע סינמה סיטי ברמת השרון על כביש חיפה תל אביב לחברת מנופים שבשליטת ג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי.

העיסקה היתה אמורה להעניק למתחם תג מחיר של 394 מיליון שקל. ההערכות בענף הן כי תנובה החליטה על הפסקת המגעים בשל דרישה של בן זקן ונניקשווילי לפתוח מחדש את ההסכם עליו חתמו הצדדים. 

המתחם מוחזק בשותפות של תנובה (75%) ורשת היפרשוק (25%) שבבעלות קונצרן אי.די.בי אותו מוביל נוחי דנקנר.

שטחו של המתחם הוא כ-24 דונם מהם 3 דונמים בבעלות המדינה המוחכרים ל-49 שנים עם אופציה ל-49 שנים נוספות. מתחם הסינמה סיטי ממוקם על אדמות שהיו שייכות לפני קום המדינה לכפר הערבי אג'ליל שננטש במלחמת העצמאות.

במתחם שטח בנוי של 70 אלף מ"ר מהם 33 אלף מ"ר המיועדים להשכרה - עם 23 בתי קולנוע, 16 אלף מ"ר של שטחי מסחר שכמחצית מהם מושכרים לשופרסל, 18 אלף מ"ר של משרדים שבין השאר שוכנים בהם כיום משרדי הנהלת תנובה ו-750 מ"ר של חנויות. ה"חבילה" שאותה אמור היה בן זקן לרכוש אינה כוללת זכויות בנייה נוספות של 13 אלף מ"ר אך על פי ההסכם  היתה יכולה מנופים לרכוש בתוך שנתיים גם את הזכויות הללו במחיר השוק.

המימון לעיסקה שהיו אמורים בן זקן ונניקשווילי לקבל מבנק לאומי לעיסקה כלל הלוואה לתקופה של בין 7 ל-8 שנים בריבית של כ־6% והצמדה למדד. 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה