אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פוקר: מועדון קרב עם קלפים צילום: shutterstock

פוקר: מועדון קרב עם קלפים

פוקר הוא תעשייה ענקית של 18 מיליארד דולר בשנה. ברוקרים, אנשי הייטק, רואי חשבון, עורכי דין ואפילו השכנה ממול הם חלק ממנה. אז מה הקשר בינם לבין שמורה אינדיאנית של שבט המוהוק בקנדה?

19.08.2009, 08:50 | אסף רותם

מגיפת הפוקר הגיעה גם למשרד שלך. כן, בעיקר במעוזי ההייטק, אך לא רק - עוד ועוד חדרי ישיבות הופכים בשנה האחרונה לזירת הימורים: המצגת מוחלפת בפלייליסט נעים, כוסות המים נהפכים לבקבוקי בירה, וניירות העמדה איבדו את מקומם לקלפים וז'יטונים. לפי אחד השחקנים, מרמת החי"ל, כיף להמר, להפסיד, להרוויח, ושוב להפסיד. אבל בעיקר כיף לטפח את האשליה שיש חיים מחוץ למשרד, גם אם הם בתוך המשרד.

"זה היה", אמרו החוקרים,  "כאילו אותו שחקן רואה את היד של האחרים", צילום: shutterstock "זה היה", אמרו החוקרים, "כאילו אותו שחקן רואה את היד של האחרים" | צילום: shutterstock "זה היה", אמרו החוקרים,  "כאילו אותו שחקן רואה את היד של האחרים", צילום: shutterstock

פוקר הוא ספורט אידיאלי לשחק במשרד, גם אם אינו ענף ספורט קלאסי. הוא אינו דורש כל הכנה, ואינו בוחן את המגבלות הפיזיולוגיות של משתתפיו. ועם זאת, בעולם שבו הספורט מתחרה עם הקונסולות והאינטרנט על תשומת לב הצעירים, פוקר הוא אחד מענפי הספורט הצומחים, שרשת CBS העריכה ב־18 מיליארד דולר.

אגדה אורבנית

לפי האגדה, הצמיחה הפראית של פוקר נולדה ב־2003, שבה זכה רו"ח אלמוני בעל השם המתאים כריס מאנימייקר (יצרן כסף) באליפות העולם בפוקטר - הוורלד סיריס אוף פוקר (WSOP) והלך הביתה עם 2.5 מיליון דולר.

מאנימייקר הפך בן לילה לסנסציה. כל מה שעשה נראה אפשרי כל כך, קל כל כך - החל באלמוניותו, עבור בקלפים שהחזיק ביד האחרונה, וכלה בשמו האירוני. ככל מתעשר חדש גם כתב ספר, "איך הפכתי 40 דולר ל־2.5 מיליון דולר בוורלד סיריס אוף פוקר".

התוצאה: מגיפת הפוקר השתלטה על כל חלקה טובה בעולם המערבי. הוורלד סיריס אוף פוקר, שנערך בלאס וגאס, נהיה לטורניר הספורט העשיר בעולם, בזכות פרסים של 180 מיליון דולר. אבל כל זה מחוויר לעומת התעשייה הרווחית שקיימת באינטרנט: באתרי הימורים, באפליקציות פייסבוק, בכל מקום - ובכל שעה. ברגע זה ממש חצי מיליון איש בעולם מהמרים באינטרנט במשחקי פוקר.

אבל לא רק שם, ולא רק בעולם המערבי. גם באסיה, גם במזרח התיכון, גם בבית שמולכם וגם במשרד שעזבתם אתמול בערב. כמו בסרט"מועדון קרב", שבו צצו מועדונים שהציעו מסגרת לפורקן, גם בעולם הפחות זוהר, האמיתי, הפוקר עונה על צורך אנושי: בעולם של סיפוקים מיידיים ושל בחירה אינסופית, הפוקר ממגנט באמצעות ריגוש וכסף מהיר, ומציע יוקרה של מהמר, של אדם שחי בצל חוקי הסטטיסטיקה שמכתיבים הקלפים, אבל מתייחד מההמונים בכך שהוא נמלט מהסטטיסטיקה של הרוב המפסיד.

להתראות משרד

בארץ עוד לא תמצאו הרבה שחקנים שהחליטו שזה משלח ידם. לעומת זאת, באמריקה רבים עזבו את עבודות היום שלהם בשביל הסיכוי להתעשר מיד או לפחות להתעשר מעיסוק מהנה יותר מעבודת ה־9:00–17:00 המסורתית.

גל הפוקר הענק כולל גם סלבריטאים, רובם דרג ב' ומטה, ספורטאי עבר והווה, וכמובן את מיליוני הפרייארים שנוהרים עם העדר להפסיד את כספם. אלא שבפוקר תמצאו גם בין האנשים שעוזבים את המקצוע כאלה שאתם רגילים לראות אותם חנוטים בחליפות, צועדים אל המשרד עייפים ב־8:00 בבוקר וחוזרים הביתה

ב־22:00 בלילה. אותם אנשים שעבדו במקצועות הנחשקים ביותר והתובעניים ביותר: ברוקרים, עורכי דין, רואי חשבון.

וכאשר אלו זונחים עבודות של 100 אלף דולר בשנה, הם עושים זאת בשביל סכומים גדולים יותר. פוקר הוא משחק שמתגמל לפי הסבירות הסטטיסטית: ככל שזו קטנה יותר, כך היד שמחזיקה בה נחשבת דומיננטית יותר. במילים אחרות, פוקר מבוסס על הפער בין הסטטיסטיקה לבין תחושת הבטן, וכמו בעולם העסקים, פער זה הוא שמשאיר את רוב הכסף בידיים מעטות כל כך. אלא שבשנה האחרונה גילו שחקנים עצמאיים שהימרו באתרים אבסולוט פוקר ואוליטמייט בט שהם נלחמים לא רק נגד הסטטיסטיקה. הם נלחמים גם ברמאים.

הונאת ענק

מכיוון שהימורים באינטרנט אינם חוקיים בארצות הברית, מצאו עצמם האנשים בצד המפסיד של ההונאה ללא אפשרות לבקש עזרה מהממשלה. וכך נאלצו שחקני הפוקר החדשים, אותם ברוקרים ועורכי דין, ליישם את מה שלמדו בקורס סטטיסטיקה ב' באוניברסיטה לפני עשר שנים, ולפתוח בקריירה שלישית, בילוש, לאחר שגילו הונאות שנבעו מפריצה לאתרי פוקר באינטרנט.

"זה היה לא הגיוני", אמר דון וויטלס לתוכנית "60 דקות" של רשת CBS. וויטלס, לשעבר איש הייטק, שנוקה מ־15 אלף דולר במשחקים עם שחקן ש"שיחק בצורה הגרועה ביותר, אך סיים עם כל הכסף".

 וכך יצאו למרדף שהעלה דף עם סטטיסטיקות של משחקים מהאתר, ושממנו עלתה התשובה שכולם חששו לשמוע: מזל כזה אינו אפשרי. הסיכוי היה דומה לזכייה בהגרלה של אחד למיליון - שש פעמים ברציפות. וחקירתם הובילה אותם לאוטונומיה של 50 קמ"ר שעליה מעולם לא שמעתם, קאנאווקה - שמורה אינדיאנית של שבט המוהוק בלב קנדה, שמתברר שמרכזת 60% משרתי חברות הימורי אונליין.

מדוע? כי שמורות אינדיאניות הן המקום האידיאלי לפעילות שאיננה חוקית כמעט בשום מקום: הן נהנות מהיתר הימורים, ושום משטרה בעולם איננה רשאית להיכנס אליהן.

בסופו של דבר, ניאותה ועדת ההימורים של קאנאווקה לשתף פעולה, ופלטה את השם ראס המילטון, אלוף ה־WSOP ב־1994, ומי שאחראי להונאה של כ־6 מיליון דולר באמצעות, ניחשתם נכון - תוכנה שפתחה בפניו את הקלפים של המתחרים.

פוקר פייס

ללא חוקים זולת אלה של הסטטיסטיקה, המילטון עדיין חופשי ופעיל בעולמנו. ולכן, כאשר אתם רואים פה ושם מתכנתים שלומדים ידיים ועובדים על פני הפוקר שלהם, הגיע הזמן להתחיל לדאוג. אם לא מפיתויי העולם האנרכי, אזיי מהחשד שמא גם הם עובדים על תוכנה שמגלה להם את היד שלכם.

תגיות