אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יום הולדת שמח למיטבר צילום: עמית שעל

יום הולדת שמח למיטבר

מסעדת מיטבר חוגגת 15 שנה וממשיכה, למרות אי-דיוקים קלים, להגיש עסקית מוצלחת ותפריט יום הולדת המציע 15 מנות קטנות במחיר של 15 שקל

20.08.2009, 11:05 | גלי וולוצקי

כדרכם של מוסדות קולינריים ותיקים ומצליחים, גם מסעדת מיטבר, החוגגת בימים אלו 15 שנה לקיומה, הרוויחה במרוצת השנים דימוי מעבר לאוכל עצמו.

מי שקובע איתך צהריים במיטבר, חזקה עליו שהוא אדם עם חוש לאיכות, שאינו נוהה אחר טרנדים חולפים. גם הקהל שגודש את המסעדה בשעות הצהריים של יום חול נראה כמו המסעדה - מכובד, מסודר בכל מובן, אבל כזה שלא מקפיד על גינונים מיותרים.

התפריט העסקי של המסעדה מציע ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. תפריט חגיגות יום ההולדת, המוגש עתה במהלך כל שעות הפעילות, מציע עסקה משתלמת לא פחות: 15 מנות קטנות במחיר 15 שקל האחת. בחרנו ארוחה עסקית סטנדרטית, וארוחת יום הולדת שהורכבה מהתפריט החגיגי.

מבחר מנות. חובבי בשר שעובדים או מתגוררים בלב תל אביב ייהנו מליטרת הבשר, צילום: עמית שעל מבחר מנות. חובבי בשר שעובדים או מתגוררים בלב תל אביב ייהנו מליטרת הבשר | צילום: עמית שעל מבחר מנות. חובבי בשר שעובדים או מתגוררים בלב תל אביב ייהנו מליטרת הבשר, צילום: עמית שעל

פתחנו בקוקטייל צונן של קיר על בסיס קאווה עם זילוף של קרם דה קסיס ופטל טרי (15 שקל) ושליש סטלה ארטואה (7 שקלים למזמיני הארוחה העסקית) שהיתה מוגזת וצוננת כראוי.

ראשונות הגיעו לשולחן המנות החוגגות. סלט קיסר, אחת המנות המיתולוגיות של המסעדה, היה טעים, אך הקרוטונים שהכיל לא היו פריכים דיים. סינטה כבושה על עלי תרד היתה מצוינת, וכך גם טרין של כבד עוף עם קונפי אגס, שהיה מעודן ועשיר. שלושה חסילונים (בתפריט נכתב בטמפורה, על הצלחת הם הגיעו בציפוי פנקו) היו בשרניים והציפוי היה פריך. זו היתה יכולה להיות מנה מושלמת אילו החסילונים היו מנוקים מהחוט השחור המכיל את מערכת העיכול שלהם.

המנה הראשונה של הארוחה העסקית, קרפצ'ו סינטה, היתה טובה. הבשר היה איכותי, אך חבל שהוטבע ביותר מדי שמן זית וחומץ שהאפילו על טעמו וכבשו אותו עוד בטרם הגיע לשולחן.

למרבה השמחה, עם הסטייק, נתח של אנטריקוט אנגוס במשקל 300 גרם (118 שקל), לא התעסקו. הוא נצלה לדרגת מדיום־רייר והיה עסיסי ומלא טעם. אבל הצ'יפס שהוגש לצדו היה דקיק, מהזן התעשייתי, וסלט הקולסלאו סתמי.

קינחנו בגביע גלידת יוגורט על קוביות מלון שעוטרה בסוכריות צבעוניות (15 שקל בתפריט יום ההולדת), שהיה מרענן וסיפק לארוחה סיום קליל והגיוני.

למרות הגימורים הלא מדויקים בכמה מהמנות, מדובר בעסקית מוצלחת ומשתלמת, שמאפשרת לחובבי בשר שעובדים או מתגוררים בלב תל אביב ליהנות מליטרת הבשר שלהם גם בצהרי היום. תפריט יום ההולדת אף הוא משתלם, ואפשר להרכיב ממנו ארוחה קלה בסגנון מנות טאפאס שתהלום כל שעה ביום או בלילה. לא משנה מה תזמינו, נראה שארוחה במיטבר היא עדיין עסקה טובה.

 

שם: מיטבר.

ז'אנר: מסעדת בשרים.

מיקום: שדרות ח"ן 52 תל אביב.

סניף נוסף: הסדנאות 4 הרצליה.

מחיר העסקית: 74–136 שקל. א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: ותיקי העיר וצעירים שאוהבים בשר טוב.

שירות: מקצועי ונעים.

נגישות נכים: נוחה, אך אין שירותי נכים.

חניה: ברחוב אם יש לכם מזל, או בחניון גן העיר.

שורה תחתונה: עדיין בית לקרניבורים.

תגיות